Chtěl byc jet koncem října s přítelkyní na Kanáry asi na deset dní a chtěl bych nakombinovat silnici,bika a nějakej treking.Poraďte, kterej ostrov a kterou oblast.
Chtěl byc jet koncem října s přítelkyní na Kanáry asi na deset dní a chtěl bych nakombinovat silnici,bika a nějakej treking.Poraďte, kterej ostrov a kterou oblast.
Já jsem loni byl na Gran Canaria, kde to bylo na silčku super, vedela tam jedna silnice okolo pobřeží, která pak „končila“ a vedla do vnitrozemí, kde byly HODNĚ výživný kopce, ale na bike to tam asi moc nevidím, páč to tam bylo všude takový vyprahlý a nevlídný, ale určitě by se dalo…
četl jsem kdysi kdesi na vebu,že některý ostrovy jsou na bika supr ale nepamatuju se který.Jakej byl provoz na silnici?
Mno na té pobřežní silnici byl docela hustý provoz, nicméně řidičo byli nad míru ohleduplní a nestalo se mi, že by mě někdo předjížděl na těsno, jako se mi v ČR stává pořád :-(
A pak později v horách jsou také ohleduplní, a mají jednu veselou vlastnost, pokud supíte do extra velkého kopce při 35°C tak mají tendenci vás povzbuzovat :-) A když sem se zastavil v nějaké hospůdce u cesty, dost často jsem dostal pití zadarmo, což jsem sice nechápal proč, ale potěšilo mě to…
kanářani mi přišli moc fajn…
a jak to bylo s vodou je po cestě dost občerstvoven?
Kdysi o tom psali na německým BIKE. Nejlepší a jediný vhodný ostrov se jim zdál Grand Canaria, přestože je tak profláklý-hordy turistů však jsou jen u pobřeží a 5 km dál do vnitrozemí je pustina. Kopce výživný i pro ty namakaný Němce. Asi záleží i kdy tam jedeš, asi by bylo lepší na jaře. každopádně ty ostatní ostrovy nebrat-moc vyprahlý atd. Psali doslova, že je to nejlepší biking v Evropě (a okolí-oni to už považují trochu za Německo, když tam mají der Bier. Maedchen und Musik).
To s tou vyprahlostí je blbost, Gran Canaria je v podstatě pustina, jen úplně ve středu ostrova v horách rostou divoce banány a pomeranče, kzteré se dají bez problému trhat a konzumovat.
„nejzelenější“ ostrov je v každém případě Tenerife, ten je zelenej celej.
leda tak kulovy na tenerife je zelena sotva pulka-ta severni,jih je poust:)
Malorka je nejvic. Mozna mam doma nejaky nemecky clanky, tak ti je dam.
články o Mallorce nepotřebuju o Kanárech jo.
Konec října je na ježdění stejně úplně naprd. To se radši válej u moře a odpočívej. Z cyklistického hlediska ti to nedá vůbec nic…
on tam jede vyvencit pritelkyni a chce to vyuzit jako zaminku pro kola
A ja myslel, ze jezdime pro zabavu…tak nic :)
Pokud jezdí pro zábavu, tak může jezdit celej rok, a ještě při tom něco zažít a vidět.
Tady máš nějaké náměty http://sackom.com/grancan.htm