Ahoj, už jste někdo nakupoval na e-bayi? Je jedno jestli německým nebo americkým. Jak se tam postupuje a jak to všechno funguje. Máte někdo nějaké info? Díky moc
Ahoj, už jste někdo nakupoval na e-bayi? Je jedno jestli německým nebo americkým. Jak se tam postupuje a jak to všechno funguje. Máte někdo nějaké info? Díky moc
Neco jsem si vydrazil na americkym (sberatelsky veci). Bud jsem vyhral danou aukci, ale spis jsem vyuzival tzv. „buy now price“. Neni to nic dvakrat slozityho, zaregistrujes se a jedes :) Prodejce bud ma striktne dany zpusob platby a zaslani nebo se s nim muzes jednotlive domluvit…
FV
A jak jsi to zaplatil? Nebo už jde použít Paypal z ČR?
to je fakt, nezkoušel, ale díky
Nakupoval jsem raritní CD a nějake sběratelské věci a pak také staré servisní manuály k fo?áku. Jednou jsem platil převodem – nesmysl – strašné poplatky. PayPal ani jiný zprostředkovatel pro CZ nejde – nebo alespoň nešel. Jinak jsem platil bankovkami v obyčejném dopise. Je to absolutně nejjednodušší. Bylo to ovšem vždy do $100 a lidem, kteří měli perfektní reference – to si lze u každého zobrazit. O tento kredit je nutno pečovat. Jendou jsem se u?ukl, ale naštěstí mě někdo předražil. Vzít něco zpátky víceméně nejde…
neco jsem slysel ze paypal uz je v CR mozny, ale nemam to nijak overeny.
Sam jsem na e-bay neco malo kupoval, avsak v dobe kdyz jsem byl v kanade..je to jednoduchy, prvni vec co musis udelat je vyhrat, kdyz se ti to povede, tak se s dotycnym domluvis jak mu to zaplatis, jakym zpusobem ti to posle atp.. muzes od toho i odstoupit, ovsem riskujes pozitivni feedback..
samozrejme negativni feedback:))
paypall funguje (akceptuje většina prodávajících), ale i jsou možné i jiné způsoby plateb – třeba kartou. Z USA dražší dopravné (avšak dodání třeba do týdne) a ne každé zboží jsou ochotní mimo Ameriku dodat a placení DPH na naší celnici. I tak to mnohdy vyjde výrazně levněji, než koupit u nás.
v létě sem takhle koupil rám, vidlici a ještě pár drobností. V zásadě je možný cokoliv vyhrát na Ebay a pak to zaplatit přes Paypay. Obojí je vlstně odděleno ale funguje to ve vzájemném spojení. Na paypalu si zřídíš účet což obnáší zadat číslo platební karty a provést zkušební transakci (myslim 1,5eur) čímž se ověří, že je platební kanál průchodný a př iprvní transakci ti to vrátěj. Pak když vyhraješ nějakou dražbu na ebayi tak protě zaplatíš paypalem a do dvou (vetšinou to je do 1týdne) to máš doma. Blbý je že většina aukcí začíná i končí v noci (v usa ve dne) takže když o to fakt stojíš, tak si musíš na konec dražby v noci vstát.