Budu si ted kupovat dozadu kotoucovou brzdu, ale nevim jakou bych tam mel dat. Uvazuji o BB5 mozna BB7, jaky je v nich rozdil?? Nebo neco jinyho? Cena cca. 3000Kc Budu vdecnej za kazdou radu a predem dekuji.
Budu si ted kupovat dozadu kotoucovou brzdu, ale nevim jakou bych tam mel dat. Uvazuji o BB5 mozna BB7, jaky je v nich rozdil?? Nebo neco jinyho? Cena cca. 3000Kc Budu vdecnej za kazdou radu a predem dekuji.
kup si stejnou jako máš na předku.
To urcite ne, protoze vepredu mam jenom prozatimni Shimano M 475 coz je snad nejhorsi mechanika.. Tam taky koupim neco lepsiho, tak poradte. Zapomel jsem dodat ze hydrauliky ne protoze mam kombo LX brzd. radici packy.
Hele. Cist to umi. A podle tisickrat zodpovezeneho dotazu to vypadalo, ze ne.
a co takhle dat tu horsi dozadu a dopredu si konecne koupit brzdu?:-) u mehanik to snad neni problem nebo je?
Ono snad de dat predni brzdu dozadu??
staci vymenit snad adaptery, ne? koupish si zzadni brzdu, ale prehodish adaptery, a namontujesh ji do predu a predni do zadu a mash to…
BB7 má štelování destiček pomocí otáčení kolečka na třmenu. BB5 tohle nemá. Taky má BB7 lepší kotouč, lépe se chladí.
Kotouc musim vymenit kvuli tomu ze mam naby LX centrlok. Takze mě de jenom o trmen. Jak se teda steluje bb5? Pomoci imbusu? S tim mam totiz skusenosti. Ta deore co mam se taky steluji pomoci imbusu.
Mám taková pocit že se dá štelovat jen pevná destička imbusem, pohyblivá vůbec. Musel bych se na to mrknout u kamaráda v prodejně, před 2 měsíci jsem se na ně díval.
no pohyblivou sešteluješ předpětím lanka na páce
Mam mechanicke Avidy (v podstate BB7) a jsou skvele. Opravdu bezproblemove brzdeni. Ale nedokazu porovnat s hydraulikou. no mimimalni rozdil bude v moznostech nastaveni brzdy. http://www.sram.com/…bearing7.php
A co treba shimano M 515??
Chtel si brzdu, ne?
Vsak jo.
To se snad M 515 neda povazovat za brzdu??? Je to nejlepsi mechanika od shimana.
že to je nej mechanika od SH neznamená že brzdí
zůstan u těch avidů jestli chceš mecha
Taková řízeček ze sousedovic Alíka bude asi taky to nejlepší z Asian bistra a radši bych si to odpustil :o)
a co tak shimano 585 (lx)? kdyz uz mas ty naby…
Jaksy bych musel menit cely razeni. Mam totiz kombo LX. A menit sem mi nechce, to by stalo uz moc. Mechaniky mi stacej. Navic LX stoji jedna pres 3000.
aha, tak to jo… sem si nevsim, ze chces mechaniky… a s tim ti moc neporadim.
Chceš-li mechaniky, ani nehledej nic jiného a kup Avida BB7.
A co treba ten mechanickej Hayes?? Slysel sem ze Hayes je taky dobra firma.
To je ale ty mechanicky brzdy se jim nepovedly. Rozhodne ne s origos destickama.
Dobre, presvedcili ste me na Avid BB 7 a tak to bude BB7! Jen bych se jeste chtel zeptat na optimalni Centrlock kotouc na avidku.
Ani hydrauliky sa im moc nepovedli, ale inak je to velmi dobra firma :)
Hayesy musíš trochu poštelovat – dobré páky, nastavit na co největší sílu, a dobré desky k tomu. Pak brzdí jakž takž, ale jsou docela tvrdé (na můj vkus) s rychlým zakončením (proti Avidu se hůř dávkují).
Ale přece jen – seštelování desek je tam o dost pracnější a méně pohodlné, bez nářadí nemožné.
Mi prijde, ze se Hayesy davkuji lip… diky tomu, ze cely jejich prubeh je jen pribrzdovani :)
Jo, ale jakej mam dat kotouc se centrlockem na Avida BB 7 aby dobre brzdil a chladil????
Ja bych tam dal Avida, ale to slyset asi nechces :)..... no nevim. Je v centrlock kotoucich takovej vyber, aby melo smysl se tim zabyvat?
Nekde jsem videl takovej adapter s prirubou na klasicke uchyceni kotouce. Ale nevim co to bylo zac.
Ten od DT Swiss vypada dobre http://www.dtswiss.com/index.asp?…
Myslis tohle??www.cykloprofi.cz/…daptery.html dole.
Aha takze vymena naby bude asi cenove prijatelnejsi reseni :)))
Nakonec i rozumnejsi :)
Sem to videl levnejsi 30 Euro je faaaaakt hodne!!!!
Sis mel rozmyslet, nez si pristoupil na Shimano (neco jako letadlo:)
Mal som Hayesy MX 1. Brzdili veľmi dobre. A dali a štelova? prstami – otočným kolečkom (pevná doštička). Pohyblivá lánkom. Ale mechanické Avidy by mali by? najlepšie. Ak je to možné, skús to vyrieši? Avid kotúčom a redukciou.
(Mechanické Hayesy s kotúčom Shimano nebrzdili prakt. NIČ)
MX1 mam teraz. Ak by sa predavali za polovicnu cenu tak budiz.A to stelovacie kolecko sa da stelovat len do casu, nez sa zadrbe od blata. Potom to nejde ani kliestami. Takze ked tak MX2.
Ja se koukal prave na tu MX2. Ta by se snad dala porovnat s BB7 ne?
Taky je to mechanicka kotoucova brzda..... tam podobnost konci :)
Je hezka, mnohem hezci nez MX1, stelovani desticky je imbusem, takze neni problem, a chodi lehce. Taky zvetsili paku v trmeni. Bohuzel jak brzdi .. slouzit nemohu.
Ja jo. Stejne lehce jak chodi :)
Ale na zadní kolo by ještě stačila.
Podle toho jake mas naroky… musis s tim pocitat. Uz me hodnekrat nepodrzela, kdyz jsem potreboval :(
Já ji zkoušel na biku o kolegy při popojíždění kolem chalupy v Jizerkách (pár metrů kopeček, postavit na přední, smyk a tak – blbinky). To docela ušla. Pravda, v 60kmh už to může vypadat úplně jinak.
No treba prechod z Gustavu byl celkem shock :)
A taky jaky mas gumy. Treba pokud jsem mel obycejne gumy, dalo se. Jakmile jsem nasadil sirsi, podhustene bezdusovky, zjistil jsem, ze nemam cim brzdit :)
To je fakt, když gumy dobře lepí, pak se pozná kvalitní brzda.
třebas na takovém Pythonovi se houby pozná, jak brzda brzdí, možná je to výhoda, není třeba pak řešit „Jaké brzdy?“
Čteš moje myšlenky, zadní Python opravdu smaže rozdíly mezi brzdami, všechny mají stejný projev (nebrzdí/blokuje), jedno jaké konstrukce je brzda.
Já mohu. Má ju brácha a s MX 1 čo som mal ja sa nedala porovna?
Tak to som asi špatne zaradil
Naopak. Prekvapive dobre.
:)))