No par lidi uz mi parkrat reklo ze mam ujety napady,ale ze tohle je fakt moc. Tak nevim.
No par lidi uz mi parkrat reklo ze mam ujety napady,ale ze tohle je fakt moc. Tak nevim.
Jo jo. A ty přezdívky se různí (stupňují) přímo úměrně se stoupající únavou a klesající spolehlivostí řazení od těch ošklivých až po ty úplně nepublikovatelné.
taky tak nejak
napriklad moja kozicka ma meno ma ho odvodene od nazvu volam ho prasiatko :-)
Jiste, muj Cube = Kubík…
Teda to neni moc originalni – moje kamoska ho ma taky;-)
já a mí dva bratři v kole taky
Radim se do rady:-))
ja tez Cube rikam mu Kostka
Jasne ze jo, ale taky mu rikam pokazde jinak – vetsinou odvozuji od znacky nebo nazvu kola…:)
jasně, nova merida – Méďa nebo taky Medik
a starej horak je Olda ( od ang. slova „old“ – starý)
olda od ang. old. Vazne originalni. Ja mam Beticku,Betu,nebo kdyz jsem hodne nastvanej tak pekne z…ou Bertu:). Od vazne velkyho dela z prvni svetove – velka berta. Slouzila na odstrelovani hodne dalekych cilu. Ja mam na svem Blackhawk D take daleke cile:))
Ten kanon byl , myslím, tlustá Berta
Velká Berta…
Tlusta berta…
Tlusta a Velka…:)) a jeste k tomu hnusna
hlavne se myslim pouzival ve II. sv. valce, nikoliv v prvni, pokud tedy mate na mysli to nemecke monstrum, co stalo na kolejich…
wikipedia vi vse ;-) en.wikipedia.org/wiki/Big_Bertha_)
jo big bertha byl tusim cheat do age of empires :D
Tak to moje Merida je Matsík (Merida Matts), sice to neni moc originální, ale na to … pes :))
No vidíš, aj ja som Matts.( Tiež mám Meridu Matts Spec.Edit.
Manželka Meridě říkala „Merídek“, teď má fulla, takže „Fullík“
Ne. A taky mu nenadávám…
ja ji rikam: „moje ocelova pritelkyne“
:-))
muj Fort je „fotr“, kamosi maji Cube a to je „čuba“, author je „artur“, Kongaroo je „klokan“, atd.
neser se do me …;)
ja uz sem takovej:)) cim to ze ted mam chut na klokani steak:))
Můj první bajk jsem koupil od bráchy už s přezdívkou „Oslík“. Teď se mu říká „Kocourbajk“. Duratec Vagrant je už navěky „Vágus“ a novej full co bude prodávat Cyklomax a možná i Pells nemá žádný samolepky ani výr. č., ale protože je červenej tak jsme mu se Šelmírou začali říkat „Červík“ :o)
hliníkový oř insiprace od Iron Horse
Známej má lehociped a říká mu „Papamobil“, podle toho verglu, ve kterým jezdí papež :o)))
kamosovu starymu fullu se rikalo ruskej tank (17,5kg)
Dneska jem svymu jinak Jancimu (Svorada) daval jmena ruzna. nejcasteji *****. Pac sem se lehce smotal na zavodoch ve Zline a pak mi to neradilo.
Ano, vetsinou odvozene od znacky nebo modelu rámu.
Ano davam, nejcastejc kdyz se o nem bavim tak je to Seskoc (Sasquatch), jinak kdyz na nem jedu tak se jmena stupnuji podle toho co zase kde nechodi.
No jasně! To muší bejt. bahňoš – Merida je Rayík, Rayíček Rayoš (podle vidle), machrbajk – Moratka je Titanik, Titán, Titanus. :o)
a nerikas mu taky krasnak nebo tak nejak?:-)
neé, Krásňák je (tušim) Elwisovo RBso :o))
ale nééééé, bílej oř je přeci eRBen (jakože ten pohádkář), případně krásňák, případně *****…
katzeno, nejen modří už vědí, že nejsem ani zigmund, ni elwis, ale hodný strejda Gé
to sou docela obycejny jmena, jsem cekal neco vic extra, zvlast kdyz tu moratku prubezne lestis i behem svihu.. :) jakou mas rocni spotrebu ubrousku???
