Jezdit jezdím, ale špatně a potřebuji si zlepšit techniku, hlavně jak zvladnout sjezdy. Jet se učit na bike do Francie do Alp nechci… Dá se v Pze sehnat někdo, kdo řekne: Děláš tu a tu chybu, je třeba aby si dělala to a to?
Jezdit jezdím, ale špatně a potřebuji si zlepšit techniku, hlavně jak zvladnout sjezdy. Jet se učit na bike do Francie do Alp nechci… Dá se v Pze sehnat někdo, kdo řekne: Děláš tu a tu chybu, je třeba aby si dělala to a to?
JOIN US!! se nas neboj pani a nekdy se objev.. vysvetlime poradime.. ;o)
(a taktne zamlcime, ze sami nic neumime..;)
BTW: nandej platformy, zandej sedlo a hura na bixku..
a hlavne: jezdit jezdit jezdit
bych rek ze na bikrosce ale moc sjezdy nenatrenuje ne? (-:
vic nez pri hamtani do kopce.. ;o)
na bixce se clovek uzasne szije se svym kolem a nauci se pracovat s tezistem.. to bych rek ze je dost dulezity.. no a na fyzicku je to taky docela zabiracka..
jezdíš na ní na marinu nebo na silničce :)))
oboji.. ;o)
teda marin moc na bixku neni a jeste nemam kratkou sedlovku.. ruda krysa byla docela fajn..
no na silnicce sem jezdil akorat jednou na bixce v bohnicich.. po tme a ve velmi podrousenem stavu.. ale PSSSST! nikomu to nerikej, by si o me mysleli buhvi co.. ;)))
Tak jestli ruda krysa byla fajn, tak nevim jak se chces s tim Marinem otocit na bikrosce :)
jako s kamionem.. hodne si nadjet a kdyztak i kousek couvnout…
tak hlavne bacha, abys to pri couvani moc nezlomil :-)
Vetsinou to nejhorsi … ze se nestydis. :-) A kdy si konecne poridis nejaky kolo na blbnuti … :-)
nejsem si jistej, jestli ho vubec chci.. to zavani bolestivym problemem… :/
tak ja bych teda s bikroskou nesouhlasil:-).ale mozna jenom proto,ze jestli je to meritko umeni na biku tak neumim vubec nic:-).
No ja bych se k vam nekdy pridala, ale nejsem schopna vas stihat. Na to jezdite az moc rychle ;-) Tebe jsem predjela jen jednou v zivote a to jsi zastavil na Drtici na kurackou zastavku!
Se mnou je to na dlouhy tvrdy vysvetlovani
to je sprosta pomluva!!! ja nejezdim rychle.. ba dokonce i cim dal pomalejc.. (moje motto posledni doby: kopec co se da vyjet se da i vytlacit..) viz treba Drtic.. to sem se flakal, az sem se sam za sebe stydel.. sem totiz na jare ztratil moralku.. :((
takze zadny vymluvy a hura do terenu.. ;o)
… hledat moralku.
To neni pomluva, to je fakt! A takhle verejne potvrdit, ze nemas moralku! to je treba s tim neco udelat
Se nevymlouvam.. jen jak vypadnu z prace, tak sedem na kolo a jedu!
v kolik kde?? ;o)
po 4, nekam smer Tocna nebo Kunraticky les. A doufam, ze na Tocne opet potkam nejakou uzasnou bandicku chrtu, kteri me pomalu sejmou jen proto, ze si mysli, ze jsou vic nez ja, protoze umi jezdit a tak se chovaj sobecky k ostatnim a delaj ze nevidi!!!
Ziva vzpominka na Drtice a jednoho chrta z BF ;-)
Tak to se mi jeste nestalo, dokonce me na hejnikarne nechaji prohoupat a pak si zase brousej hupiky svym tempem, kdyz uz vedi ze jsem bezpecne pryc :)
To neni spatnej napad. Potrebuje nekoho, kdo ji je vykonove blizko;)
To lepsi je lepsi :-) ale s trpelivosti!
mit padlistu za lektora = nezapomenutelny zazitek.. ;) vrele doporucuju..
Dobre, dobre. Lekce jsou obvykle ponekud dramaticke, ale nese to sve ovoce ;)
se na to ovoce budu muset zase nekdy kouknout.. ;)
… a kolko ma to „ovoce“ dnes rokov?:-)))
Tak asi budu potřebovat poučit taky. V sobotu na výletě s Thidneym jsem si na takovým trejlíku povyhodil ramínko:-((( Ale mám návrh – ježděním se to naučí každej, což takhle pár teoretických lekcí v restaurantu?!?!?!
TYJOOO, supeer, zapisnik, diktafon, fotak a jsem tam taky!!
Dalsi BF sraz ? :-) To bych bral – ted uz jsem v Praze permanentne …
Kdo bude skolit?
