• dada

Máte někdo zkušenosti se softshellovou bundou od Sensoru? Menuje se Tactic a je to novinka-proto nový thread-ve staré diskuzi na téma soft shell mi taky chybí víc zkušeností s použitím v děšti event. sněhu tak jestli někdo má tak sem s nimi-chci si to koupit hlavně kvůli běžkám. dík čauky dada.

0 0
    • wertigo  

jo taky by me zajimal nazor na softshell. ted mam v merku bundu od DirectAlpine, delaji ji ve verzi NoWind a SoftShell+NoWind. Cenovy rozdil cca 300,–. Zajima me jestli ten softshell neni jen lakadlo na lidi/penezenky. Co jsem cetl tak snese i mirny dest/snezeni.

0 0
      • dada  

a kerý vod DA se ti líběj? DA je zajímavej protože toho dělá nejvíc skoro aby se v tom prase vyznalo…můj známej má asi za 6 litrů bundu DA Trango, ta je totálně nepromokavá taky vůbec nevypadá jako softshell ale na stránkách DA jí jako softshell presentujou. te to ale materiál vod nějaký japonský firmy a ke klasickým fleecu to má asi dost daleko

0 0
        • wertigo  

mel jsem na sobe od DA Glider za 2.700 NW a za 2900 maji SoftShell+NW. jeste se mi libi Taiga – ma odepinaci rukavy, prodavac ale rikal ze lidi s vetsima ramenama muze tlacit ten lem odepinacich rukavu. Taiga je ale v NW verzi za 3.100,– a SoftShell uz 3.500,– to uz je na me kapanko moc.

0 0
          • madcat  

directalpine glider mám já a zatím spokojenost, pravda v dešti sem ju zatím netestoval, jenom v mrholení…

0 0
        • scret  

Trango je z Dermizaxu. Ta bunda se uz trosku vymyka z bezne rady softshellu…Za 6tis. bych ale do ni nesel!za to muzes mit uz nejakou membranovku,treba Pacliteovku nebo BlocVentovku.

0 0
      • scret  

Muj nazor na softshell je ze za par let se bude prodavat 90% softshellu a 10% klasickyho flysovyho neprofuku.

0 0
      • scret  

Jinak asi jedina nevyhoda softshellu oproti flysovymu neprofuku je v tom,ze je jakoby pocitove „studenejsi“.

0 0
    • scret  

Nevim prakticke zkusenosti s touhle bundou,jenom jsem si ji prohlizel na vystave kdyz to byla novinka.No neni spatna,jenom se mi na ni nelibily ty velky plastovogumovy „garaze“ na zipy.Ja osobne mam softshellu od Warmpeace-Butterfly. Jinak co se tyka sofshellu jako materialu,pocitej s tim ze na snih dobra vec,kdyz mzi nebo mrholi tak taky v poho,ale jakmile zacne prset hodne,tak je taky cca do pul hodky durch.Navic popruhy od batohu ti vodu protlaci uplne v poho.

0 0
      • dada  

to je přesný, když se koukneš na dámskou verzi tak ta je řešená jinak a vypadá to božsky. vůbec všechno vod sensoru vypadá líp v dámský verzi…asi se nechám převoperovat:)

0 0
        • scret  

Jo,tak damska softshella je uplne uzasna!Si myslim ze ta se jim fakt povedla.Jinak i pansky veci vypadaj dobre a dobre sedej,teda alespon me:)) Az teda na pan.spodky a trencle,tam maj trosku jeste rezervy…

0 0
          • dada  

teď sem koukal na bartsportu ji maj za 4100 což není málo a když sem zavolal do sensor storu v praze tak mi řekli že je za 4500-neuvěřitelná cena. Ten directalpine bude možná lepší. Butterfly je taky přes 4 litry, ach jo!

0 0
            • scret  

Jj,MOC tactiku je opravdu 4,5tis. Ten Direct zalezi jakej myslis…ted nevim. Buttefly je taky za 4,5. jinak warmpeace dela jeste treba Altamiru a ta je za 4tis. taky s kapucou.

Kdybys mel zajem o Sensor nebo Warmpeace bundu,napis mi na: scret@seznam.cz

0 0
              • dada  

jakej je rozdíl mezi altamírou a butterflajem?

0 0
                • Volf  

Pokud se to píše Butterfly tak bude rozdíl, že jedna má krezby na stěnách a druhej na křídlech.

