csu mam takovej lama dotaz.koupil sem novy razeni a vsechno kolem aale jaksi nezbyly zatimprachy na retez.predtim sem mel 7 sp. a ted 9 sp. tak me zajima jestli tam muzu zatim nechat retez na 7 sp.vim ze ten 9sp. je uzsi.nezkoussel to nekdo?dik
csu mam takovej lama dotaz.koupil sem novy razeni a vsechno kolem aale jaksi nezbyly zatimprachy na retez.predtim sem mel 7 sp. a ted 9 sp. tak me zajima jestli tam muzu zatim nechat retez na 7 sp.vim ze ten 9sp. je uzsi.nezkoussel to nekdo?dik
driv byses tady dozvedel ze ani nahodou a dneska uz se tady dozvis ze snad i jo,tak si to preber,sam nevim:-) ps:nerikej mi ze nemas 3 stovky na retez:-),to by bylo fakt smutny:-)
tj ale chci neco lepsiho a hlavne s rychlospojkou a to asi tezko za 300.ale asi se neda nic delat.
a 4 stovky by si nenaskrabal?
Řek bych, že u devítkové kazety jsou pastorky blíž u sebe, než u sedmičkové, takže to nepůjde.
Dyt Deore retez koupis za 250Kc
to fakt nepůjde… kup obyč řetěz za tři kila a než ho vyjedeš, tak našetříš na nový
Taky mám obavy, že to nebude to pravé ořechové-měl sem doma starý nejetý řetěz SEDIS, jaký jsem jezdíval na 7kole na silničce. Zkusil jsem ho na 8kolo na bajka a nešlo to, střílel, přeskakoval mezi pastorkama, řazení hrůza… Zkusit to můžeš, ale nevím, nevím… Možná, že třeba Shimano dělalo 7řetězy užší, než SEDIS?
radsi to zkouset nebudu.sice kazeta je na odpis ale ostatni fungl novy LX vecicky bych nerad znicil.koupim nejakej za 3 kila a hotovo.
ak je kazeta na odpis, tak Ti to s novou retazou bude strielat. Takze si niekde vypytaj aj deviatkovy retez na odpis.
Ono to mozna nejak fungovat bude, ale urcite to neni bezproblemove reseni.
Používám osmičkovej Sram PC 48 na devítce Sh bez jakýchkoliv problémů. (Už asi pátej řetěz)
věřím, že u osmičkového to ještě nebude dělat nic… ale sedmičkový už bude o hodně širší
a on je nejaky rozdil mezi 8 a 7 retezem???
taky si myslim, ze je to to samy. uzsi je akorat 9.
jak to může být to samé, když je 9 užší??? tak to mi nějak nejde do hlavy
No rozdíl je ten, že když ho dáš na sedmičku, tak je sedmičkovej a když je na 8, tak je osmičkovej :-)
Já ho měl na singlespeedu jako „jedničkovej“ :)
taky jsem ho mel kdysi na zimakovi z 5, takze i petkovej
šířka?
tak jsem to teď měřil… sedmička je o 0,1mm širší… Tak nevim jestli v kombinaci s užší devítkovou kazetou něco bude dělat. Spíš bych řekl, že ano.
a tenhle reteze lze koupit i ze spojkou za 188,–
Pokud mermomocí chceš zničit vše oststní co jsi si nového koupil tak to tam dej , pokud si toho vážíš tak vobětuj 300 kila a kup vobič řetěz dokud nenašetříš na jinej. Marně přemejšlím co za super řetěz chceš … tak aby se ti to vyplatilo
nevim jak u sedmickovyho ale ja pouzivam za cca 250 osmickovej sram s rychlospojkou a je to uplne v pohode, rozdil je fakt jenom v sirce toho retezu a mezi osmou a devitkou to neni tak markantni rekl bych … osmickovej je levnejsi radi stejne a umre ti stejne jako devitkovej… howgh
Prosim o upresneni, pouzivas tedy osmickovy retez na devitikazetu?Pokud ano, zadny problem? radi v pohode?jaky typ retezu na jaky typ kazety?
presne tak pouzivam osmickovy retezy stoji cca 250 a je to nakej sram ted nevim typ… jinak mam tam devitkovou kazetu deore a uplne v poho
Starým řetězem si nový převody poničíš. Jak už se tu psalo, 7 a 8 je stejně široký, mě to chodilo i když jsem udělal z osmikolečka devítikolečko za použití tenčích podložek (pastorky byly ze sedmičkových sad). Akorát obalené blátem to vydávalo podivný hlomoz :oP Teď jezdím devítkovou kazetu i řetězy a připadá mi, že vydrží poněkud míň.
Mě je to taky divný, že mě ten SEDIS střílel, ale novej SRAM PC 48 tam byl úplne v pohodě, takže kazetou to být nemohlo. Pokud jo ještě někde najdu, tak ho změřím.