Fousac. Pri te prilezitosti by sme mohli skolit pekne v hospode. Tuhle jsem se vyskolil tak ze jsem cetl bar.
odpovim to same co fousac. jezdit, jezdit, jezdit!!!
odpovím to samé co fousac a andrzej… jezdit, jezdit, jezdit :)
nebo padat,padat,padat :-)
no to k tomu přece patří:)
Kdo nepadá nezrychluje........:o)
Kdo nepadá jakoby nejezdil. :-))
kdo nepada, jezdi pod svy moznosti.
a kod pada jezdi nad sve moznosti?:-).nebo se tomu rika trenink?:-)
…ten se zlepsuje – posouva limity :-)
tak to jsem se za posledni obdobi konecne po delsi dobe zlepsil :-)
Souhlasím,když neumíš jezdit tak jezdit,jezdit,jezdit…
jezdit s někým kdo to umí ti dá mnohonásobně víc nežž se to učit sama. Jen bacha na lidi co maj 130/110 a jedou stylem „ono to někudy půjde“ :)
TO ano, ale taky to chce cloveka, ktery o tom neco vi, obcas pojede za mnou a rekne: Slapes to jako zeli, to musis jinak!
Na ježdění nic není – trochu si pohrát s těžištěm a člověk by neměl padnout na ústa :-)
Takéto reči sú fakt prínosné. :-))) Medunko, uplne ta chapem. Ja osobne by som potrebovala, aby mi to niekto povedal co a ako pomaly v cm. Posun sa x cm dopredu, dozadu, zdvihni sa pri tom zo sedla, mas uplne debilny prevod.....atd. To, co sa vam zda uplne normalne a automaticke akosi nezvladam. Je to drina. Uf. :-))) By ma zaujimalo, ako dlho musim este bikovat, aby „to“ prislo samo. No.
problem je, za zadny univerzalni rady typu „posun se o x cm dopredu“ ti nikdo neda, navic kazdej ma uplne jinou techniku a co vyhovuje druhymu, nemusi bejt dobry pro tebe… to samy razeni, kdyz kmitas nohama tak lehce a rychle, ze nejsou skoro videt a presto stojis na miste, tak si logicky zaradis tezsi prevod a naopak, nebudes se asi rvat do kopce s nejtezsim prevodem…
na to musis fakt prijit sama jedine tak, ze budes jezdit a jezdit a zjistis, jak to s tim tezistem funguje a ze zaradit pred kopcem lehci prevod si musis vcas
oukej, tak teda jazdim a jazdim a skusam a padam dalej :-)
a ja jdu jezdit… at mam aspon praxi kdyz nemam techniku!
:-)) ja som priatelku vzal na cyklovylet s brasnymi na sumavu a od vtedy radi a slape lepsie jak ja… co sa tyka ostatnych vecim tak to slo tazsie, ale par rozbitych kolien, laktov, narazenych holeni… a lepsi sa to…
I pres chranice? To je teda maso.
njn, ale ne vsichni jezdi DH v skafandru… :-))))
já si teď z nouze koupil Peloton a co nevidim- Sirenna modelem…eh, teda modelkou:-)
Sirenna v Popletonu? to musel bejt hodne slusnej honorar, kdyz sly zasady stranou :-))) by me zajimalo, co Padlista potreboval novyho :-)))
nj, taky jsem koukal. samá silnice, cyklokros a Sirenna:-))). žel to byla jedna z mála věcí, který mne v tomhle časopise zaujaly
hele velká nuda co že čteš i peloton :)
:) sem to nevedela, ze sem se dostala „az tam“ :D
Velo, peloton, snad i DB.. uz se i bojim otevrit skripta…;)
:D
ty skripta se bojim otevrit tak jako tak:)
Sakra.. Prave sem to chtel napsat… mam totiz stejny problem…
…peloton… neni to ten novy pansky casopis???
Hec a ja mam od ni i fotku s podpisem… :o)
I ja sem to v zacatcich resil…ptal sem se…nikdo mi nic nerek a tak jsem jezdil,jezdil,jezdil…je to fakt jen cviku,chce to cas…
(ale ja to stejne jeste neumim,ale psssst…:-)
Zkus si pred jezdenim jak ti tu radi neco precist treba tady – http://ambike.com/search.php?…
jezdit hlavne v zime ve snehu – to sou lekce k nezaplaceni ;)
mas pravdu, to je na techniku nejlepsi
ano! naprosto souhlasim! A taky je to fakt sranda:-)))
souhlasím, navíc pády do sněhu tak moc nebolí :o)
jo, ale nesmi tam byt parez pod snehem .. :)
najdi si vhodnou skupinku – jako je treba tadyta „Prazska“, das par „vyletu“ (nekdy je to vylet doslova :-) ) a budes chrt z kopce i dokopce!
vylet doslova sem myslel treba jako vylet na Brdy :-) Jen aby v tom nebyl bordel… :-))
A nebo třeba švih z Prahy na Ještěd v pohodovém tempu...........fuj někteří lidi pěkně lžou :o))))
to byl VYLET!!!!!!! to jsem slysela teda ;-) nenarocne, jeli pomalu
Jestli je prumer k 30km/h pohoda, tak davam na kolo motorek…
co je 30km/h… to byla flakarna… to se vubec nezapotili, nic… to se jen tak trosku protahli!
