• martt

Bude pasovat orech z naboja Acera 2005 na naboj STX 1994? Pytam sa preto, ze Acera je toho roku uz tusim jediny naboj, ktory ma este sedmickovy orech. Neviem, ci Shimano za tych 10 rokov nieco nezmenilo a ci ho na ten stary STX natocim

0 0
    • jonti  

pokial viem, tak ano. Ja by som ale skor porozmyslal o celkom novom naboji, ved 11 rocny stx naboj musi byt uz dost doniceny.

0 0
    • Vilém  

S prichycenim problem nebude,Shimano pouziva u vsech nab stejnej system.Snad jedine ze by byla jinak udelana prachovka.

0 0
      • fireball  

To není úplně pravda, před pár (mnoha) rokama jsem měl nábu od Shimana, cca na úrovni STX, která měla jiný systém ořechu – úplně tichý, bez praporků. A uchycení bylo jiné.

0 0
        • jonti  

Mam doma STX z meridy slickrock 7800, model asi 96 a ten taky nie je. Ako lovim v pamati, to co spominas je takzvany silent clutch naboj, ktory vtedy Shimano davalo ako alternativu, bol trochu tazsi a mal hned zaberat. Zda sa mi ze mal sirsie telo, takze sa mozno aj inak upinal orech.

0 0
        • Vilém  

Jo tak to byl Silent Clutch,nejodolnejsi orechy od Shimana,bohuzel to je dost tezky.Mam ho na skakacim kole,predelanej na kotouc a krom obcasneho zlomeni osy je bezproblemovej.Blbe se vsak shani.

0 0
          • fireball  

Jestli byl nejodolnější, to nevím. Já jsem ho „prošlápl“ dopředu při výjezdu bezvýznamného brdku cestou na Lysou. A pak mě čekal bezva výlet do Frýdlantu s volnoběhem dopředu i dozadu. A ve Frýdlantu pak koupě nové náby (LX) a přepletní zadního kola.

0 0
            • Vilém  

Na odolnost se zeptej trialistu.Predtim nebyl problem znicit 3 orechy rocne,ted mam klid.Kdyz kouknes na trialovejch zavodech na kola,tak ten kdo nema na Hope,RB design ap., jezdi Silent Clutch.

0 0
        • enjoy  

pred mnoha ne.tusim to bylo na RM tsunami jeste pred par lety.

0 0
    • martt  

Takze idealne by som mal zohnat asi tento model:

Shimano FH-R050 Silent Freehub body-7 speed http://www.paul-lange.cz/…_R050_00.pdf

ak sa este vobec vyraba (je to Alivio 7-speed so silent clutch, so sirkou bud 130 alebo 135mm). V roku 2000 to este bolo v katalogu.

0 0
      • Vilém  

Prodava je Dressler www.dressler.cz/…od/parts.htm ma je drahy:(Je potreba prochazet obchody,daji se sehnat ulozenky za cca 500 – 600.Alivio urco uz nedelaji.Delal se jako Alivio,STX,LX pak presel na nejakou turistickou sadu,asi Nexave,kde se mozna dela doted.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.