Mno jó, no. Tak co něco přidat? Například milášek Rayík von Vršovice & závoďák Titanik von Ostrava. Zní to líp? :o)
Pch, to nebylo z estetických důvodů. 200 gramů bláta na spodní rámový to je přeci sakra znát! :o))) Měl bys vidět šudínka Titána jaxe na mě mračí z rohu kanclu teď. Po sobotním švihu mu nějakož zezrzavěl řetěz a pár šroubkůch…
u tebe verim, ze to blato mas fakt zvazeny… :))
jeste nekdo vazil bahno??? :-D
ty nemas titanovy srobky??? styd se!!! :)
…NÉ, titanový šroubky dík Bohu nemám a ani mít nechci! (v noze například) Hehe.
Tak ten muj ocelovy zazrak je proste Ě¿elva":-)
Mrakoplaš, jedem tak rychle, ze plasime mraky :)
Nemas to nahodou z Pratchetta?
urcite to nevymyslel sam:)
Ja svoj volam raketa alebo este aj modry vychor… Prehadzovac a presmykovac vacsinou kkt alebo skurv… kkt.......
No ja mam KHS Team St – bila barva. Takze jednoduse tomu rikam, ze vyjede bilej jezdec (podle songu Orliku) a kamosi vedi na cem pojedu:-) nebo proste „týmák“ anebo „mekky ocasek“ (softail).
Jednoho mam „PinkTink“ :)
:-D
merida, takze logicky odvozeniny: hajtra, plecka, kraxna, krava tezka nebo koza skakava, kdyz mam dobrou naladu tak tank nebo traktor… a kamosi ji rikaj mirinda nebo morbida…
ale notak,vzdyt mas ten svuj jednocep rad:-)
tvrdim snad ze ne??? ty si se taky tvaril docela blazene, kdyz si se svez… :) (narozdil ode me na tvym arturu… NO MORE HT!!! :)
ty tomu nerozumis:-).hardtail je proste nadhera,jednoduchy a skvely:-)
vysvelti to memu hyckanemu pozadi.. :)
ja si na biku rad postojim:-) ale na tvoje planovany krecovky by stani nemuselo byt to pravy:-))
Tak to ja zas na biku radsi jezdim
to vis,piluju techniku
jasně HT s pevnou je ten pravej masakr, to dneska umí jezdit jen klasici :-) PS: co tvoje červená karkulka?
ty sis dovolil dat mimu kolu prezdivku?:-) tak dobre budu mu tak rikat:-)
Ba?, ba?! Ty tomu nerozumis:-).hardtail je proste nadhera,jednoduchy a skvely:-) © enjoy
Vshechno pojmenovane. Author Kinetic (zimak) je „Netík“, Atuhor Vision je zase „Vižlík“. Proste se to musi prece nejak rozlishovat ne??
K debate o HT – hele, na HT se musi jeshte neco i umet, na fullu vshechno proste prejedesh. To je asi jako s motorkou/tankem. S motorkou auta objizdish a vybirash si cestu, s tankem si to hasish primo pres ne a nicmoc umet nemusish :))) HT forever :))))))
tak to je pekna blbost, bych ti pral z HT presedlat na fulla – normalne se ucim jezdit znovu na kole… zalezi jak si ho nastavis proste to vubec neni pravda
To musim potvrdit!! Nez si zvyknu na fulla, tak to bude jeste nejmin mesic intenzivniho jezdeni, ale gdyz sem presedla ze staryho HT na novej, tak mi hned sedel.
si este na fullu nesedela, co??? (nebo je to zavist?? :)
ale ja ti ho nepucim, leda by si si vzala stafle, aby si se na nej vyskrabala… :)))
P.S. tak me napadla dalsi vyhoda fullu a to defektovzdornost.. dneska stejna trasa, stejny plaste, stejne nafoukly a na HT dva defekti a full v poho… a to nebylo poprvy…
ehm,tusim mluvis o mne:-) tak to bylo asi tim ze se s tim tolik nese** tak asi proto,bych to tak videl:-) jinak ja fakt nevim,asi si budu muset taky koupit duse schwalbe.
Jak se na me sesypali… jen vas postuchuju, samozrejme je full proste uplne neco jinyho nez HT. Ale ja si konecne poridila slushny HT a jentak do fulla nepujdu, protoze vim, ze by se Vizlik presunul na pozici zimaka a ja bych z fulla odmitala slezt – na to se znam! :D
A to Fousac: na ten tvuj stroj bych ani nelezla, ja bych mela zamireno bud na schwina (kteryho jsem tezkala vcera), na kanona co si kupuje kamosh, na norca po cem jde druhej kamosh a nebo Giant VT – ten se ale nejak nevyskytuje v mem okoli (nashtesti).
