Neustále bojuji s lupáním sedlovky.Dokáže vydávat zvuky jako by se mělo kolo každou chvíli rozpadnoutNeznáte někdo radu jak se tohoto neduhu účině zbavit?
Neustále bojuji s lupáním sedlovky.Dokáže vydávat zvuky jako by se mělo kolo každou chvíli rozpadnoutNeznáte někdo radu jak se tohoto neduhu účině zbavit?
Jakou máš sedlovku? Mě u Al sedlovky pomohlo důkladné vyčištění jak sedlovky, tak vnitřku sedlové trubky a mírné namazání vazelínou.
Mám AL.Dnes třeba pomohlo na ní plivnout a byl klid.Promazání a vyčištění bylo vždy jen na malou chvíli.Nehledě na to,že po promazání se zasouvá.
Já to mažu nějakou ruskou vazelínou která se kdysi dávala do škodovek do vodní pumpy a nemám s tím problém, ale objímku utahuju „na krev“. Čistím ji tak po 2–3 měsících podle počasí a terénu.
jj – nejlepsi je dotahovat na krev ( Al ram + Al sedlovka + Al objimka )
Myslis vazelinu A00 ?
Namasti trubku ale ne celou, v miste kde budes kooem sedlovky utahovat upinak tak nech jen vycistene. Kdyz jsem pak jeste upinak trochu vic utahl, tak uz mi sedlovka nezajizdi. Ale je fakt ze to musim udelat tak jednou za mesic, pak to zase zacne lupat.
zajdi za nejakou carodejnici, mozna to prokleti odstrani…
No, ci to nahodou nepuka v rame? Skus si pozicat inu sedlovku. Aku mas sedlovku a aky ram?
Sedlovka je Rytchey PRO a rám Twister disc pro.
Problem je v tom, ze uz som pocul pukat v rame (zvar) a od Ritchey WCS sedlovka. Ako som povedal: Skusit inu sedlovku s inym sedlom a tym padom presnejsie urcit, kde to puka. Potom v pripade ramu vystriekat olejom (WD 40).
Měl jsem stejnej problém, stačilo trochu sprchnout nebo se projet v pracu a lupalo v ní hrozně. Koupil jsem si kolu v plechovce, vystříhnul čtverec plechu, omotal tím konec sedlovky, mezerou dozadu a mám po problému.
Jestli je dostatečně zaražená mělo by vyčištění a decentní namazání stačit
Nezapomeň vytřít(vyčistit) hadrem taky vnitřek sedlové trubky. Máznout jen lehce do „mastna“.Možná by mohla být uvnitř sedlové trubky i nějaká nerovnost-nečistota z výroby. Lehounce bych přejel jemným smirkem.Praskání můžejít taky z lyžin (promazat), sedla apod.
Me taky lupala, ale po nejake dobe zase prestala…