:D jojo, nojo, me to nedoslo :DDDDD omluva, to vite, sedim v kanclu a pritom je venku tak krasne!
;o)
to je tyrani, to by meli zakazat… Pod oknem mam kolo a uz se tesim, az na nej sednu… sedet na ty zidli se mi vubec ale vubec nechce !
Jeli rychle a já pomalu :o)))
to bych te nechtel videt jet rychle.. ;) jako raketa, co??
Já jsem turista…švih, smaženej sýr, švih, pivko a hurá domů :o)
Možná mě tady ostatní ukamenujou, ale Velu byl na začátku tohodle roku takový seriál o základech techniky. Už se to tu rozebíralo a podle většiny lidí to bylo úplně na hovno, ale podle mě, pokud si začátečník, tak ti to jasně ukáže základní chyby. Kdybys měl zájem tak kouknu který čísla to byly.
to byl dobry serial.kolikrat jsem aspon zjistil ze uz umim:-) na kole tak,ze ty chyby delam zamerne a nicemu to nevadi:-).
Dobry napad, pokusim se ho od nekoho vystrachat a precist :-)
Madunko, mám to naskenované od nejakého borca z iVela, pošlem Ti to na mail.
Sorry, sprasila som Ti meno… Medunko :-)))
Tak to by bylo fajn, dekuji
ak by ti to nejak nevadilo, neposles to aj mne? dik:-)
neslo by to aj me?
ja bych ti i klidne poradil,kdybysi teda snesla tolik reci..:-).
tak isto este riesim techniku, zatial je to, pokus, omyl a pad. Vcera znova, odrena ruka..:))
A este to bolo na takom kopceku, ze som sa sam sebe smial.:)
Taky na me Fousac zkousel „vyucovani“… jenze nezvolil dobrou taktiku „vysvetleni latky“ a tak jsem s nim pulroku nemluvila :D
Ale to, co pisou kluci tady (a Ada), je svata pravda. S kazdym tisicem v nohach uvidis, ze jsi na kole jistejsi. I kdyz na bixku me porad nikdo nedostane… :)
Ten serial ve velu je peknej, ale jezdit po zadnim me nenaucil :)
Na druhou stranu, jak rika fous, myslim ze pracovat s tezistem je dulezity (nekolikrat mi to pomohlo nerozbit si hubu). A taky proste sledovat jak jedes. Proste vidis koren, tak ho neobjedes, ale zkusis se pres nej reguerne prehoupat nadzvednutim nejdriv predniho, pak zadniho. Stejne je dobry nebat se… ale zase v mezich. Ja vzdycky, kdyz si rikam, ze tuhle cestu znam jako svy boty, tak si to svistim, pak uvidim zjazdik, tak si rikam, to daaaaaam, v pohooo, ten je nezaludnej… a ja to prece uz umim… a bum! Namelu si. Shodi me vlastni sebevedomi :)
Preju ti hodne pokroku!!!
Jako ty tisice… vzdycky si vzpomenu na ty zensky co jezdi na bruslich. Vidam je leta denne na cyklostezce a bruslit se nanauci a nenauci. Jedno odpoledne na spravnym miste se spravnym clovekem te muze postrcit o stovky kilometru najezdenych sama v lese a zaroven te muze zbavit zlozvyku ze samouky. Btw. od veci by nebyl ani videocoaching ;)
U me by od veci nebyla ani rakoska a predtim par stopicek tvrdyho proti strachu… Jasne, je lepsi, kdyz s nekym jedes kdo tomu rozumi. Ja taky posloucham vety ala „proc si proboha neprehodis? Noooo, vis proc si se vyvalela v tom brodu??? ..........“ A jsem za ne nalezite vdecka… a ptam se, porad se ptam… ale nikdo mi to nevysvetli tak, abych to zvladla… napriklad po hodine v lese s „ucitelem“, kdy jsem porad a porad zkousela nadhodit predni kolo, aby to priste bylo 100% pred obrubnikem, tak se nikdo nepozastavil nad tim, ze mi to jit proste nemuze, protoze v tu chvili jsem mela sedlo v tak blby vejsce, ze kolo sedelo jako pribity a ja to tahala rukama tak, ze jsem vecer neuzvedla ani talir s veceri… No, chce to fundovaneho, ale tech je maaaaaalooooooooooooo
Ja mam 2000, kolik je z toho terenem, to fakt nevim, ale kdyz jsem v pohode, vyrovnana, jedu si vlastni tempo, tak vse OK, jenze pak jedu s nekym, a presne jak pises, mam vysoke sebevedomi a letim :-)
Jezdit jezdim, ale jde mi hlavne o to, abych vedela jak se to ma delat a ne ze si to ja nejak spachám sama a pak poslouchat: nechapu jak vydrzi tech 50km na zavode v terenu!
