ahoj, nevyjeli by ste se mnou někdo příští týden na ještěd?Sem z Moravy a neznám dobré trasy…Díky mooc
ahoj, nevyjeli by ste se mnou někdo příští týden na ještěd?Sem z Moravy a neznám dobré trasy…Díky mooc
Od kud chces vyjizdet???
To je mi celkem jedno, řekni odkud a já se tam přesunu, když budu vědet kde to je…Bydlím kousek od Josefova Dolu…
Josefův Důl u JnN ?? Jsem z druhe strany kopce :-)) Z Mimone. Ja osbne jezdim nahoru k prvnimu parkovisti po silnici a pak uz jedu turistickou. Ty asi budes muset pres LBC. Jinak Ti doporucuji vyrazit z Osecne a navstivit i BVP Ralsko.
Tak moc díky a jaká je ta turistická barva…to víš, moc to tady neznám a z mapy nevykoukáš, jak je to sjízdné.....
Jaka barva to nevim :-)) Ale co ja jezdim tak je to za prvnim parkovistem prvni odbocka do prava ze silnice. To najdes. A nebo jsme to take jezdil po asfaltu cele. Az nahoru. Pak dej vedet. V minule utery jsme tam schodou okolnosti byl take.
Tak moc díky za radu, už se těším…A kudy to jezdíš dolů? Já nemám moc rád hodně kamenité sjezdy, hlavně, když se ty šutry moc hýbou:)
Tak to se ti ta cervena asi nebude moc libit (i kdyz ty to vlastne pojedes nahoru a kamenitych je jen poslednich cca 100m). Dolu muzes pres Plane-odtud po cervene do Hanychova nebo (tusim) po zlute na Hlubokou nebo si to prodlouzit po modre Rasovku,Javornik (lze zkratit U Samalu po zelene na Hlubokou). Take muzes zpatky po cervene (nebo po asfaltu) a kousek od skaly (vyhlidka) zabocis na modrou (Hanychov), pripadne z ni lze na TV ceste odbocit doleva na silnici, pak kus po zlute (vede na Vyprez) a z prvni doprava (neznacena) a sjedes do Karlinek.
Popřípadě můžeš z Výpřeže (Tetřeví sedlo) pokračovat po modré do Kryštofova údolí, to je moc hezká cesta :-) Je nově značená, nemusí být v mapě !!!
Ta je super! jenom pozor na odvodnovaci kanalky… :)
Pokud se za posledni 2 tydny znaceni nemenilo, modra je tam uz dlouho (jen vedla drive kapanek jinudy). V pripade dostatku sil muze jeste jet po cervene pres Maly Jested do Krizanskeho sedla, dal na Travnik, Buk republiky, Machnin, Liberec.
Jo tak ta je nadherna. Doporucuji.
Tys jel do takovy ****** jako je Josefac:-)) Hele my tam budem od patka do nendele, ale svih nedam, neco odjedu a silnici a pak budu suportovat na 24hr co se jede v Janov-JD. Jinak z Joseface na Slovanku, pak preject do Bedova, tam vyslapni sjezdovky a pres hreben dolu do LBC, pote si dej streku pres mesto a vejslap na na Jested. Pak si urcite zajed na polskou stranu Jizerek..nelepe: JD(peklo)-Smedava-Smrk->PL->Orle->Jizerka->Protrzena prehrada->Marianske boudy-JD(pila)