Tomu kolu, co mám namontováno v odpružené vidlici (u řidítek) říkám „přední“ a tomu, co je u přehazovačky a má na sobě kazetu zase „zadní“.
:-D pobavil jsem se…
Muj Benest hatchet DS je Beny jako ja hehe.
mi to nedalo a prave jsem vymyslel (saam) jmeno pro meho STRIBRNEHO bika JOHN SILVER (((-:
Aby si tvůj bike zasloužil toto jméno, musel by mít jednu nohu vidlice dřevěnou :)
to nema, ale ma vzadu na strane tlumic, (Merida XC Mission)
Sem tam dávám podle nálady…, ale stabilněji Full je pikaču (Kikapu), a na HT „jedu prohnat koule :)“ (Kula).
Mam Mongoose – Mongol
GTcko co normálně jezdim je a) (áčko) hospodský zimák je b) (béčko) a silnička je silnička No co jméno to originál ne?!?!?
Hlavní bajk Klein byl s minulým rámem Princezna, teď to bude asi Stříbrná sršeň :-) Vision je zimák, starý HotRock full je Plečka.
Kolo neni jenom kolo – myslim si, ze je to zivy organismus! Moje byvale kolo se jmenovalo Black Death (bylo tak trochu ladeny do cerna) a to novy je moje prezdivka – Baracuda – je totiz fakt vostra :-) U me je normalni i to, ze ke kolu mluvim i kdyz na nem nejedu – doma ho mam postaveny vedle postele, abych na nej porad videl apod. Myslim, ze kolo si jmeno zaslouzi.
tak tobe rozumim.taky ho mam u postele.ale mluvim na nej spis pri jizde:-)
Ehm…zivej organismus s nazvem cerna smrt? :o)))))) To by tak odpovidalo leda naky bakterii…ale nevim :o)…tys jezdil na bakterii? :o)
Cerna Smrt = Mor, jakmile se jednou nakazis, uz se z toho nedostanes – presne takhle me chytlo kolo. Uz nemam sanci ze bych se z toho nekdy dostal a v podstate se z toho ani dostat nechci:-) Co je spatnyho na bakteriich? Nebud xenofobni ;-)
No tak joooo no :o)
Nooo, můj Trek býval Treki, pak z toho za přičinění kamarádky vznikl Kiki a už mu to zůstalo… Kámošovo Schwinn je Sviňa… ale tak říkám tomu mojemu vraku taky:)))
:-) ano když se kochám nebo mám dobrý pocit z jízdy tak je to Univegička (Univega) kočička a když mi v ní něco klepe a nevím co to je tak je to prostě kráva :-)))
Silničce říkám chcipljonik a biku čepel.
poté, co jsem z HT udělal opravdu HT, je někdy při jízdě nazýván „Koza“
volam ho saska po jednej nemenovanej skoro-spoluziacke:)))
RB – erbaso (oh jak neoriginalni) merida – srac, sracka, kram, plecka, sragora a nekdy i hur…
se zase hlasim do klubu puklinek…
po vcerejsku rikam meride: ty svine jedna nevdecna uz zase praskla..
P.S.myslim, ze sem objevil „mouchu“ u big airu 2004… :(((
fakt? kde? a ja se tesil bych po reklamaci moh dostat to co mas ty, ale uz to teda asi ani nechci :-( cos na tom delal? co foto?
co bych delal.. normalne sem jezdil.. prdlo to zhora ve svaru v polovine „horni“ ramovky.. ://
foto nemam, jen nejaky „abstraktni olejomalby“… za chvili je nekde vystavim..