Tak az nekoho ochotneho najdes, dej mi vedet :D
Mne daj vedie? tiež. :-))
Dam, cislo sem teda na tebe nekde zalozila, ale urcite poslu aspon maila ;-) Panove by mohli byt gentlemanove a naucit krasne slecny jezdit!!!
a v ktery ze hospode bude ten uvodni meeting??? :DD
Jen ne pigiho, neco privetive pro nas, z druhy strany kontinentu
si neco vymyslete sami.. hospody na druhy strane kontinetu neznam.. k pigimu si du uzit dneska… ;o)
tam znam dobrou hospodu, delaj vyborny velky rizky, uzasny gulas :-)
kolik tam maj zidli??
Chceme adresu, jmena, telefony atakdal :-)
ale je to na druhy strane :-)
Jako v Australii ? :-)
no znam jak na druhy strane kontinetu, tak i v Australii :-)
kdyz vidim koren, kterej jde objet, tak ho objedu..
Kdyz vidim koren, kterej nejde PREjet, tak ho objedu… Fousi, tys mozna ztratil moralku, ale ja se snazim to neflakat :) Ono mi to stejne sice nejde, ale coz :)
ale proc to neobjet a zbytecne se natrasat?? to je podobny, jako ze nechapu zalibu nekterych ve sjizdeni schodu.. me stacilo tech asi 500 schodu pri XC na SporTimu.. jeste za tri dny sem mel prehazeny vnitrnosti.. brrrr…
schody neumim :) A kdo mi rikal ze schody jsou jen naklonena rovina s drncem na konci??
Když vidím včas kořen, je to pomalu zázrak. ;-) Jinak jsem ráda, že se tu technicky netechnicky na kole neplácám sama. Šak se to, holky, naučíme!
jezdis moc rychle :)
:-) Obcas je lepsi je nevidet, kdyz ho nevidim, tak ho prefrcim, kdyz ho vidim, brzdim a padam :-)
A to je prave ta nejvetsi chyba. Na korenech se nebrzdi, pred nima se taky nebrzdi… proste se mas jeste co ucit.
Základní dovednost je umět podvědomě hodně sprostě a kreativně nadávat. Nadávání ulevuje, snižuje napětí (můžeš se líp soustředit na jízdu) a pobaví okolí :-) Když s nadáváním projedeš hladce, tak to pomohlo, když sebou plácneš na zem tak se to hodí taky. Často než odříkáš celý repertoár nadávek, tak je sjezdík zdolaný :-D
souhlas :-) zaroven tim casto pred okolim odvedes i pozornost od jezdeckych chyb :-)))
Nebo na sebe naopak pritahnes pozornost… Uz vidim sebe (nejradeji delam poprask az po viteznem sjezdu hezky dole) jak se plizim svahem a pak zacnu nadavat jako dlazdic…tak se moc zvidittelnim, dostanu tremu a buchnu sebou.
Já to vydávám (když se sjezd vydaří) za bojový pokřik a stížnosti na techniku, která mě právě omezila ve vrcholném výkonu :-D
Standardní začátek je: „Kua himlhergot dopr mám já tohle zapotřebí ? Zasný šutry, zm****ný kořeny, jený bláto“ a pak se většinou dostanu do tranzu, ze kterého se probírám po „Ty ******, tos měl zase kliku.“ nebo „Ku**a toto bolí!“ :-)
Ten clovek me videl jezdit :)
Že to bude tím? Já měla strach, že je to díky slabým brejlím. A docela rychle i chodím. :-)
NNojo, su proste moc rychla :)
PS: me opravdu nove cocky pomohly, uz to neni jizda stylem: Tak ja jedu rychlej, at nejsem srab, taaaaak, supeeer… SAKRA! Sutr, Kudy? Kudy? Kudy!…uaaaaaaa bum! …
Jo, to znám. Naštěstí mě zatím vždycky zachránili Z Maxíci.Když vidím něco na poslední chvíli (= není to tak velký, že to jde jen přeskočit, to vidím včas) přesunu se trošku dozadu, zkusím něco jako nadzvednout přední (haha), popustím brzdu, pokud brzdím a oni to sežvejknou. :-) Nový brejličky si pořídím, až budu umět trochu jezdit. Teď bych se mohla vylekat, kdybych zjistila, kudy a přes co jezdím. :-)
kdyz to moc neumis tak staci kdyz budes delat to co doted a akorat si ohlidas abysi na koren najizdela vzdycky kolmo,pak uz staci jenom drzet pevne(ne krecovite:-))riditka,no a vsechno pujde:-)
To jo, ale kolikrat see mi stane, ze na koren najizdim kolmo, ale tech dalsich 10korenu co vedou kolem nej ve vsech moznych smerech mi to zkazi… kor, kdyz jsou mokry… vzdycky me to vyhodi ze sedla
No mozna to dela chyba zasadni… sedet ;)
ty mas dneska nejakou rejpavou, zejo?