0 0
                • sis  

butterfly mam flisovou podsivku, altamira nema snad zadnou. je takova lehci, skladnejsi…jnak ta altamira se da sehnat i kolem 3,5tis

0 0
            • scret  

Cenu bych ti taky napsal po mejlu!

0 0
          • pos3k  

holcina videla tu senzorackou modrou a uz mi o ni basni kazdy den :-) v brne ji meli pod 4 tis. urcite ne?

0 0
            • Meesha  

Novy holcici sensoracky veci sou nejvic cool! Skoda, ze je nedelaj pro holky velky jako ja :-)

0 0
    • boboman  

ja mam warmpeace altamira a je uplne v poho..v riadnom lejaku este nebola, ale ked som ju pral po pade, tak som mal miestami problem ju kartacikom vobec namocit a ked som z nej spravil jazierko s vodou tak min 2minuty nepustila nic, dalej som neskusal, ma nebavilo to drzat :) ale este vyskusam…sedi inak perfektne a vetranie je tiez v pohode. dal som za nu 4300Sk, nic lepsie a lacnejsie som tu nevidel.

0 0
      • scret  

tos tam mel jeste impregnaci od vyroby,navic ta voda nebyla moc tlakova…Navic nepocitej s tim ze ti to pak bude protejkat jak flyska,bude to spis vlhnout..

0 0
        • boboman  

jasne ze nepocitam, ze to bude premokat ako flis :) skor pocitam, ze nejakym sposobom obnovim ten vodoodpudivy efekt, ked ho casom strati…nejakym sprejom alebo co, neskusal si nieco take?

0 0
          • Vrci  

nikwax TX-Direct Wash-In

0 0
            • kovar  

každý Nikwax (i onen TX-direct) na hadry mi funguje pouze prvních pět minut deště, kdy je dokonale vodoopudivý, ale po oněch pěti minutách jako by nebyl.

0 0
            • scret  

spis bych pouzil Nikwax Softshell proof

0 0
    • Ondrej  

mam Tilak Ogre Action, jestli se to tak jmenuje a spokojenost na lezeni i kolo. Ma dobre padnouci tesnej strih, takze pod ni lze pridat maximalne 1 tenkej fleece. pouziti teda od 15st niz, jinak se moc potim, do –5 s tou jedno vrstvou navic.

snih, voda zatim uplne bez problemu. po 1.5roce stale castecne nepromokava, ale hlavne i kdyz clovek uz vlhne, tak v ni pri pohybu neni zima a to i ve vetru/sjezdu, protoze je opravdu temer neprofukovaci. jak se zastavis, tak je v ni okamzite strasna kosa.

hodne to vydrzi, moje bunda ma za sebou nekolik padu a zulovy kominy bez poskozeni.

ZAJIMALO BY ME ALE, JESTLI NEKTERY TREBA Z VYSE JMENOVANYCH MODELU MA NA RUKAVECH U ZAPESTI STAHOVADLO? TILAK TAM MA GUMICKU A TAK SE NEJVIC POTIM PRAVE NA PREDLOKTI, JINDE JE DOBRE ODVETRANA. STAHOVADLO BY SE DALO POVOLIT A ODVETRAT, COZ BY BYLO PERFEKTNI.

0 0
      • pitelboy  

to: ondrej

A vytahl si ji uz do poradnyho deste ? Po nekolika minutach zacne prosakovat…

0 0
        • Ondrej  

prosakuje tak po 15min nebo 5-ti prutrze. tece mi ale hlavne kolem svu, takze i po pul hodine v desti mam promoceny jen ramena. z jizerek se clovek vrati skoro odevsad do hodky, takze to je uplne adekvatni vybaveni, i kdyz hrozi totalni necas, coz neni zadna vzacnost. fakt spokojenost.

0 0
        • boboman  

btw, vacsina softshellov je len na „softrain and snow“ takze zase netreba ocakavat neviem aku vodovzdornost

0 0
      • scret  

stahovadlo???Jako myslis stahovadlo jako jsou dole v bunde v bocich??? Tak to jsem nevidel jeste u zadny softshelly… par bund ma stahovani na suchac – napr. High Point Voodoo

0 0
        • Ondrej  

diky, to je ono. suchac je lepsi, stahovadlo by tam prekazelo

myslel jsem zkratka aby to slo regulovat, aby to clovek moh povolit a vetrat predlokti, kdyz zrovna neleze vodopadem

mas s Voodoo zkusenost? koukam, ze stoji 3,3 coz je i dobra cena

0 0
        • Ondrej  

jestli vis i o dalsich bundach se suchacem v rukavu, moh bys je prosim napsat? dikec

0 0
          • scret  

no ted me jina softšelova bunda se suchacem na rukavech nenapada… jinak zkusenosti s ni mam jenom takovy ze ji mam na krame:)netestoval jsem ji…Ale mejch par kamosu ji ma a pochvalujou si ji…ale jde samozrejme o to ze je to taky jejich 1. softšela… Jak jsem psal ja mam Butterfly od Warmpeace.

