Za zeptání nic nedám a proto se ptám: v polovině června pořádají zlínští hasiči na počest golegy, který se snad zabil na kole zajímavý závod. Jmenuje se memoriál Františka Fraita a závod spočívá v tom že závodí pár, respektive dvojice a skádá se z těchto disciplín. Startuje se přespolním během na 5 km do kterého jsou začleněny 3 lezecké sekce (volné lezení na asi 7 –10 m vysoký šutr, pak slanění z lomu a nakonec traverz přes potok. Po doběhnutí se sedá na kolo a jede se asi tak 12km v terénu a chvíli i po silnici.
Ptám se hlavně místních (Zlín a okolí) jestli by si takovou záležitost nechtěl někdo vyzkoušet. Já už to mám za sebou dvakrát, ale když jsem to jel poprvé asi před 7 roky, tak to bylo jen tak ze srandy (to jsem byl ještě výletní cyklista) a když jsem to jel loni, měl jsem slabého parťáka, na kterého jsem v cíli musel asi 10 minut čekat a to jsem se ho snažil celou dobu táhnout a hecovat(cíl a start je v Provodově u toho poutního místa).
PS: platbu startovného bych zajistil a myslím si, že není problém tam udělat výsledek. Konkurence není až tak našlapaná a všichni účastníci dostanou ceny. Kdyby náhodou, tak se ozvěte, podám víc info!!!