porad je tady chvalime, kolik lidi z Vas je teda vlastne jezdi? Ja vidim hlavne RST a Suntour. Ja se priznam bez muceni – pridavam prvni hlas: MX Pro Eta 120mm, az na cenu a vahu podle meho gusta ;)
porad je tady chvalime, kolik lidi z Vas je teda vlastne jezdi? Ja vidim hlavne RST a Suntour. Ja se priznam bez muceni – pridavam prvni hlas: MX Pro Eta 120mm, az na cenu a vahu podle meho gusta ;)
MXC air 80mm, model '02 (zdvih snizen z puv. 100)
Z1 Drop Off II 2004, momentalne. Zadny problem, zatim :)
Z4 100mm 2001, trochu sem ji pokrivil, jinak ok
MXC 2002 air 100mm. Marathon S 2002 air 100mm.
MX Comp ETA 85mm
mám stejnou
taky
EXR air 03. Krasne to v ni pleska (jako by tam bylo blato)
Tu mam taky. Tim pleskanim myslis to splouchani oleje nebo neco jineho?
Jasne ze tam sploucha olej. Blato prece nema potrebnou viskozitu :)
taky se pridavam :-)
a ja su dalsi:)
ale ted bych bral uz nejakou pruzinovku s moznosti doladeni vzduchem
EXR Pro 04_
Z5 100mm coil, rocnik 2001? najeto cca 10kkm bez vaklu a sedrenyho eloxu:-) ani supinky v oleji se mi nedelaj:-)
Taky tak, ale prestavena z 80mm Air
Z5 2001 100mm Air. Jediny problem jsem si zpusobl sam, kdyz jsem vnitrni nohu odrel o betonovou hranu, ted mi to (ac odborne zabrouseny) rychle nici gufera a tim padem vyteka mirne olej ven.
MXC 2002, 80mm.
MXC 2002 air, 100mm, zhruba 12k km – jako nova, nemenil bych, moje druha vidle – predtim RST
MXC ECC, 100 mm (=2. vidle. 1. Manitou. 3. bude Marzoska :-)
Taky, s Easton krkem vzduch, váha 1740g. Zvažuju, že dám do jedné nohy pružinu. Před tím jsem jezdil RS Indy XC, celkem povedená elastomer vidle (v rámci svých možností), pak krátce Nolen SmartShock s elektronicky řízeným tlumičem – jeho funkci jsem nějak nezaznamenal a teď M. Zvažuju něco se zdvihem 120, ale chtěl bych něco pod 2Kg a při tom rozumnou cenu. Momentálně jsem nic takového nezaznamenal.
MXcomp air 80, 2003
MX Comp ETA 105mm 2003…chvalim kazdu jazdu odkedy som sa zbavil RST Omega AET :-)))
To by asi chtelo anketu. Kdo jezdi prevazne :
A kolikrat se muze hlasovat? Ja ze mam od vice firem po jedne :)
:-)
Co se ti nejvic zamlouva :-)
Nejvic se mi zamlouvaji jine vidlice, kdyz s nima nemam starosti :)
Jojo. Ja taky tedka (uz 2 roky, hruza jak dlouho uz se odhodlavam ke koupi vidle…) nemam vubec zadny problem s RST Aerosou. Sice ta svine vubec nefunguje jako odpruzena vidlice, ale jeste jsem ji neznicil. A vubec tak nejak kompletne drzi pohromade… Jak jsi dopadl nekdy asi tak pred rokem s suntourkou NS, nebo jak se ta 130cm jmenovala?
Myslim, ze se to tu rezebira dost vzevrubne :) Nemuzu ti ji s klidnym svedomim doporucit. Snad jen pro kutily, ostipat sekyrou spodek nohou a k rajcatum s ni :)
MX Comp ETA 105mm 2004
Z2 Atom rv. 2000. Plna spokojenost.
MX Comp ETA 105mm 2003
DirtJumper II 2003 naprosta spokojenost, uvazuju o prestavbe na 130mm
EXR Air 80 2003; zatim ji mam kratce, ale spokojenost
MX comp air 80 04, zatím v záběhu
Co jsem kdy měl: 1. pevná, 2. RST 281, 3. RST 281 TL, 4. RS Judy XC, Marzocchi Z.4 100mm oil/pero 2001, 5. Marzocchi Junior T 130mm oil/pero 2000, 6. Marzocchi Z.1 Drop off 130 mm s QR osou 2001 a uz bych nic jinyho než marzocchi nechtel. Bezprdele.....nic lepsiho pro me neni :-) Marzocchou nic nezkazis!
Ono by bylo, ale ty ceny :(
HT – Z3 Light rok 1999 Full – MX COMP Eta 85mm 2003
Zatim vcelku spokojenost na Z3 jsem dal akurat tvrdsi pera bo na mych 90kg to bolo mekke. Nic jineho sem nejezdil toz ani porovnavat nemohu.
Bomber z4 2001, v porovnani s dike xc pevnejsi, lepsie pruzi (pruzina ja pruzina), viac vydrzi a aj viac vazi
MX Comp ETA 105mm 2004, predtim RS Judy TT 2002
MX Comp coil 105mm, 2003
Tu stejnou a nemám problémy.
MX Comp Air 80mm 2003, ale předělal jsem ji na pružiny 105 mm.
MX COMP ETA 2003 – zatim sem zkousel 3 MX compky kamaradu a moje ma nejlepsi chod ! :)
EXR air 02-maximální spokojenost..jen-až chytne vakl,co potom?
Moje ten druhej nejlepší, mám stejnou a nechci jinou!
Z2 BAM model 1998 (zdvih 75 mm) – byla super a měl jsem jí na úžasném železném kole TREK 950. Teď mám MX PRO 105 mm (na jinem kole) a jsem celkem spokojenej parchant.
