kdyz nasadite jetej retez, otacite jej nejak? treba vnejsi stranou dovnitr, nebo jinak?
kdyz nasadite jetej retez, otacite jej nejak? treba vnejsi stranou dovnitr, nebo jinak?
Otočím jej o 180st, tj. když jsem rozojil čep blíž ke kazetě, příště jej nasadím na straně talířů. Důvod: řadím blbě, křížím řetěz nahoru, takže když řetěz otočím, křížím (natahuju oka) víc druhou stranu.
si myslim ze je to skoro zbytecny ale pokud jses schopnej si to pamatovat tak proc ne – ja si teda takovyhle veci nezapamatuju ani za boha a preci si to nebudu nekam psat:-)
Nijak si to neznacim, takze metodou nahodneho vyberu:o)
taky tak
Pouzivam spojku, takze podla nitu si nezpamatam a v igelitovom sacku sa to pomiesa, takze ja ani neviem, ktora retaz sa najdlhsie flaka a nieze este ako bola otocena predtym. Retaz vyberam podla dlzky, zavesim vsetky dostupne ciste a namazane a vyberiem tu najkratsiu.
Tak to ja aspon znacim sacky, aby se stridaly pravidelne, zadny flakani netrpim:o)
pouzivam nytovac a odpadkovy kos. nemuzu si stezovat, problem nemam a pamatovat si nic nemusim.
a kolko ich striedas? teda kolko kusov… :-) a ta ista otazka aj pre ostatnych… ja planujem striedat asi 3.
teraz 3 pri dalsom presune pojde 5.
Teď točím 3, ale při druhém „běhu“ se mi začínají za chodu roznýtovávat. Až dám nový pastorek, asi začnu se 4mi cca po 1000km v sekvenci C9, HG93, Sram69, 1× jetý HG93 (a znovu dokola).
Zalezi jaky retezy, predtim 3× PC59, ale chtelo 4×, ted C9 3× vzhledem k ocekavane velke vydrzi.
PC69 (to nie je preklep) a 2×PC48 na 8-kole. Takze 3. Ta 9-kolova sa tam dostala divnou zhodou okolnosti. Ale na 8-kole funguje uplne bez problemov. Hlavne je viac ako 2× odolnejsia ako PC48, takze aj preto netocim tie retaze dokola, ale podla najkratsej.
Je to vobec potrebné?Napr.teraz mám cca 8.re?az na XT kazete a tá kazeta vypadá stále jak nová.Re?az mením zhruba po 1700km.
A pri tech 1700km jsou uz vytahly nebo je menis preventivne po 1700km?
Ano už bývajú vy?ahané spravidla na 13,8–13,9 a nevymeni? vtedy re?az to práve ničí kazetu.
oprava:132,8–132,9
Hmm me teda po vystridani-toceni 3 retezu na 1 kazete SRAM7.0 – cca 11500km (retezy taky 132,8–132,9) novej retez na nejpouzivanejsich pastorcich strilel. S kazetou deore a 4.retezama to bylo 12500km. Kazetu XT jsem nikdy nemel, takze nemuzu posoudit, jestli by vydrzela vic, ale po zkusenosti s XT prevodniky to mozna ani nebudu zkouset, jedno zklamani za 2× tolik penez mozna staci:o)
To ako je retaz otocena nesledujem. Striedam 5×SRAM PC48. Mam s nimi najazdene cca. 5500Km. (2 sezony) Striedam ich pravidelne po 350 km. Prave zacinam stvrte kolo a retaze su na 132,8–132,9. Budem ich jazdit az do znicenia ozubenia – pocitam minimalne este jednu sezonu (=3000km) :). Potom vymenim vsetko. Problemy pri vymene retazi – ziadne.
Minule sa to tu preberalo, kua 5 e?azí na 5500 km? To ja mám na moje druhej retiazke 5000 km a dáva 132,8.Prvú som menil po 3500 km, ale to som ju odfajčil na Nízkotatranskom maratóne, celý v daždi a blate. Je pravda, že re?az vždy podľa potreby v práčke dokladne umyjem, vypláchnem, vysuším a mažem orig.mazivom na re?aze. Jedná sa o Conex 908 nikel.
Džez nade vše!