K Vánocům jsem si koupil MTB Meridu Matts Sp.Ed. a vzhledem k tomu, že jsem před tím měl treka tak jsem se chtěl zeptat, co je dobré si na MTB koupit, jaké blatníky jsou nejlepší atd + komplet potřebné/užitečné příslušenství.. díkas!
K Vánocům jsem si koupil MTB Meridu Matts Sp.Ed. a vzhledem k tomu, že jsem před tím měl treka tak jsem se chtěl zeptat, co je dobré si na MTB koupit, jaké blatníky jsou nejlepší atd + komplet potřebné/užitečné příslušenství.. díkas!
tak dobre..kup si naslapy, jestli je nemas nebo p+z svetlo…jinak zadny dalsi doplnky jako kompjutr,blatniky brasnicky sou zbytecny (aspon pro me)
no kompa mozna jeste jo:) a eventualne malou brasnu pod sedlo:) ale nic jinyho:) to pak to kolo je jak vanocni stromecek:)
btw, helmu uz mas?;)
k cemu jako?
tobe uz na nic, ale je to slusivy doplnek na MTB:-P
hm,asi vsechno,jenom ne slusivy:-)
pořádný hadry, helmu, nášlapy + boty, kejmla – bez toho je zážítek poloviční. Dále nářadí, pumpu, náhradní duše, světla, víc mě nenapadá nebo to jsou zbytečnosti.
jojo,camel.tzn. bouli a 2 az 3 kila na zadech navic,parada!:-))
zkus zapátrat v historii a napiš mi datum tvého posledního smysluplného příspěvku – tipuju tak někdy kolem vymření dinosaurů............
kdyz nepocitam tento,tak 21.01.2006 21:05:08. nebo proc myslis ze ho nepouzivam?je to presne proto.co se ti na tom nezda?chces to snad poprit?:-)
v lese neni hospoda na kazdym rohu jako na zizkove;o)
neni jo?:-).mi vzdycky prislo ze trasy jsou planovany „asi nahodou“:-) kolem hospod:-)
tak schvalne kolik napocitas hospod na „halounsky klasice“;)
no to me nechtej:-),nejsem zrovna znalec v tomhle oboru:-).spocitame to priste ok?:-)
tak treba v utery?;)
vy si fakt umite vybrat presne cas kdy jsem v praci.stejne jako minulej ctvrek:-(.naplanuj neco na stredu a ctvrtek.
minulou stredu si taky nejel:-P vymluvko;
delam uplne normalne kratkej dlouhej a to ke ctvrtku patri i streda,bohuzel:-)
//kratkej dlouhej //, proc nenapises jednoduse stredne dlouhej?;)
snazil jsem se bejt optimista a nepsat dlouhej kratkej:-D
no protoze je to tvuj pracovni tyden, tak kdyby byl od nevidim do nevidim, tak je to taky optimisticky, teda pro me:o))
co ti vadí na camelu? podle mě je to teda zdaleka nejlepší system… všechno v jednom:) A dvě tři kila? tak na začátku švihu maximálně…
Rada 1: Neposlouchej Enjoye;-) Rada 2: Pokud nemas helmu, tak do ni fakt jdi. Par kamosu uz helmu pekne roztriskalo pri padu a nemit ji, tak to dost mozna byla posledni chyba, kterou udelali. Enjoy mi ted napise, ze jezdej neco jinyho, jsou to sebevrazi, on jezdi bezpecne, blablabla… :o) (viz rada 1) Kazdej ma hranice jinde a co enjoyovi prijde jako sebevrazda, je pro jinyho poklidna jizda do trafiky;-) Navic dost tezkejch padu na hlavu se stalo prave, kdyz jeli neco relativne dost lehkyho.
jeste ze jsi me zaradil na prvni misto,pripadal bych si bezviznamne:-D. ps:jsem rad ze kluci umej cist a koncej svoji jizdu u trafiky.anebo si tam jedou pro cigara?:-D
a kua:-),…bezvyznamne..:-)
tak pravopis si napravil a ted jeste ten obsah…;)
Kluci umi rozhodne cist lip, nez ty psat;-)
ja umim taky lip cist nez psat,to nic..:-)
No jasně, já bez přilby nevyjedu ani do krámu.. vážně, je pravda, že když to člověk čeká nejmín, tak se většinou něco přihodí..Jinak tyhle všechny věci co tady padly – pumpička, náhradní duše, světla, atd atd to mám, měl jsem před tím docela dobře vybavenýho treka, akorát ty duše musím teď vyměnit a blatníky, jenže ty nevím přesně jaký koupit, ty na vidlici se mi moc nelíbej a ty klasický udělaj z kola kolo pro „důchodce“ takže asi půjdu do těch pod vidlici.. ještě jsem se chtěl zeptat, nášlapy sice mám od Authora, ale teď bych si chtěl koupit kombinovaný – normální šlapka s nášlapem, protože to je asi lepší ne? Když člověk nemůže někde v terénu rychle nasadit nohy, tak aby se zatím nerosekal :) Uvažuju o těhlech – http://www.cykloexpert.cz/…mano-pd-m324
a jsou ty našlápy z obou stran?;) aby to nebyly tkaový ty bazmeky co ho kají jen z jedné strany..