Ja ji rikam „rokova masina“ (rockmachine) a nekdy taky: TYSVIŇOJEDNAJEĎ :)
moje do kopce „hajzl pomalej“ z kopce „Suprousek milacek“… Ne to neni uchylka:)
jasne – Muj milacek, drahousek a Mongoosacek malicky. Plany na vikend prezentuji nasledovne -jedu ven s Mym drahouskem – bez nej nemohu byt. Kolegyne to priserne drazdi :-)
jasne – Muj milacek, drahousek a Mongoosacek malicky. Plany na vikend prezentuji nasledovne -jedu ven s Mym drahouskem – bez nej nemohu byt. Kolegyne to priserne drazdi :-)
Svymu kolu řikám Kolo… myslím, že se mu to líbí
Já myslím,že ne, včera jsem se sním o tom bavil, a dost si naříkal, se ho zeptej, a prej se mu líbí jméno Alfronthiesl, tak mu tak začni tak řikat, a třeba bude jezdit rychleji:)
To ses určitě spletl. kolo je ten modrej bike, asi si mluvil s tatikovym žďorbem:)
Moje kolo je samička a je to bicicletta Adriatica. Přivezl jsem si ji z It a tohle je napsaný na štítku.
kamos rika svymu agresorovi „Agroser“
Dávat kolům jména? Jak Tě mohla taková blbost napadnout? Není to už úchylka?
A teď mě omluv, musím se podívat, jestli je Dráček po dnešním pádu celej. A Krojda by potřeboval vypucnout. :-)
Tak letos ke Krojdovi a Drajdovi přibyl Vinči. :-)
Moje je Rufus.
Aktualizace. Před Vinčim se nemůžu zmínit, že už mám domluvený jiný rám, Kolju. Rám Drajda se válí v garáži a byl nahrazen Ferdou. :-)
ano.. ta vec, na ktere docasne momentalne jezdim, dostala jmeno CABBAGEova POMSTA… ;)))
nikdo ti to nenutil...... p.s. uz mas fotku do linkage?
si taky nestezuju… ;)
fotky bych mel mit vecer..
by me zajimalo za co sem se pomstil tomu ramu.:)
kdyby to nevážilo tunu a mělo řádnej tlumič kterej nemá i pode mnou 50% sag, je to maximální luxus a vypadá to taky dobře. A hlavně máš docela slušnou šanci že ho nekřupneš :)
hmm, krátkodobé prognózy ti v roce 2005 moc nešly;)
Broucek 1 a Broucek 2:-) za vsech okolnosti:-)
a můžu bejt Brouček 3?:-) aspoň na víkndy?;-)
ne Berusko chundelata:-D
muj bike = ‚spájdrmen‘
Sice by si to mé kolo zasložilo ale z výroby už jméno má. Jiné by to bylo kdybych si ho poskládal sám a měl bych pocit že potřebuji nějak vybít svou tvůrčí invenci nějakým zvučným originálním jménem
MiG-29
Moj Marin je Marinko :-)))
Tak lidi prosim vas o pomoc, nenapada me zadne smysluplne jmeno pro muj bike, mam Giant NRS Composite.
Za vsechny napady budu vdecny. Diky
Obřík, Plas?áček, Uhlík, Čmoudek, Brike?ák, Negr … Nebo po indiansku Ten který se vleče :)
CoGi (citaj Kogi)
Ne. Proboha, proč ?
tak uhlík nebo čmoudek je super rozhodnu se mezi temito dvema.
Diky
Můj má svůj název: Padlý anděl, ale důvěrně mu říkám koníčku :)
Jj, obcas je slyset: „Konicku! Prrr!“ :-)
To kříčíš v kopci?;)
ESka a Katastrofa, imho výstižný..
to tu predsa vie kazdy, ako to vozidlo volam, nie? :-) a druhu plecku, ten 15rocny stary hrdzavy fort, ten volam srotovnik
Červená Karkulka :-)
mno ja mu rikam draken nebo norek ............ mno spis ma dve jmena draken norek II :-)
Maxík,nebo zelenáč…
jasne ze davam. ale pac jsem uz postarsi a zapominam, tak jmeno jednotny: bike olpran, RM, GF, Duratec = „bobina“. silnicni sirer 1, sirer 2 = „bobina“. a ten ctyrkolovej pozirac benzinu je taky „bobina“. v.
no ja mam proste ERBISKA
silnice je mazi nebo laňka, modrý je prostě modrý :-)
…„BOBINA“…
asi jsem to tu este nepsal nepsal, tak Nicolai Suhaj
Hatatytla :)
Jasně: Speedster je Drakouš IV. – spanilý Scott je Drakouš III.