Kdyz prejizdim koreny, nesedim, mam vahu na pedalech.(Kdybych na tom HT sedela, tak mam pudel jak videnskej rizek.) Jenze pak se mi koleso smekne diky nejakymu z tech korenu (specialita na cerveny do Pruhonic po desti) a ja letim. Nastesti sevycvaknu a hnapnu jednou nohou na zem. Ale chlapi co s nima jezdim to vsichni vzdycky prejedou v pohode a kdyz se jich zeptam proc?!? Tak mi reknou stejnou chytrost jako hore enjoy: Kolmo! …
Když jedu z kopečka, pláště to sežvejknou. Horší je, když jedu po spoustě kořenů nahečmaných na jednom místě do prudkýho kopečka. Asi jsem tu jediná, kdo občas směrem nahoru spadne. :-) Nášlapy mám pár měsíců a dělá mně čím dál větší problém vycvaknout se v kopci. :-)
tak nekdy neudelas nic,pokud nejsi trialista:-).ale velkej koren do kopce se da tak,ze najizdis v sede,slapnes a dostanes nahoru za nej predni kolo,zvednes se k riditkum a zadni kolo vytahnes za spdcka.takhle o zni divne ja vim:-)
Tohle jsem už zjistila. Jenže mně je to občas na… :-) Naučím se jezdit třicítkou do kopce a pláště to opět sežvejknou. ;o)
a co kdyz SPDcka nemam? ;-)
Tak to vytahnes normalnim nezdegenerovanym stylem;-)
nezdegenerovanym stylem na tvem zdegenerovanem kole:-)
Ja taky… a neni to naslapama.. obcas je kopec prudkej, sila na jizdu mimo sedlo uz taky nejni, a pak dojde rychlost, a uz se valim… toho jsem si uzila na Kokorinsku :)))
Neumíš rychle vycvaknout?:-)
Ono me to pusti, ale ja si kecnu, proste ztratim rovnovahu :)
Tak by to chtělo zaměřit se na rovnováhu:-)
a poradis mi, jak mam trenovat rovnovahu? nenapada me nic. Krom jednoho figle na posilovani stehenniho svalu co ma rovnovahu na starosti…
poloz si treba pro zacatek na cestu uzky dlouhy prkno a snaz se ho prejizdet bez toho, ze bys ho v pulce opustila… pripadne muzes vyuzit okraje obrubniku, ale to neni uplne ono
proč shánět prkno? Stačí si klacíkem na zem nakreslit čáru.
protoze kdyz budes jezdit po care, tak te nic nenuti neklickovat i mimo ni, vis? nakreslena cara je k nicemu
Hm. To by mě teda nutilo. Myslíš, že by mě bavilo dělat takovou belbost? :o)))
A proto neumite jezdit na kole…
Zasad 2 stromy, pockej az vyrostou, mezi tim si uplet provaz, napni ho mezi ty stromy a pak po nem chod. :o)))
vidis a ja si vzdycky myslel ze rovnovahu maj na svedomi sikmy brisaky
a ja vzdyky myslel, ze rovnovahu ma na svedomi takovej ten kousek vnitrniho ucha..
sem si dycky myslel že to má na svědomí % alkoholu v krvi. :)))
:)) jasne ten dava impuls mozku ze je neco spatne… teda pokud neni velke promile alkoholu v krvi..:))
ty se v tom prste musis rypat:-).jiste ze prvni najzdis kolmo a na dalsich si muzes malem rozbit…:-).taky vsechno resis…:-))
Ja tvrdim ze jo :-) kdyz je sero, jezdim jak zavodnik :-) Chozeni je dulezite! Klavne do velkych krpalu!
Mluvis mi z duse :D
Tak to máš pak snadný. Dělej to jako já na vodě. Zavřu oči, řeknu velmi nahlas pánbůh nás ochraňuj a jedu. Bohužel tedy jaxi občas potom VELMI NAHLAS ohlašuji neco ve smyslu „zachraň mě kdo můžeš“ :-)
:) kdyz to se pak moc casto ocitam na zemi a to boli :))
Představuj si, že si spadla do řeky. :-)
i do te reky se da spadnout tvrde… Na posledni pad do kamenu mam pamatku na z* uz 14 dni a vubec nemizi, jen meni barvy
To se právě pleteš a neděláš to pořádně. Prostě když jedeš problematické místo rovnou na komoru a rychle tak se ti v podstatě nemůže nic stát!!!......většinou..........
To uz je na modlidbu k biku
co jezdíš za vodu, když stíháš tak dlouhou modlitbu?.)) Já obvykle stihnu jen do pr a pak už to kolem mě jenom bublá, případně buší do kajaku, případně čekám kam přijde tupá rána od kamenů :-)
To je právě ono, já si mumlám nadávky pod vodou:-) A tu modlibičky říkám PŘED vjezdem do problematického místa!!!