Marzocchi Z4 100mm, 888R spokojenost s obema na 100%
Mne napadlo trochu, kdo ma Marzocchi a neni spokojen a uz by do ni nesel. Myslim tim problemy, tece, posrane ventily, rozlomila se, spatne tesneni, atd.
Z3 model 2001 – naprosta spokojenost, kdyby nemel jeste lepene nohy (i kdyz mi netecou a nemam s nima zadne problemy) byl by to jejich nejlepsi rocnik – v obou nohach pruzina, venkovni stelovani utlumu, vaha kolem 1800g, uvnitr zadny plast.
Manzelka Marathon S 2003, spokojenost, ale nemuzu objektivne hodnotit – malo najeto. Tlumici patrona me ale dostala – tlumi to fakt krasne.
MX Comp Air 03, trošku uvažuju o vložení pružin
MXC air 100mm 2002
Tiež, jedna z mojich vidiel, je aj Marz. MXC AIR ECC – 100 mm. Spokojnos?, hlavne teda v zjazdoch, iná značka sa nechytá. Na kros optimálna voľba, dokonca som sa rozhodol, že do dolomitov na jeseň beriem práve túto …
Z2 X-Fly, 1650g, olej-vzduch, model 00. Kupil som ju od kamarata a poviem vam ze je jak nova. Urcite ju moc nesetril, olej bol trochu tmavsej farby, takze som tam nalial novy a mam funglac vidlu:-) Akurat neviem ci ju mam nahodit miesto pevnej.
Z4 01 Coil, naprostá spokojenost.
A este som chcel povedat, ze sa to tu pekne rozbehlo. Sila Marzocchi je nezastavitelna :-)
DirtJumper III 2004 na 130 mm. Cena dobra, tuhost skvela, vzhled docela oka, hmotnost silena (predtim jsem vozil RS Judy:)
MX comp air – 2003 a spokojenost
DJ II 2002, naprostá spokojenost
DJ I 2003 QR20 110mm zatim spojenost (jeste nepraskla) jo az teda na regulovani utlumu, ktere se me zda od zacatku nejake podivne
MX PRO 105 Eta – 2003. spokojenost
Z5, r.2000, vzduch. najeto: pres 17 kkm udrzba: jednou za cas hadrou utru nohy, jednou za vetsi cas dotahnu srouby na podkove a na svorkach vnitnich noh, dofouknu a jednou za rok necham vymenit olej problemy: jednou tekla → vymena tesneni, taky uz ma malej vakl – nema podstatny vliv na funkci spokojenost: maximalni
MX Comp 85mm kombinace coil/air.
Ej, zapomela: takze rok 2003, spokojenost maximalni!!!!! :))
Z3/2001 Coil. Absolutní spokojenost. Na nový rám (I-drive XC nebo Blur) půjde Marathon S ale nebudu na ní zatím spěchat. Není kam :-). Prostě-dobrá zkušenost.
Z1 2000. Maximalni spokojenost – kdyby je porad vyrabeli, koupil bych si ji novou mnohem radsi nez ty novy moédely (nic proti nim, ale tohle mi absolutne vyhovuje)
Z5 air, 2000, spokojenost
No nevim, tu jsem mel taky a dost nepsokojenost (je teda pravda, ze na moje jezdeni by mi nevyhovovala zadna vzduchovka). Na mejch 67 kg to jde nafoukat jedine tak, ze je to desne tvrdy a skoro to nechodi, nebo to chodi dolu docela ok, ale straaasne pomalu se to vraci (v terenu pak jedes prakticky porad se zasunutou vidli). Navic v zime vyrazne tuhla.
a takova pitomost, ale zkousels ridci olej? :)
To vis, ze jo:o) S moji Z1 se to neda srovnavat. Navic ta Z5ka na 80 i kdyby chodila sebelip, tak mas takovou divnou geometrii (bracha to ma na Cube Flying Circus a na zadni to nadzvednu jen s vypetim vsech sil (ale priznavam, ze chyba nebude jen ve vidli:o) ) )
No, nemas tam nalivat 15sw ale 7.5
Do tyhle jsem 15ku nedaval.
Ok :) .. predpokladam pak tedy, ze asi puvodni klasika kolem tech 7.5 Toz pak bych skontroloval tlumici system, jestli tam neni neco zasprajcovane a brani prutoku.
V tom problem nebude – podle me to chodi tak, jak ma, ale me ten chod proste nesedi. Delala to uz jako nova i po vymene oleje a dukladny prohlidce.
A co olej o viskozite 5 ?
MX comp coil, model 2003, koupeno 2004, maximální spokojenost a pohodlí…
MX Comp Air 2003.Konečně.
MX Comp Air 105mm 03…spokojeny…jak jinak
Z1 CR 130mm
MX PRO Eta 105– 2003. Spokojenost
Z1 Drop OFF II 130mm a MX Comp Coil 105mm
MX Comp ETA 04 105mm, teď jsem se dozvěděl že se někomu viklá pravá noha kde je vzduch. Co o tom víte?
Jezdím EXR coil 80,r.v. 2003.Je to dobrý,ale řekne mi někdo z vás,co je vlastně uvnitř (snad pružina-olej),až se v tom budu jednou hrabat.Díky.
MX comp AIR 105mm , rad by som na par tech. veci hodil s niekym pokec , naj. ICQ, moje cislo je 152644734
„coil“ = pruzina
Máš tam pružinu a elastomer.
To co ty myslish bude nejspish EXR Comp… EXR Coil bude proste EXR-ko s pruzinou (OEM vidle)…
MX Comp coil 105mm, 2003 musím se přiznat, že mně to čvachtání rajcuje