0 0
            • wertigo  

si od fochu tak se preptam: mel sjem v hledacku bundy od DirectAlpine – Glider a od HighPointu – Magic Rock. Zkousel jsem Glidra super padne. Ale mam spatny pocit z te tenoucke bundicky, ze v tom nebude teplo kdyz se nebudu intenzivne hybat(bezky atp.), coz taky lidi pisou, ze bez pohybu zacina byt hned zima. Mam doma spatne koupenou Polartec200 – profukuje jak svina, ale libi se mi to teplo co dela. Premyslim nad tim samym hrejivym materialem + neprofuk uprava – WindBlock ACT(AlpiSport) nebo NoWind. Existuje nejaka takova bunda ?

0 0
              • scret  

Glidera ma muj bracha,parkrat jsem ji mel taky na sobe a neni to spatna bunda… Oproti Magic Rocku od HP je bych rekl uzsi,vic „sportovnejsi“. Jinak co se tyka ty bundicky,zalezi samozrejme na co ji chces a jaky vyuziti pro ni mas.Takova tepla bunda ma pak mensi vyuziti nez slaba pod kterou se muzes „zateplovat“. Ale pokud bys chtel neco teplejsiho nez je standard,tak me napada treba od Husky Bull z Polartecu Windblocku nebo Hannah Course anebo „drtice mrazu“ Tilak Ogre Antarctica nebo Warmpeace Island…

0 0
                • wertigo  

diky za tipy. ten Hannah Course vypada dobre, dost ale ctu kritiku na kvalitu vyrobku Hannah. Na stranky Tilac ani Warmpeace nechodim – je to financne hodne jinde nez jsem ochoten za bundu dat.

0 0
          • scret  

dalsi softšelka co ma stahovani rukavu na suchac je treba Direct Alpine Shivling…moc pekna bundicka!ale za ty prachy asi nestoji!

0 0
            • sis  

tak to nevi…za 5 litru asi beru Latoka (pokud by sedel) ale jinak hodne dobra bunda!

0 0
              • scret  

Jj,Latok je dobra bundicka.Jenom uz je spis takova „bundozni“ oproti jinejm.

0 0
            • sis  

muj Shivling stahovani nema, asi starsi verze:-) ale nijak mi tam nechybi…

0 0
    • Staenly  

Ty jo je to dlouha diskuse, se mi to nechce cist:) SoftShell je vesmes NoWind odolnejsi proti vode…Nektery veci ze softshellu maji v sobe mikroflis, pac softshell jako takovej vubec nehreje…Zatepleni a odolnost proti vode uz zalezi na kvalite konkretniho vyrobku (vodni sloupec vetsinou oklo 8000mm – asi 2 – 3 hod. v desti ses v suchu…) Se sensorem zadny zkusenosti nemam, ale directalpine, jak tam nekdo vys psal muzu doporucit…

0 0
      • zwwak  

Taky si myslím, že soft shell je většinou nějakej neprofuk ( bývá NoWind ) na něčem mírně zatepleným. Voděodolnost dělá ten neprofuk a NoWind má asi těch udávaných 8000 mm. A dobrý větrání dělá taky ten neprofuk. Takže je to vlastně dobrej kompromis pro většinu situací – ani drtič mrazu, ani nepromok.

0 0
        • scret  

Promin,ale nesouhlasim s tebou snad ani v jednom bode.Neprofuku je dneska uz cela rada-od WS,NoWindu,Scho­elleru atd. az po ty „neznackove“. Rekl bych ze NoWind neni ve vetsine.Vodeo­dolnost u softšelu nedela nejaka neprofuk membrana ale povrchova uprava vnejsiho matrose + impregnace. NoWind nema 8tis.mm vodniho sloupce.To bys nepotreboval teoreticky softšelku ale stacil by ti i flysovej neprofuk.

