Ahoj. Je to sice uplne mimo, ale treba tim nekomu pomuzu:
Uz vic jak rok se potykam s atopickym exemem. Bohuzel, jak uz to u nas atopiku byva, kdyz se projevi v dospelosti, je to strasny, tedy uplne po celym tele. Zashla jsem na alergo jestli to neni ze psa, tam me poslali na kozni, kde mi sdelili ze to je vrozeny a ze se s tim neda nic delat. Dali mi kortikoidni mast a hura domu. Sranda je, ze ta mast sice super zabere, ale jen na chvilku a pak je to horsi. Nemluve o tom, ze ta pidimasticka vystacila asi tak na 3namazani a tak jsem se zacala pidit po tom, jestli mi to neskodi. A ouva, co jsem nezjistila: tkane osetrovane dlouhodobe kortikoidy se po urcitem case zacnou rozpadat. Hm! …super! Tak pak do toho zasahla jedna sestricka, ktera mi poseptala, co ji pomohlo na lupenku, ktera se ji objevila kvuli stresu. Tak tramtadadaaa: Koupel ze soli z Mrtveho more. Bezne koupitelne v lekarne, stoji 65,–/davka na dve vany . Po tydnu mi exem uplne zmizel, kuze vypada jako by na ni nikdy nic nebylo. HURAAAA!!!!!
To pisu pro ty, kdo trpi touhle neprijemnou nemoci a ktery (stejne jako ja) si nemuzou dovolit dovolenou u more 2× za rok.