Takýto off topic tu už dlho nebol (nerátajúc tready o čúraní, kadení a holení…) :-) Kedže neexistuje žiadne stavbar-forum tak sa obraciam na ctených kolegov – bikerov – stavbárov so žiados?ou o radu. V paneláku kde bývam odstraňujem práve gumu ktorá tam bola na panel nalepená (hodlám položi? dlažbu). Problém nastal s gumou, ktorá sa skladá z 3 častí – vrchná guma, pod ňou textil a pod ním taká tenká lazúra, pravdepodobne ztvrdnuté lepidlo. To lepidlo nejde dosta? z panelu a ja sa bojím že na to lepidlo pod dlažbu nechytí. (dávam tam dlažbu kvoli sajrajtu z biku – v izbách mám plávajúcu podlahu) Navyše na niektorých miestach to lepidlo zachytilo aj chumáče tej textílie – to som mechanicky odstránil majzlom a kladivom. Otázka pre vás – musím tie zvyšky lepidla odstani? (samozrejme kúsky ktoré sa dajú ostráni? aj odstránim – zvyšok je doslova boj o milimetre…) ? Alebo existuje dajaké rozpúš?adlo na to lepidlo také čo to lepidlo naleptá alebo zmení jeho vlastnosti tak že sa bude da? ľahko odstráni?? Ešte dodám že sa pravdepodobne nejedná o chemopren, je to skor taká biela lazúra.....