Mam vidli Manitou Black a na ni vecka. Pri silovem slapani se midost krouti, takze premyslim jak tenhle jev minimalizovat. Napadla mne prave podkova. Myslite ze to muj problem vyresi? Kde v Praze nebo na netu se to da koupit?
Mam vidli Manitou Black a na ni vecka. Pri silovem slapani se midost krouti, takze premyslim jak tenhle jev minimalizovat. Napadla mne prave podkova. Myslite ze to muj problem vyresi? Kde v Praze nebo na netu se to da koupit?
Ja bych mel jeden napad, ale nova podkova to nebude. Spis nova ..... :) Jinak nejaky ten vyber podkov maji treba v Pepove Bunnyshopu.
Pochybuju, že to vyřešíš podkovou. Podkova se dává spíš dozadu na rám, aby véčka moc neroztahovaly zadní vzpěry. Ale rámy jsou pevný dost tak se mi to zdá jako zbytečnost (u XC). Stejně síla, kterou musíš působit na páku, abys vzpěrou pohl je několikanásobně menší, než na páku vyvíjíš při brždění…
Zrovna na blackovi je ta podkova dost nutna (stejne tak Scareb…)…jinak se ti to roztahuje fakt nemoralne a ani na XC to neni gut…
Takze jako sjezdovy ramy jsou pevny min? Proto na ne moc nedavaj Vecka :) Jo a ta síla je větší. Rejpal :)
Nééé. Myslel jsem to tak, že podkova na XC kole je zbytečná, protože stejně nemačkáš páku tolik, abys roztahoval rám. Pokud sou na rámu véčka tak s tím výrobce počítá a tomu přizpůsobí. Spokojenej, Rejpale? :o))
Nejde o to, ale mrkni na rám a stlač zadnú brzdu (svižne): roz?ahuje sa to očividne. Ale zas netuším, či to vadí óder mám tak maký rám.
No jo, ale ale když stlačíč brzdu tak, aby to znatelně hejbalo s rámem tak už je zadní kolo dávno zablokovaný – při jízdě ani zdaleka tak velkou sílu nepoužíváš, kolo by bylo dávno ve smyku. A když někdo ten rám vyrábí tak dobře ví, jaký síly tam působí a jak je co nejúčinněji eliminovat. Kdyby to roztahování nějak vadilo, tak by se brakeboostery dávaly sériově na všechny kola s véčkama, ne?
od kdy se vyrobci snazi o co nejvetsi pohodli zakazniku?:-) ale jinak to roztahovani samozrejme poznat nejde,z duvodu o kterem uz jsi mluvil ty.
tak este jednou, sou teda k necemu nebo nee??
hele vzadu asi ne,nez dojde k roztazeni tak mas kolo davno zablokovany,urcite alespon ke znatelnymu roztazeni.vepredu podkovu mam,ale spis jenom pro lepsi pocit,protoze rozdil jsem nejak nepoznal.
hmmm mam poprve hlinkac tak nevim jak se bude chovat je tu nekdo, kdo po pouziti podkov zaznamenal skutecnej rozdil??? a na jakym ramu?? dik
souhlas s enjoyEM… vzadu se mi dokaze stavba roztahnout i 1cm pri brzdeni, ale to uz zadni kolo davno stoji… pokud nekdo chcete setrit ram, budiz PODKOVA… vepredu netusim, k cemu by byla… i moje „historicka“ (suntour :)))) widle se nehne a drzi jak zidovska vira…
ten kdo má vepředu Manitou (jako třeba já) a véčka (taky já) tak tu podkovu určitě ocení. Díku systému zadní vzpěry se totiž při brždění véčkama tyhle vidle roztahujou mnohem víc než ostatní.
Akorat mi neni jasny co na tom vylisku (vykovku nebo jak se ten paznek vlastne dela) stoji 530,–Kc :-((
Nevím který booster myslíš, ale já jsem si teď pořídil od RB Designu za 800,– a tak drahej je asi proto ze je prý jeden z nejlehčích a nejtužších (prostě nejlepších) na světě a taky určitě platíš za značku a za umělecké provedení. Rozhodně nelituju, když už nic jinýho tak mi děsně sluší :-)).
Podarilo se mi vyreklamovat sugar 4+ za sugar race s karbonovou zadni stavbou (Nadhernej kousek-Vivat Bretton!!). Myslite ze by se podkova na ten karbon hodila?
To asi trochu nechapu, jak se ti muze kroutit pri silovem slapani? To by se mel kroutit spis ram apod. ne? Neni to spis pri brzdeni?
skratka a dobre pod silovym slapanim si predstavuju slapani ve stoje s vahou prenesenou na predni kolo..
No prave, ale i tak to nechapu, mozna je to tim, ze vazim 70kg :-)
Jo jinak karbonovou podkovu delal taky PELLS
Predstav si, ze proste prenes vetsinu sily na jednu stranu riditek – tim padem se ti to cely krasne zkrouti…a bude se ti kroutit i vidle…diky tomu skrtaj spaliky…podkova muze pomoct – ale primarne neni navrhnuta na ochranu pred timto namahanim, takze nepomuze :o)))…
No jasne, ale jenom jsem chtel rict, ze s tim problemy nemam, budto nemam takovou paru:-) nebo proto, ze jsem nejezdil SID apod.
Hoj, hoj, sorac panove nejak jsem si asi splet tema, melo to patrit jinam.
tak ja uz fakt nevim, budto mam nejaky haldy, nebo jsem uplne blbej (coz se nevylucuje) nebo mi to tady nejak divne hazi vlny:-) Ten predchozi prispevek prosim ignorujte!!!!!!
Kočička! Haf!