0 0
          • pos3k  

Membrána použitá na výrobcích No Wind má tyto parametry:

* Vodní sloupec: 8.000 mm
            * Prodyšnost: 15.000g/m2/24 hod

Varianty materálu:

* No Wind Winter – vhodný zejména pro zimní cyklistické bundy
            * No Wind Spring – vhodný zejména pro lehčí zimní cyklistické bundy
            * No Wind Tecno – obouostranné elastický, vhodný pro cyklistické kalhoty

0 0
            • scret  

Kdes to prosim nasel?Rad na to taky mrknu! 8m vodniho sloupce???a 15 prodysnost?? Tak to bych to hodil do kose!!!Protoze to nesplnuje ani jednu z vlastnosti!!!Ani prodysnost ani nepromokavost! Navic pokud jsi to mel na sobe tak vis,ze i pri jemnym ale delsim desti to promokne,tzn. ze to ani tech 8m mit nemuze…

0 0
              • wertigo  

kolik je dobra prodysnost u neprofuk bundy, kdyz 15.000g/m2/24 hod je malo?

0 0
                • scret  

15000 je dost malo!To ma uz vic i Gorac.A potom by „neprofuk“ bunda ztracela smysl!

0 0
                  • Staenly  

Jenze gorac je trikrat tak drazsi…taky ma 40m vod. sloupce a ne osm… a jiny kraviny…Podle me je 15000 prodysnost celkem v poho…

0 0
                    • scret  

Tak napr. softshell.bunda od High Pointu Woodoo stoji cca 3,5. Bunda z BlocVentu 5–6. Goracovka Tilak Lost Arrow cca 7700,– Jsou to cca prumery v obou kategoriich,takze je to max. dvojnasobek:) A 15000 prodysnost moc v poho neni,pokud je to bunda na aktivni pohyb!

0 0
                      • Staenly  

Je fakt ze na kolo je to asi celkem malo, ale zalezi i na okolnim prostredi…

0 0
                        • scret  

to vzdycky:))) Na kolo,na bezky,na lezeni,na turistiku je to malo!Tzn. na vsechno na co ta bunda byla urcena je to malo,takze co potom s takovou bundou??? Proste to ze ma No-Wind 15tis. prodysnost je proste nesmysl!Nikde to neni oficialne napsany a to ze to tam ma Kalas apod. To pro mne neni smerodatny!

0 0
              • sis  

a kdyz tomu nezalepi svy (jako ze vetsina nema), tak muze mit treba 100m nepropustnost a bude to na nic…a 15tis prodysnost taky nic moc, souhlas

0 0
              • pos3k  

a tu http://www.holan.cz/Dictionary.asp?…

nekde pred 2 roky kdyz jsem kupoval neprofuk, tak jsem o tom hodne cetl, bylo i nekd esrovnani s windstoperrem, a pak i diskusi ze se nevi jestli obe firmy delaji stejne (normovane?) testy (zkusim jeste prohledat net)

0 0
                • scret  

Uprimne receno nevim kde Kalas nebo Holan tyhle informace sebrali,kdyz na oficialnich strankach Pontetorta to neni!Ani treba Gore nikde neuvadi vodni sloupec windstopperu.Pro­toze tam zadnej v podstate neni:) Navic jak uz jsem psal,pokud by tyhle parametry byly pravdive tak ty bundy by stejne neplnely ucel na ktery jsou „delane“ a nevidel bych duvod proc by mely stat vic jak 2tis. Mluvit o sqele prodysnosti (15000) je trochu mimo!