čau bikerky! ;o]
tyhle holky http://www.wombats.org/ občas pořádaj kempy a kursy, ale je to trochu z ruky :o( Nejbližší byl myslim loni v Itálii.
Kurzy zenskyho jezdeni? Jestli chcete na kole umet jezdit, tak musite zapomenout, ze existuje neco jako zensky jezdeni.
To neni o zenskym jezdeni ale o zenskych metodach JAK se to naucit.
Napriklad muzsky styl „Nasrany zak pracuje nejlepe“ na nektere z nas proste nefunguje…
My zeny jsme hold jemnejsi a mame jiny pristup
Yo. :o)
Ty jsi zena??
Mas neco proti zenam?
Abys nedostal pres tlampac! :D vypadato, ze si Medunku namichnul!
:-)
a proto neumite jezdit na kole ;)
Chces rici, ze jenom proto, ze jsme zeny, neumime jezdit na kole? TO jako kdybych tvrdila, ze jenom protoze jsi chlap, neumis varit a znam spoustu chlapu, co umi varit skvele! Proto je urcite spousta zenskych, ktere umi jezdit lip nez VY!
To neni o zenskym jezdeni ale o zenskych metodach JAK se to naucit nevim na co myslis, ze jsem reagoval. Zenskou logiku nechapu ;)
To je v pořádku. :o)))
Mezi námi děvčaty…od chlapa jsem se nikdy moc kloudný rady natož pomoci nedočkala. Akorát se mi posmívali, že to neumim. Zvláště Ti, kterým jsem si dovolila ujíždět do kopce. :o)) Ale ono se to časem přeci trochu podá. Prostě nenervovat se a jezdit. Hlavně na tom sněhu je to SUPER a myslim, že maj pravdu, že to technice prospívá. :o)
snih je naprosto skvelej, to jo… a jak se to mrska, kdyz nevedes spravne, to je zuuzo. Letos jsem snih odbyla jen koukanim z okna diky zlomenemu zapesti, ale letos v zime, me doufam vezmete na snehovanky na brdy… jak ste si to chvalili loni… to se tyka i fousace a spol
jo, jo. Sjezdíček na Halouny si určitě zamiluješ. No a útulnou hospodu U Paviána taky. :o))
No v zime bych si ho taky dal…i ted v lete je zajimavej…tak az napadne, tak me vemte s sebou..:-)
No vysmivat, to umeji perfektne, poradit, to uz ne :-) No snih, doufam, az napadne, vemu vetsim utokem nez letos. Ale to jsem byla rada, ze jsem dokazala jet po silnici do kopce a z kopce 15 km ;o) Ty pady do toho snizku musi byt prijemnejsi nez do travy
bee cool, můj zimní hřebenový průměr je někde kolem 11 km/h on ten sníh dá celkem zabrat
Ale to jsi jela v terenu, ja mela co delat abych to zvladla na silnci :-( ale uz mam lepsi kondicku
Nechci teda nijak rejpat, ale jednu chvíli tady byla docela zajímavá debeta o tom, že by sa terie probrala v restaurantu!!!! A na můj vkus příliš brzo utichla:-(((( a holčičky mlátí do klávesnice jak o život......
buď rád, že zatim jenom do klábosnice chlapečku :o)) teorie mně neba
Ale jo, taky jsem porad hledala kde to bude a vono nic :)
dneska u pigiho.. ;o)
no, a je to tu :) promin, dneska se to nejde… ja nemuzu. Nemam koloveci v praci. Takze nejdriv bych dorazila tak v 8–9… to je tak na to se hned otocit a mazat dom…
Jo, ale jestli se to domluvi, tak mam jednu spesnou zasilku pro Blackyho, jestli ji nezapomenu :)
v 8–9 se to tam teprve zacina rozjizdet.. ;o)
ale k puvodnimu: se dohodnete na hospode, ktera vam bude vyhovovat..
Beru cokoli, co je rozumne dosazitelny… nebo v rozumnou dobu, treba toho pigiho bysme mohli brat v uvahu jedine zitra nejdy v 6…
Pls po neděli. Zítra se jedu do RakOuzka rozjezdit na nějaký říčky, abych vám stačil za 14 dní na Vltavě!!!
NETRENUJ!!! Dyk nam ujedes!!! :D
Tak jo, po nedeli souhlasim
Co treba pristi ctvrtek nekde? Ja se vracim ve stredu z Tater
Super nápad. V centru nebo někde s kolama na zahrádce (čti u Pigiho)?
no asi nekde na zahradce u kola :-) Kde je u Pigiho?
Na stezce kolem berounky kousek pred radotinem :)
D uz jsem nasla i webovku :-)
Neujedu a bude spousta vody. bude se poštět Lipno a pojedou se Čer?áky. Že bychom si ty lodičky přenesli kousek nahoru? :-)))
Lipno poteče až první víkend v září, je to přesunutý, jedeš se na čer?áky zrakvit?
