Zdravím,
poradí někdo jakou vazelínu/olej použít na kluzáky pro maruši? Origoš bude dost mastná, tak spíš něco obyč z bauhauzu. Posledně mi jakási vazoška tak trochu rozleptala anodizaci na axelu :))
Zdravím,
poradí někdo jakou vazelínu/olej použít na kluzáky pro maruši? Origoš bude dost mastná, tak spíš něco obyč z bauhauzu. Posledně mi jakási vazoška tak trochu rozleptala anodizaci na axelu :))
Vazelínu na Marzocchi??? To snad ne. Samozřejmě že se používá jen olej, jakýkoli slušný tlumičový olej. Já dávám Castrol SAE5, orig. je SAE7,5.
Tak postupnym zkoumanim ruznych webu by mela byt nejlepsi Manitou :)…
Marzocchi kdysi doporučovala silikonovou vazelínu, hlavně ne lithiovou. Manitou by měla být lithiová.
Taky mám ten pocit..
na kluzáky žádnou vazelínu ale silikonový olej např. Silkal, je to i v manuálu.
Máš pravdu, teď jsem to našel na oficiálním webu.
Nechapu, proc si chtel rva do olejove vidle s otevrenou lazni vazelinu?
Treba ma elastomerovou EXR.
No nevim… Podle profilu ne.
Na kluzáky..
protože třeba když dáš do marušky mezi břity stíráků vazelínu manitou tak se safra zvýší její citlivost. Mezi břitama by měl být nějaký mazivo u každý vidle.
Presne tak. Na Axelu to bylo o 120% lepsi.
Mne se tam prave vazelina nelibi… Radeji bych tam dal olej. Prece jenom vazelina vic drzi bordel…
už od výroby je mezi břity vazelína..když jí odstraníš vidle přestane být citlivá…když jí vyměníš za manitou tak se dějou zázraky. a na bordel je uplně jedno jestli je tam vazelína nebo olej.
Oprava… Ja sem vynechal to mezi brity… Ja myslel, ze to myslish nahoru… Tak to jo, ale ja sem pochopil, ze to dotycny chce jenom na promazavani po vyjizdce, a ne po rozborce, ne?
Můžu potvrdit že olej na stíráky nestačí. Chod vidlice se podstatně zlepšil až po namazání stíráků vazelínou Manitou.
Zas vazoska je trvanlivejsi..
Sakra, co je kluzak? Pokud to myslish mezi stiraky (jak psal vyse Hanz), tak ja tam davam nejakou silikonovou, co mi dotahl tatik ze shachty. Pokud to chcesh na prachovku, tak ja to vetshinou nemazu, ale nekdy to prokapnu tlumicovym olejem…
oprava: silikonovou vazelinu…
Mam na mysli prachovky.
Tak tam nejaky silikonovy nebo klidne i tlumicovy (ten co pouzivash na tlumeni) olej. Vazelinu bych tam urcite nedaval. Zbytecne by se chytal bordel na prachovky a nohy. Proto to skoro vubec nemazu…
OK, diky.
Zdravíme pozemšťany!