Zdárec, tak letošní rok, bych rád vytunil silničku, páč mě to obrušování asfaltu chytlo:-) Hlavní cíl, je srazit hmotnost dolů, ale rozhodně ne za hranici bezpečnosti. Bohužel můj probléb je v mojí postavě. Letní hmotnost se pohybuje kolem 100kg a zimní kolem 115kg:-( tudíž si nemůžu s gramhoněním moc vyskakovat… aktuální sestavu silničky najdete v profilu, zatím sem tam nic neměnil, akorát sem pořídil pedály Ultegra, ale ještě nemám botky, takže dočasně používám bajkové… Měnit budu postupně v průběhu roku (snad hlavně jara) , jak se naskytnou finance a výhodné koupě… Moje představa je asi taková… postavit druhý, lehký pár kol, vyměnit řidla, představec, sedlovku atd… řazení a spol prozatím ponechám… zajímali by mě Vaše tipy na odlehčení, hlavně z hlediska mojí vyšší hmotnosti. momentálně přemýšlím, že osadím komponenty Ritchey WCS, sedlo SLR, ale třeba s tím druhým párem kol se nějak nemohu rozhodnout…(risknout zapletený Ritchey WCS cena kolem 10t, 1350g hmotnost s tím, že budu muset holt čas od času je docentrovat nebo Ritchey ProAero, bytelnější, cena ±5000, váha 1700g s tím, že by měli vydržet víc… nebo postavit něco na 32drátů(asi od DT tam bych se dostal na 1650g a cena 10t páč nemám žádnej dobrej zdroj) nebo něco jiného?) u kol počítám s tím, že bych měl dva páry, jeden lehkej pro radost a druhej ten současnej (hmotnost lehce přes 2kg)…
no, snad sem se do toho textu moc nezamotal:-) jinak prosím neřešte výkonnost jezdce, stavím si to kolo a jezdit hodlám pro radost z jízdy:-)
Ocením každou radu a vhodnou připomínku…