Podle me je ziskani techniky jezdeni skryte ve vice vecech najednou. Samo, ze to chce najezdit kilometry v terenu, ale chce to pri tom i premyslet. Mit zaklady teorie brzdeni, projizdeni zatacek, prace s tezistem, mit dobry odhad povrchu, adheze a v neposledni rade mit silu v rukou. Holky mivaji slabsi horni cast tela, proto dostavaji hure kolo na zadni a tezko se uci skakat.. Nejake info na http://www.laviny.cz/main/?…
pravda…nejlepsi je brzdit na posledni chvili, a kdyz je prudka zatacka, tak v ni slapat. Ja to jezdim stejnym stylem jako v aute, zatacky pod plynem :-)
Toto je kvalitní názor.
jj, po sesti letech to moudro porad plati :)
No právě.
ja jsem sjezdy neumel, na zavodech jsem predjizdel do kopce, ale postupem casu ( a jizde v terenu) na to clovek prijde sam. Ted zase spis lidi dojizdim ve sjezdu, takze jsem se o hodne zlepsil. Do kopce se snazim odpocivat ( tj.jedu podobny tempo jako osatatni…s tim rozdilem ze hned jak se to narovna tak muzu zase jet naplno. Jeste je nutno dodat , mam hardtaila s 8cm zdvihu vepredu.
Tim hardtailem to nebude… mam ho taky a dokopce se vysiluju, po rovine nestiham a ve sjezdu se bojim :D
HOLKIII? TADY JE NECO: http://www.fsps.muni.cz/…ycl_tech.pdf
Na str 12 me tam zaujal ten obrazek.Je to sescanovany z jedny knihy o kolech (je to spickova kniha zabyva se kondici technikou jizdy a i opravama kola.....)Je to spickova kniha a vrele doporucuju. Mel sem ji pujcenou z knihovny ale bohuzel si nepamatuju jak se jmenuje ale casem si vzpomenu(mozna).....
tak sem si vzpomel: velká kniha o cyklistice je celkem draha (na Vltava.cz za 367,–) Ale za pujceni v knihovne a precteni dle meho soudu stoji.....
ja myslim, ze to zasadni, co tam chybi, je podrobnej vyklad k tem bodum
ale ta zimni fotka na posledni strane je paradni
ono to vypada jako osnova nejake prednasky..
Kdyz si odmazete „posledni kousek“ tak je tam vic zajimaveho cteni http://www.fsps.muni.cz/…i/sisi_cycl/
Kdepak, osnova zapoctu :))
hezky!!!!
možná se ometem u pigiho okolo20–20,30
konečně solidní reakce na téma Kde se da naučit základy techniky jak jezdit? :-)))
to mas jednoduchy… nesmis si myslet ze to nezvladnes… takze nebat se… dale se snazit co nejvice se sblizit z konkretnim sjezdem a tedy testovat co je pro dany sjezd dobre a co ne… soucasne brzdit obema brzdama nebo je stridat… kolo se ti nesmi uplne bloknout… dale mit sedlo v takove vysce aby si mohla kdykoliv bez jakehokoliv problem zadrhnuti prejit z posedu na leh… tedy za sedlo a bricho ti lezi na sedle… pokud neni jistota… jednu nohu mit volne ale radeji to nedoporucuji… :-)
Nechci radit jak se to naucit takhle na dalku, zvlast kdyz muj styl je takovy jiny, ale treba brzdeni obema brzdama nemusi byt vzdy dobry a ze se kolo nesmi uplne bloknout…proc by nemohlo…muze kdyz to bude vyhodny…
BTW. bricho na sedle se mi jevi jako zcela nevyhodny, zvlast kdyz se Ti tam prisune nakej dropik nebo aspon neco, co Te kopne do sedla a tlumic to cely nezpracuje :o)…
Vis ono je to tak kdyz brzdis predni brzdou ve sjezdu je to parada, samozrejme rozumne aby se kolo ne uplne bloklo a ty nepreletel pres ze… kdyz predni brzd. mas kolo pod dobrou a musis mit taky schopnou vidli… nemusim rikat proc…pokud jdes zadne prevazne uz se smykem jak taky jinak ze… neustale prenaseni vahy ale pomaha k tomu ze pokud brzdis obema ne stupnovite dojde k tomu ze kolo je stale v pohybu a jen svym telem dodelavas pohyb… co se tyka toho sedla… nemam fulla takze nemuzu radit ale u klasika se opravdu vyplati pokd si nejses jistej v sede jit za sedlo… a sjet :-)
Tak pokud se ti podari pri sjezdu preletet, tak to gratuluji, ja mam problem leckdy to kolo zastavit. Pochopitelne se pocita z tim, ze umish aspon troshicku pracovat s tezishtem. Co se tyce toho bricha na sedlu… Neni to dobra volba. Do zadu jit, to jo, ale sedlo tam rozhodne nesmi zavazet… u pevnaku proste potrebujesh prostor pro tlumeni tech narazu a to si clovek s vytazenou sedlovkou nemuze dovolit, a proto si ani tu jizdu z kopce nemuze ujit…
Jo v tom samem duchu jako Vymi. Pochybnosti jsou prvnim a zasadnim krokem k pekemu drzkopadu. Kdyz se seznamis s prostredim, budes se opravdu soustredit a budes mit neco natrenovano (jak uz se psalo vys v zime je to idealni na trenovani nahleho smyku, umyslneho smyku, stability, brzdeni, odhadu hranice na ktere bike ustreli) tak nemuzes byt pomaly!!!Nicmene zase to chce strizlivy odhad svych schopnosti a nebesnit za kazdou cenu.