0 0
                • Paja  

Uz jsme to tu kdysi odsahle resili. Tyhle hodnoty prodysnosti pro Nowind jsem uz taky nekolikrat videl, kazdopadne vyrobce, jak pise scret nic takoveho na svych strankach neuvadi. Taky by to bylo divne protoze s parametry 15000g prod/8m neprom. by asi nikdo nowindovou bundu nechtel, protoze napr. pro gelanots se uvadi parametry 20000g/20m. Zajimave povidani o goretexu a WS je na stranka www.goretex.cz, ktere jsou ale od tilaku. Tady se clovek docte o rozdilu mezi MVTR metodou a RET, pricemz spatna porovnatelnost materialu od Gore a konkurence je taky v tom, ze Gore uvadi hodnoty RET, zatimco ostatni vetsinou MVTR. Dost zvlastni mi prijdou dokonce i udaje od Gore, protoze uvadi prodysnost softshell (RET 5–7, RET cim min tim prodysnejsi), u normalniho WS fleece 6–13 (asi podle toho jestli je to laminat fleece/WS/podsivka, fleece/WS/fleece, a jeste jak tlusty fleece), pritom softshell je vlastne laminat vodoodpudiva tkanina-nejaky PAD?/WS/fleece, takze se mi nezda, ze by ten vnejsi material mohl byt prodysnejsi nez ta tenka dirkovana posivka nalaminovana v tom nejtensim WS laminatu. Dalsi vec jsou udaje pro GTX XCR, kde napr. u 2vrstveho laminatu uvadi RET<4!, proc by potom mel nekdo kupovat Softshell, nebo normalni WS, kdyz by nejprodysnejsi byla hadrshellova GTX XCR?! Samozrejme, zalezi na slozitosti a propracovanosti strihu, apod., krom toho 2vrstvy laminat nehreje vubec, takze taky na tom co by si pod to clovek oblekl. Tedy teorie je jedna vec a praxe, pokud nekdo muze porovnat vsechny materialy (asi malokdo, krom toho je to porovnani subjektivni – pokud se pod prodysnejsi material navlecu vic nez pod min prodysny, budu se v tom prodysnejsim nejspis varit vic, ale nebude to jeho chyba:o) je vec druha. Pokud by totiz WS resp. WS softshell byl min prodysny, nevim proc by ho pak lidi nosili, zvlast kdyz spousta z nich ma treba i ten GTX XCR, takze to v praxi muze porovnat. To sem se zas rozkecal:o)

0 0
                  • scret  

Jj,tak toho ze WS je stejne prodysnej teoreticky jako gorac jsem si na strankach Gore vsiml taky.Podle mne je to tak ze WS bude fakt prodysnejsi nez gorac,myslim si ze subjektivne to trochu poznat je.Samozrejme zalezi na strihu apod. Ale stejne… Navic byl jsem na prednasce kde byl clovek od Gore a rikal ze WS je stejne prodysnej jako WS softshell a to je prodysnejsi nez gorac XCR.

0 0
                    • Paja  

Logicky by mi prislo, kdyby byl softshell WS maximalne stejne prodysnej jak fleece WS, s tim ze je vodeodolnejsi a ze budou oba prodysnejsi i nez GTX XCR, pokud by to bylo stejny nebo jen o trochu prodysnejsi, pak by pouzivani WS nemelo moc smysl (pokud pomineme napr. „prijemnost“ noseni, apod). Kdyz ale sami uvadeji hodnoty, ktere tvrzeni o vetsi prodysnosti WS vs. GTX nepotvrzuji, tak uz fakt clovek nevi kterym zfalsovanym faktum verit:o)

0 0
                  • Toams  

Ak makas, tak sa spotis (skondenzuje to na vnutri hardshellu) vo vsetkom, vlastna skusenost aj skusenost chalaniska, co „znici“ jednu XCRku za 1–2 sezony … to by si musel jazdit v rybarskej sieti, aby to bolo megapriedysne …

0 0
                    • Paja  

O tom nepochybuju, neudychaji to i prodysnejsi materialy nez je jakykoliv byt sebelepsi neprofuk, tady jde spis o to, ktery z neprofuku je lepsi

0 0
                      • scret  

No na takovou membranu si musime jeste par let mozna desitek pockat!:)))

0 0
            • scret  

ted jsem koukal na stranky vyrobce (Pontetorto) a zadny parametry neudavaj!

0 0
    • wertigo  

Nemate nahodou nekdo bundu od RVC WINDIX ? http://www.roveco.cz/…leece_aw.htm

Videl jsem ji v obchode, nevypada uplne marne, otazka je co je to za material(Wind-X-Break s membránou – softshell) ten cena je nejak moc mala 990,–

Co vy na to ?

0 0
      • wertigo  

tak mi odpovedeli primo z fa roveco: „je to v podstate velmi podobne jako windstopper jen s jinym nazvem, je 100% vetruodolna, paropropustna a nepromokava cca 5000 mm vod. sloupce.“

no asi to nebude skoro to same jako windstopper, kdyz se tady pise ze 15000 prodysnost je malo a tenhle matros ma 5000. Ale za ty penize to snad na bezne noseni po meste + lehke vylety do prirody a jarni sjezdove lyzovani musi stacit ne?

0 0
        • Paja  

Tobe ale napsali 5m nepromokavost ne 15000g prodysnost, ikdyz i tak je u nowindu blbost. Obavam se, ze cena kvalitniho softshellovyho materialu asi nebude tak nizka, aby se z neho dala usit bunda a se ziskem za 1000Kc prodat. Softshell muzes pojmenovat kdeco.

0 0
          • wertigo  

jo tak to sem se spletl. tu prodysnost toho matrose asi nezjistim.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse