Jen me zajima jestli s nima mate nekdo skusenosti a ktere maji lepsi brzdnou silu a davkovani jestli to tu uz bylo sorry ale nic sem nenasel
Jen me zajima jestli s nima mate nekdo skusenosti a ktere maji lepsi brzdnou silu a davkovani jestli to tu uz bylo sorry ale nic sem nenasel
saint je super to ví všichni…hone je stejný jak LX a to sedí lidem s menšími nároky takže těžko říct.
Jo na Saint sem slysel samou chvalu ale myslel sem ze Hone je tak na urvoni XT…:D
Njn…to jsi si myslel spatne :)
Znamená to teda, že Saint je absolutní vrchol? nebo jsou XTR lepší?
No podle toho co sem slysel sou Saint lepsi ale to sem jen slysel…
Jeden třmen Saint váží 150g? Váhu jsem nikde nanašel… Je otázka účel užití těhle brzd. Na závodní raketu asi spíš XTR ale na kategorii tour nebo all mountain, tedy (100+), to je otázka. Nejsou Sainty dimenzovaný spíš pro kategorii „šlapací tank“ :-)?
saint par i s adapterama 380g
Díky!
Zvazeny? Toto je katalogova hmotnost…kolik to ma v realu? :)
blbost…jedna xt brzda s pákou má 380 g tak sotva bude mít saint 380…to bude akorát za prasátka(možná)
vaha je prasatek a je katalogova , uz je nemam az prijdou zvazim
tak to jo..asi jsem to špatně pochopil…380g dvě prasata a dva adaptery…když přidáš šlaušeky a páčky tak jseš na celkem negramařských hodnotách.
přesně tak
Saint sem nejezdil, ale Hone s LX pakou me dost zklamalo, jak silou (mam 180 kotouc), tak gumovym pocitem na pace.
gumovej pocit na pace u shimano brzd je divnej, ten pocit je u tehle brzd jedine kdyz nejsou dobre naplneny ,vsechny shimana jdou udelat tak ze mas na pace hodne tvrdej pocit, jinak saint je spicka nej co sem kdy mohl vyzkouset
Oproti Deore teda LX/Hone gumovy jsou, uz se to tady resilo. http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
nevim, delali sme uz desitky tech brzd a nemam takovou zkusenost…
taky už jsme dělali desítky šiman brzd a gumový sou nejvíc
nemam moznost porovnat hone-saint, lebo hone som nejazdil. zato mam moznost porovnat saint-hmx1. verdikt: neporovnatelne :D saint BRZDI! …a to mam 160 kotuc. proste na xc sa lepsie (cena/vykon) zohnat neda.
Mam otazku kdyz budu mit kotouc Deore(160) a brzdovej Trmen Saint zmensi to vykon nebo zhorsi davkovani ne rady typu dej tam kotouc 180 a bude to lepsi coz vim sam .........:D
ne, jedine co sa moze ako-tak zhorsit je chladenie kotuca a nasledne prehrievanie brzdy ale toho by som sa az tak nebal-saint zevraj dobre znasa teplo (zrejme aj vdaka tomu ze umoznuje prudenie vzduchu cez samotny trmen)-ja to posudit neviem-take tazke zjazdy zas nedavam. kazdopadne 160 kotuc uplne v pohode…
A pochopitelne i zmensi vykon a zlepsi davkovani.
aj keby sa stalo, tak stale ostane na prijatelnej urovni (doteraz si nikdo nestazoval). minimalne pre xc. ved kto by si na dh daval 160, ze ano… ;)
A proc nekdo dava na pohodove jezdeni 203/185 predek/zadek
definuj pohodove jezdeni:-). treba jakoze v pohode kamenitej sjezd s metrovyma dropama?:-D
Bud chce mit vetsi brzdnej ucinek nebo chce bejt zajimavej :D
ehm, v suvislosti s tymto bajkom ma napadne kadeco, len to pohodove jazdenie v zozname akosi chyba :o)
Jo podle mně každý lepší ne-Shimano produkt. Který je pořádně přidělanej , nastavenej