zdravim, mam takove zajimave trable. Vlastnim vidli Marz. MXC air 100mm model 2002. Chtel jsem snizit zdvih na 80mm. V mem oblibenem servisu mi bylo sdeleno, ze neni problem. Jak to dopadlo: k puvodnim negativnim pruzinam „hnedym“ byly pridany dalsi asi 2 cm dlouhe cervene – dodano primo dovozcem Bartonicek. K memu prekvapeni, ale vidle pri nahusteni na mnou uzivanych 44–47 PSI vyjede vyse nez predpokladanych zhruba 89mm, ktere by odpovidaly zdvihu 80mm (9mm kouka ve vypustenem stavu kdyz vidle sedi na dorazu) . Pri vypustene vidli je to OK. Dosel jsem tedy k zaveru. ze ty nove pridane cervene pruziny jsou prilis mekke a stlaci se pozitivni vzduchovou pruzinou. Pri tlaku kolem tech 45 PSI je jsou vnitrni nohy vylezle asi na 96mm coz by odpovidalo zdvihu asi 87mm. (kdyz to nafucim vic, nohy vylezou jeste vic) Ted k dotazum: ta cervena pruzinka ma lehce vetsi prumer naz ta puvodni hneda, to se mi moc nelibi… cekal jsem, ze se takova situace resi nikoli pridanim pruziny, ale vymenou cele za delsi, pry ne (volal jsem i k distributorovi B.). Takze ted mam vidli s 85mm vyuzitelneho zdvihu, zda se mi citlivejsi protoze ty neg. pruz. jsou vlastne trvale trochu stlacene, predek se trochu snizil coz bylo take motivaci pro zmenu. Vaham, jestli mam trvat na vymene tech cervenych za tvrdsi abych mel pravou 80mm vidli, nebo to nehcat… stale se mi moc nelibi ze ty nove neg. pruz. maji malinko vetsi prumer nez ty puvodni, nebo to nevadi a nejak se to tam srovna ?