No sou jenom jednostranný, to se dělaj i oboustranný, ty klasický veliký šlapky? tak mi na ně hoď někam na netu odkaz pls.
nevím:ú nikdy jsem to neřešil:) vozím normální SPD a nemám problém:)
osobně mi to teda přijde jako blbost… když chceš větši plochu tak si kup normální SPD s rámečkem…
Dvoje mas treba hned v tom pravym sloupci na ty samy strance.
Ty jednostranny mi vubec jako dobry reseni nepsrijdou – budes tam mit neustale tu druhou stranu, nez zrovna potrebujes a hlavne SPD bota s kufrem na normalnim pedalu zrovna dobre nedrzi, takze to pak nebude zrovna bezpecny. Navic poznas, ze v rozbitym terenu se naopak jede mnohem jisteji, kdyz jsi nacvaknutej.
A co tyhle? http://www.cykloexpert.cz/…mano-pd-m424 nejsou tak drahý, moc se mi nechce dávat do pedálů 2000,–..
Myslim, ze proti tem drazsim to extra velkej rozdil nebude. Ta plastova klec nevadi – to stejne neni moc sance rozbit a i jeden drazsi model maj z plastu. Spis by chtelo videt, jak je to tam uchyceny. Ja tech drazsich znicil za posledni 2 sezony tolik (vetsinou jsem je tak ruzne sestavoval z vic dalsich rozbitejch po kamosovi), ze ted jdu do CrankBrothers. (taky kolem 2K)
Záleží kolik ti zbylo prašulí. Nakupoval bych asi v tomto pořadí: zadní blikačku, rámovou brašnu, zadní blatník, přední světlo, košík a láhef, přední blatník, podsedlovou brašnu na nářadí, nářadí, pumpu a lepení…
to by mě teda zajímalo na co by ti bylo někde na švihu rámová nbrašna nebo blatníky když prostřelíš duši…
taky bezhelmec:-).no nic,nevyjadruju se:-).
Helmu ANO! On chtěl ale doplňky na kolo – blatníky atd. No a helma to je sice taky blatník ale na hlavu! Ale určitě ANO, helmu ANO! Na jaře si ji koupím! Asi tuhle! http://www.cykloexpert.cz/…et-anaxagore
takze ji nemas:-)
se nemas cim vytahovat:-P
posledni veta cyklistova před smrtí:na co helmu. vždyť je to jen kousek
tohle M-joj jeste nerek;) treba to z nej nekdy vypacim:o))
do chronických nehelmařů to nevymáčkneš dokud si nerozsekaj hlavu;)
:-)))
asi ti přišel stejnej mail jako mě, takových hlášek tam bylo asi třicet, ale nějak ho momentálně nemůžu najít ;)
ale jeden si pamatuju:
Hele užovka
:o)))))
„Hele uzovka“ je klasika, no :D
a taky „Hodnááá kravička“ když už jsem u těch zvířátek ;)
Neboj, ta pistole neni nabita :D
do kokorina jedem s lemplem… . . . p.s. prezili sme:)
:o)))
„Pusťte mě k tomu, já tomu rozumím!“
zdaleka nejlepsi:„Hoď mi sem to kladivo!“ :-D
„Doba ledová je doba ledová“ :D
ale nepravdivy, lempl ji uz nekolikrat prezil;), priste musim hazet presnejc…:)
co jsem tak ale pochopil tak lempl přežije všechno;)
otazka ale zni jinak..,kdo prezije lempla.ten se vyseka i na uplny rovince na krasym cistym asfaltu,kdyz si hledi svyho a nic nehrozi:-D. ale jakmile lempla uslysite rikat:tamhle to bude trosicku z kopce,to tam znam..,uplne v klidu,nebojte se to pustit…
tak kolo a nohy na ramena a pryč:D
mnohem horsi je kdyz to rika blacky, tam se vetsinou bike blbe tlaci;)
na blackyho jsem si zvyknul a uz ani nenadavam:-)
a skara:) tak tady bude něco jinak:D
no to bude ono, některé jsou opravdu vypečené :))))
Ten Kruiz je hroznej, jak čumí, nedá se na to dívat!
Joo děs, jen jsem slyšel ten dabáč a je mi špatně