• chemic

Zdarvim, koupil jsem pedály, 520 a k tomu tretry El Mora od adidasu. A teď-pří záběru, když nohou táhnu nahoru, tak začnou cvakat, vůle mezi pedálem a kufrem. Příjde mi, že i vůle(když nohou kolíbám v pedálu) je docela velká. Neřešil jste někdo tenhle problém? Když sednu na kámošovo kolo, tak nic, to by znamenalo špatnej pedál, jenže když on sedne na moje-tak taky nic:-) A teď babo raď? V čem může bejt problém, jestli tretra nebo pedál. Díkes za rady

0 0
    • bajkr  

mám to taky tak, ale ještě jsem to neřešil

0 0
    • croscountry  

Mám to tiež. Cvakanie minim, ale stranová voľa dos? veľká. Boty Shimano. Serem na to.

0 0
    • Duff  

Mám stejný problém. Také to neřeším.

0 0
      • ananas  

..ten samý problem u 540, ale vůbec bych se tím nezabýval :o)

0 0
    • TinkTink  

Ja se tim zabyval a stacilo pritahnout imbus, ktery urcuje silu na vypnuti nebo jak to vhodne rict :)…uz mi to nedelaj, ale zas pro zmenu je uz prodam :)))))

0 0
    • lubos  

spatne slapani

0 0
      • TinkTink  

Pedal nema pravo mi rikat, jestli spatne ci dobre slapu, nezeptam-li se ho na to :)

0 0
    • norman  

Skoro bych řekl, že máš prostě povolený čelisti pedálu – čili jak radí kluci, utáhnout těmi malými čelními imbusy.

0 0
      • bajkr  

nevim ja mám ten šroub vytočenej skoro celej (nejtvrdčí možnost) a dělá to pořád

0 0
    • Matts.  

Bočnú voľu nerieš, daná od výrobcu.Rovnaká či už na 505, alebo 540, 520 nemám, ale bude to rovnaké. Aspoň si možeš trošku uvolni? nohu. Nohou ?aha? nahor zdá sa mi blbos?, iba ak by mi jednu odrezali.

0 0
      • fousek  

A ja blb si myslel ze jedna z vyhod SPD je ze muzes zabyrat v celym rozsahu otaceni?

0 0
        • bajkr  

výhoda to je ale nemá se to

0 0
          • fousek  

aha, tak to sem porusil asi naky pravidla a stydim se za to:-) To jako kvuly natazeni svalu nebo co?

0 0
            • bajkr  

Přenos síly má být po celou dráhu otočení klikou přes podrážku boty. Velmi často se vyskytující chyba je tahání nártem za svršek boty při pohybu pedálu nahoru. To je úplně špatně. Pedál se se musí po celý okruh postrkovat podrážkou a kufrem. Kdo používá systémy s kovovými kufry a větší vůlí mezi kufrem a zámkem pedálu (třeba SPD) uslyší při špatném šlapání typické cvakání v horní a dolní úvrati, vyvolané právě střídavými nárazy o plochu pedálu a o zámek.

0 0
              • vlk  

to je přesně můj případ.Doteď nelupaly a teprve před týdnem začali, a já, že se toho nemohu zbavit.By mě zajímalo, vadí to něčemu z hlediska zdravotního?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.