Konecny verdikt: JEZDIT, JEZDIT, JEZDIT…rychle:-)))
chjo kdyby to slo naucit tak uz jezdim jako panbuh… zejo vsichni nestastnici co jste meli nekdy odvahu a chut mi neco vysvetlit…
na ženskou nejezdíš nejhůř, myslím to vážně
hehe, bacha aby jí to nevlezlo do hlavy;-) na ni musím ještě důkladně zapracovat:-)
ja si na to koupil knihu: http://leelikesbikes.com/…nBikeSkills/ Cesta od teorie k praxi byva ale trnita.. :/
celkem dobry je taky DVD Fundamentals, rozdeleny na dve sekce, jedna o jezdeni a druha o technice (brzdy, nastaveni pruzeni, priprava kola atd.)
už si na to ale změnil názor ne?
Dobrá sebe-vykopávka :-)
no se to vlákno hodí, učím se jezdit na kole :-)
to budeš celej život:-)
Hotova necrofilie todle :P
doporucuju sehnat par vyukovych DVD. me se osvedcilo:
Disorder Kranked Sprung Collective Ride to the hills MRSN never dies
Tak kokretne tyhle videa dokazou jenom ****** :)
spis ti ukazou, ze mas v podstate neomezene prostoru na sebezdokonalovani :-)
ale často v nich zapomínaj ukázat na kolik pokusů to padlo a co přitom šlo do kytek… jinak souhlas s Pa-D mě akorát naserou :)
Neomezene? Tak to me napadaji i tezsi veci nez co je na videich. To ale nic nemeni na tom, ze me taky pekne naserou. Stejne jako vsechny freeski, nebo snb filmy. Radeji se na to ani nedivat.
****** a to doslova vzdy kdyz to vidim premyslim ze zahodim kolo a budu se venovat asi sachum nebo ja nevim cemu jinemu
Nestalo by za to oprasit tenhle thread? Zvlast ted v zime se da technika krasne potrenovat a ted se navic pada i do mekkeho.
Treba takova novorocni vyjizdka… http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
hlavne pod tim mekkym nesmi bejt zadny necekany prekvapeni :-)
mekky a teply ;-)
Tak to by bylo prekvapeni. Skoro bych rekl ze i prijemny :-)
no, to ti aspon neublizi jako tvrdy a ostry :-)
Ostry ne, spicaty spis :-)
jj…mekky je to jen do chvile nez pod tim najdes hodne tvrdou vec…klasicky kamen, obrubnik, strom…
Bezkare, pejska …
ty tam musi byt od minuly zimy ne?kde jezdis jestli se muzu zeptat?na takovy exemplare jsem jeste pod snehem nenarazil…:-p
no ja se spis vzdycky bojim uriznutyho kusu zeleza a podobnejch veci
no to bych se vic bal tech chciplejch pejsku a bezkaru jak rika manas…ale jak sem se docetl ve vedlejsi diskusi – musis na to najet kolmo :-)
se bojis ze se napichnes na trcici zuby nebo hulky zmrzlejch bezkaru?;) a jak jinak by si na to chtel najet nez kolmo? treba pěšmo?:o)
Proto nepadam do snehu v civilizaci ale zasadne tam kde to znam.
TinkTink mi doporucil v pratelskem tou ze prej se v zime naucim nejvice pada se do mekkeo lidme je clovek za blazna no co si vic prat a proto za chvili vyrazim smer prace jeto sice jen 8 km ale co uz bude zabava 20cm snehu je tak akorat
Reknu treba jeste par kamaradum a nepojedem se nekdy projet? :-)
jako že by ses konečně chtěl naučit taky jezdit? :)
myslíš jako vojet…
Ty už si asi nevrzneš co, když musíš mít tak voplzlý kecy na BFku.
Přijeď teď na West Style Outro a co ses za těch 6 let nenaučila se tam naučíš za 3 dny :-))
Jezis, to byly casy :-D
mazec:-)
Haha :) Tak teď už jedině ty Francouzské Alpy :)
to zkus v Humeru…