WhiteShit-majitel je běloch a na tom kole hovno umí…
Killer :) a že je bílej tak White Killer
já mu říkám Harry. Kluci když mně chcou nasr.. tak Harry shit
Jasně „Mon étoile“ a Béďulka
Jednomu říkám bajk a druhýmu plečka.
v suvislosti s jednoznacnou identifikaciou som svoj vozovy park pomenoval takto:
hajtra A1 – 350.0A1 – gorila
vozidlo specialneho urcenia na zimu, nakupy, prevazanie vo vlaku, tahanie nakladov atd. (este horsia hajtra) – 810.0A3 – sukafon
nazvy zo sveta zeleznic im boli pridelene podla hmotnosti a dynamiky jazdy. tieto nazvy zacnem v b-f praxi pouzivat od tejto chvile
pripadne dalsie biky, az budu, dostanu znova zelezniciarsky nazov, sak je ich dost: napr. persing, zabotlam, kredenc, pantograf… dva nazvy budu vyhradene specialne:
240 laminatka – az niekedy bude karbonovy bajk :-D
781 sergej – az niekedy bude DH/FR
ty jsi ale archeolog :-)
Tady ale musí být ještě jedno stekjné vlákno, protože už jsem to psal a tady v tom to není.
Kola mám samozřejmě všechny pojmenované, stejně tak jako auto a jiné právoplatné členy rodiny. Full je Méďa Béďa. HT je Kosmik 1 Silnička Kosmik 2 nebo taky Ta Mrcha Nepohodlná.
Manželka má Supinku – jo dost neoriginální :-)
Kolo je jen pár svařených trubek a ostatního kovu/plastu, ne živá věc. Proto moje kolo nemá žádné jméno a doufám, že se nedostanu do takového stádia, abych mu s radostí vymýšlel nějaké jméno.
nechápu co deláš na tomhle foru, protože jsi evidentně duševně nepostižený a tím pádem sem se zcela nehodící jedinec :-)
To už jsem zjistil dávno. Navíc nepoznám rozdíl 50g ušetřené hmotnosti, funkční rozdíl mezi X.7 a X.9 šaltrem a dokonce jsem byl spokojený víc se Suntourkou než z RS. Holt někdo musí z toho slepého stáda vybočovat :-))
Ty budeš z Marsu :o)
Já žádný originální jména pro kola, nebo věci obecně nemám, ale rozhodně to pro mě není pár svařených trubek, to vůbec :o) Sice si s něma nevykládám, ale někdy k tomu není daleko :o)
Spíš dávám jména počítačům kvůli identifikaci v síti, z kol má pořádné jméno akorát růžový panther čili Kočičák.
Kolo jsem pojmenoval podle jmenin ten den co sem ho poridil… Bylo to na Tri Krale, cili Trek se jmenuje Baltazar.
Kdyz se zeptam rodicu jestli vi co mam za kolo, reknou „no prece baltazara“. Kdyz reknu ze Trek, cumi na me jak kdyby to slyseli poprve…
Tak u mě to bylo nejdřív jednoduše „Kolečko“, ale po tom co jsem si ho nechal přestříkat na černo a všechno začal ladit do této barvy, tak to je „Pohřebák“ :)
Mám FELTa,tak mu říkám buď Hitler nebo Adolf,když je to německá značka :-)
Pro mě, strojaře je docela iracionální dávat biku jméno, je to jenom další stroj poháněný lidskou silou na kterého (jako na všechno ostatní) působí gravitační, dostředivé a odtředivé síly, pnutí, kroucení… Nicméně k němu určitě nejaký vztah mám je to takový můj kamarád do pohody aj nepohody :)
jistě – nasraná veverka (ukradenej mongoose), černá zmije (moje silnička), arab (kámošova 30let stará silnička), stříbrnej šíp (kámošovo silniční RB), koza (kámošovo divný kolo do práce), no a moje MTB ještě nemá 8)
Starému kolu říkám Hromada šrotu a nové kolo jsem si zatím nepořídil :o)
ano. treba „|\|eser“ pokud dojde na defekt nebo nejakou demolici.
Ako pise bagr84: „Kolo jsem pojmenoval podle jmenin ten den co sem ho poridil…“
Ja prave cakam, kedy mi dnes zavola vodic rozvozu, ze uz dorazil. Po 8 nasobnom ozname „Změna data doručení“ som uz pomaly prestaval dufat a teraz toto! Neviem cim to bude (osud!), ale termin vysiel prave na 13.10. a prave v tento den ma v slovenskom kalendari meniny Koloman. To nemoze byt nahoda! :-D Takze pre priatelov to bude KoloMan. Pre ostatnych … Genius. :-P