Otázka je, na jaká rizika si přejete kolo pojistit…Jedna věc je odpovědnost, když do nikoho nabořím, nebo někomu přejedu psa atd. Toto je řešeno v rámci pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě.Např. u ČP stojí ročně 372,–Kč, u jiných pojiš?oven to je +/- podobné. Vás asi zajímá ale pojištění proti krádeži.Toto je komplikovanější. Pokud jsem výkonostní sportovec a moje kolo je pro mě součást de facto mého podnikání, teoreticky můžu kolo pojistit v rámci podnikatelských rizik. I v tomto případě ale není hrazena tzv. prostá krádež, někde kolo opřu o barák a to najednou zmizí.Vždy je důležitá otázka zabezpečení kola a překonání překážek vedoucích k odcizení. Jako normální smrtelník mám možnost kolo pojistit v rámci pojištění své domácnosti.Pokud mi kolo pak odcizí např. ze sklepa, je obvykle toto likvidní. Problém je, pokud kolo zmizí třeba k kočárkárny nebo ze stojanu před obchodem. Tady je už znát přístup jednotlivých pojistitelů. Pokud někdo tvrdí, že má kolo dobře pojištěné, obvykle si dobře nečetl svojí pojistnou smlouvu a pojistné podmínky. A také dosud neuplatňoval na pojiš?ovně škodu:-)