Ahoj, poohlížim se po rámu s delším rozvorem, než má teď muj kellys magnus 21.5. Mam 186/99. Chtěl bych se vejít tak do 4–5tis. Víte o něčem? Dík
Ahoj, poohlížim se po rámu s delším rozvorem, než má teď muj kellys magnus 21.5. Mam 186/99. Chtěl bych se vejít tak do 4–5tis. Víte o něčem? Dík
Kolik tak je pro tebe delsi rozvor?
No, tolik abych nepadal ve výjezdech na krovky a ve sjezdech na hubu :) Ale ty sjezdy jsou spíš o techničce.. Jinak jsem zjistil, že třeba iguana od giantu, má rám se stejnou geometrií, takže si začínam myslet, že bych se měl asi naučit jezdit :(
Bylo by na case. Taky to planuju, vyhledove :)
Staci vyssi vidlice ;)
i do kopce?;
Nechces jetyho sfinxe ? jezdeno holkou max 1000km, jako novy, bude se menit-je to moc dlouhy velikost cca 20 palcu, ale hooodne dloooouhy
Díky za nabídku, koukal jsem na geometrii to sfinxe, bohužel ještě musim proměřit toho kellyse – maj na webu jen základní míry. Ale ten by se asi nevešel do 3–4tis?
neni to moje, ale pochybuju ze by to bylo do 4 tis, ten ram je prakticky novej astal nako 15
Ajé – v moc se v rámech nevyznám (jak je si vidět), to už je hodně mimo mou cenovou relaci.
Levne by se asi dal sehnat nejakej Superior XP930. Nebo ve vyprodeji Velo Velohanak Zaskara, ale ten je za 7000Kc ale zase super ram. Jinak si myslim ze se do te cenove hranice bude spatne trefovat, jelikoz prodlouzena geometrie je prave charakteristicka pro zavodni ramy. No a ty uplne levne nebyvaj.
no závodní maratonský jsou delší, závodní xc jsou spíš kratší… ale je to u každý značky jiný
No spis bych rek ze zavodni jsou vzdycky delsin nebo stejne nez zakladni modely teze znacky. Kazdopadne i ty se nekdy daji povazovat za kratke v porovnani s jinejma znackama. A souhlasim ze na XC je lepsi kratkej obratnej ram i s treba vytazenou sedlovkou a dlouhym predstavcem. Vlastne vyrobci XC a maratonske pevne ramy vubec nerozlisuji. Ja mam radsi dlouhe ramy a tech zrovna moc velkej vyber neni jak to tak sleduju.
Mám taky raději delší rámy. Hoví mi Duratec, když jsem měl Anlena nebo planže?áka Max 1, musel jsem vozit představce 15cm. U Durateka vystačím s 13cm.
Hiway king!
s představcem 1¨5cm je nemožný sjet cokoli prudšího, protože se přetočíš kolem osy přednío kola a jdeš přímo na hubu :)
jde jen o zvyk 15cm predstavec jsem vozil 8 let
Nahoru.
s negativnim uhlem
Ale jen nahoru (jako na kopec;)
nejde jen o zvyk, jde i o rozložení sil a směru jejich působení. A i dva centimetry dělaj hodně v nejprudších pasážích. Musíš pak chodit o to víc za sedlo a ztrácíš kontrolu nad bikem
Jedna obludka: http://www.bike-forum.cz/…23185415.jpg A druhá: http://www.bike-forum.cz/…07155607.jpg Vše představce 15cm.
Mrkni na www.bikecentrum.cz na kola GT. Máš tam u nich geometrie. Horní trubka měřená po rámu u velikosti XL vypadá poměrně dlouhá. Pokud to vezmš vodorovně, přibudou další 2cm (přibližně) Rám GT Avalanche má v nabídve www.velohanak.cz ve slevách za 4.390 ve velikosti L a XL. Víc ti neporadím.
Mno zrovna Avalanche mi prijde jako spis kratsi ram.