• Mofo

zdravím, máte někdo nějaký tip na toto zařízení? Třeba nějaký plánek apod. Rád bych si něco takového pořídil, alekupovat se mi fakt nechce… Dík za info

0 0
    • Lister  

Mě si líbil takovej jednoduchej pod středové složení. Takové téčko, které mělo zarážku ve formě navařeného plechu ve tvaru L – tam se uložil střed kola, výše ještě háček za který se to zaháklo za spodní rámovou trubku. Pak to kolo stálo na předním a zadní bylo trochu ve vzduchu a dalo se s ním točit. Líp to popsat neumím. Jediná nevýhoda je ta že na tomhle jde blbě centrovat přední kolo, ale jinak veškeré ostatní práce v pohodě.

0 0
      • Lister  

Mě zaujala sekce adaptéry u toho Pedál sportu. Myslíte, že by se něco z toho dalo použít jako navářka na zadní kotoučovou brzdu na rám, který uchycení na kotoučovku z výroby nemá. Nebo dalo by se sehnat něco jiného.

0 0
        •  

Point Frame Disk

Diskový brzdový adaptér pro montáž diskové brzdy na rám bez návaru pro diskovou brzdu. Adaptér pro standartní uchycení diskové brzdy. Vhodné pro 26" nebo 28" kola. Použití: Universální Váha: 250 g.

# 292 500 pro 26" # 292 529 pro 28"

Kč 1.190,00 (doporučená MOC)

http://www.mcsport.cz/…ml/brzdy.htm

0 0
          • Lister  

Tak ta cena je fakt luxusní, ale já měl na mysli něco co můžu přivařit na rám. Zvažuju renovaci laku tak bych to s tím spojil.

0 0
            • JMT  

no jesli je ten ram ocelovej tak mozna (adapter by myusel bejt prekvapive taky ocelovej) jinak si asi spadnul z visne… :-D

0 0
              • jecnak  

Jsou metody jak tyhle kovy svarit k sobe, ale preci jen nejsou tak uplne bezny. Tak hop…

0 0
              • Lister  

No nevím, nám jeden šikovný svářeč v pohodě na ocelověj rám navařil durolový hák na přehazku a měl to za 5 minut hotový, drží tam už asi 10 let :-)

0 0
                • hydrant  

tím duralovým hákem bych si nebyl tak jistej. O tom jsem nikdy neslyšel. Teď jsem se ještě schválně ptal mýho kolegy, to je pan svářeč, praxe 35 let, bohaté zkušenosti s mnoha materiály, použitými plyny, metodami sváření, kvalifikace EWT ( evropský svařovací technolog ). Svařit ne, spíš pájet nějakou zinko-kadmiovou pájkou, ale spíš ne. Snad nějaké lepení. Teplota tavení hliníku je 653 °C, ocel je trochu někde jinde… Jestli ta patka není náhodou z nějakýho jinýho materiálu.

0 0
                  • Lister  

Já chtěl jen tak JMT podřádit za to že jsem prý na hlavu :-)

Ta patka je tak na 60% ocelová :-)

Ale že sis s tím dal páci abys mě dostal, aspoň jsme zase o něco chytřejší. Zkusím se poptat u nás ve městě, byla tady dílna, kde svařovali ocelový rámy – tam nám to tenkrát navařili – jestli by to nebyli schopni udělat tam.

0 0
                    • hydrant  

vůbec jsem tě nechtěl dostávat, dřív jsem dělal v zámečnický dílně, trochu svářel, dnes se s tím v práci setkávám dál, ale jsem už spíš jen svářeč teoretik :-). Spoj ocel-dural se mi ale zatraceně nezdál a tak jsem se zeptal povolanějších :-) Buď v pohodě .-)

0 0
                    • djano  

Ta patka je tak na 60% ocelová :-)

A zvysnych 40% je hlinik… :-) To nemas doma magnetku ?

0 0
              • wroum  

takze to znamena. ze na AL ram nepujde privarit AL uchyt na brzdu? ja myslim ze jo a stat to bude tak odhadem 300. vim kde.

0 0
    • MARIN  

Na bikestore.cz maji hodne povedeny drzak jen za 1100 coz je myslim slusna cena. Jinak na bajk.cz je planek na podobny drzak

0 0
    • sann  

Ja ho mam na kramku od EXu, tak si ho klidne muzes omerit. Kolo se uchycuje za ram nebo sedlovku. Je to asi jeden z nejlepsich systemu, co znam. Jen bych tam udelal jeste trochu upravy

0 0
    • Mofo  

a co říkáte na ten TranzX na www.akcebike.cz/ cena je docela v pohodě, ale nevím, jak ten stojan…

0 0
    • croscountry  

Pozor na nové rámy. Slopingové rámy a rámy fullov možu pri bežnom stojane robi? problémy s uchytením. Stavaj si ho podľa svojho biku, nie presne podľa nákresov.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.