Ve vyhledavani nic moc nebylo :-) Existuje software, co by umel „nasimulovat“ ram…? Chtel bych si udelat vlastni design vcetne samolepek a takova vecicka by mne(a asi spouste lidem) pichla…
Ve vyhledavani nic moc nebylo :-) Existuje software, co by umel „nasimulovat“ ram…? Chtel bych si udelat vlastni design vcetne samolepek a takova vecicka by mne(a asi spouste lidem) pichla…
Myslim že jsem něco viděl u výrobců LeMond, a taky na českých stránkách Snanta Cruz. Samozřejmě je to jen na jejich design:( Najít linky snad zvládneš
ti to vymodeluju, nekdo by mohl spichnout nejakej OpenGL prohlizec a pak by sis jen cmrdlikal na texturky, ale ani to nejde udelat moc jednoduse… uvazoval jsem kdysiva, ze by se to dalo udelat, a treba nabizet vyrobcum kol, ale vono to kolo nikdy nevypada tak jak to vyrendrovany… takze se to dela proste tak, ze se spoliha na predstavivost designera, rekl bych…
Nevím přesně, co si představuješ pod pojmem nasimulovat, ale tady něco je (na samolepky to však není) http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
de ti jen o design , nebo o simulaci ( úhly , kinematika , zátěž výpočet atd…)?
Jen o design, proste jsem myslel neco co by zhruba udelalo ram a ja bych si tam hazel barvicky, samolepky a tak. Takova lepsi omalovanka. Programu na simulaci uhlu, kinematiky atp. je vic, nehlede na to ze na strankach BF se uz probiraly a jakozto ukaznenej uzivatek jsem nejdriv hrabal v historii:-)
Ver, ze „specialne na ramy“ nic neni;-) Jinak jakejkoliv grafickej software – zkus treba Photoshop.
ted nekdy [cti do roka] by mel neco takovyho duratec spustit na svych strankach ..
hmm i pro konkurenci?;-)
Nejlepší jo kolo vyfotit s metrem – v grafickym programu to potom nakalibrovat tak, aby bylo kolo v poměru 1:1 a potom do toho nasázet barvičky podle libosti. Corel Draw, Photoshop jim podobný to zvládnou lehce.
no, protoze uz jsem neco podobneho pachal, reknu ti rovnou, ze at delas ve fotosopu nebo fotopeintu nebo treba v nejakem 3D softu, nikdy to neni jednoducha zalezitost. Vzdycky to chce pomerne slusne znalosti prace s danymi programy a nikdy to neni jenom o klikani :-)
http://www.spanihel.cz/…-grafika.htm
vlevo jsou klasicke 3D modely, se kterymi bylo mozno volne manipulovat a prohlizet v prostoru, vpravo ten Opel je kolo, ktere tenkrat jeste neexistovalo. Bylo nutno behem par dnu zakaznikovi predlozit vizi. Jednotlive komponenty jsem retusoval z jinych kol, potom se fotil ram, ktery by se mel pouzit a po seskladani ve fotosopu se to vse ve fotosopu barvilo podle sefova navrhu a vyrabely nalepky (vcetne toho karbonu).
Nevim, jestli 4Ever je zrovna pekna ukazka designu. Je to kazdy rok horsi a horsi, ale vzdycky tam musi byt kosoctverec;)
Myslim ze TOHLE je HODNE dobra prace! Pripominky k 4ever jsou irelevantni…
Přátelé, je tu někdo kdo by mi rychle mohl píchnout photoshopem?