Chtěl bych se zeptat jak se řadí na dvoupákách od sramu X.9 s stejným šaltrem – je to stejně jako u šimana? vyklapává se na lehčí převod a tahá na těší? Díkes za radu.
Chtěl bych se zeptat jak se řadí na dvoupákách od sramu X.9 s stejným šaltrem – je to stejně jako u šimana? vyklapává se na lehčí převod a tahá na těší? Díkes za radu.
Jako klasicke,neinverzni Shimano,tl palcem tlacit od sebe na lehci prevody a palcem nahoru na tezsi.Jinak X.9 a X.7 jsou krom packy skoro totez.
Co jsou podle vas lehci a co tezsi prevody?
Podle me lehci=vetsi pastorek vzadu,tezsi=mensi pastorek vzadu.Vpredu naopak.
Aha. Ted jsem to pochopil. Konecne. Teg to srovnava s inverznim shimanem a ty zase „nahoru na tezsi“ mluvis o razeni nikoliv pastorkach… :)
Predpokladal jsem ze to bude pochopitelne podle tohoto „Jako klasicke,NEINVERZNI Shimano“
tj. moje chyba.
Jsem v šoku! Ty vesměs rypající si uznal chybu?!?
dyť mu to taky trvalo… ;-)
Ja vzdycky uznam chybu. Jen ji casto nedelam :-D A tohle bylo jen tak z legrace. Ve skutecnosti je chyba na strane Tega, ktery jasne nevysvetlil, ktery Shimano ma na mysli :-D
Asi myslel inverzni,teda tak jsem to pochopil z jeho popisu.
Asi jo :( tak ja uz fakt nevim na co bych se vymluvil. Jeste bych mohl zacit s osocovanim. Kazdej tupec prece vi jak radi SRAM packy… :))))
Já ne. Nejsem tedy tupec … jak milé …
tak to se mas cim chlubit .. kdyz ani nesahas na hodnost tupce .. jak smutne .. :)
Nikoliv. To by musela podmínka znít například: „Každý, kdo dosáhl intelektuální úrovně alespoň ‚tupec‘ ví, jak řadí SRAM páčky“ …
No když člověk nedosahuje úrovně tupce tak to napíše na tohle fórum a zeptá se člověka na úrovni boha jak řadí Sram a hnedka se mu dostane vtipné a vyčerpávající odpovědi – jsem rád že už s touto znalostí jsem na úrovni tupce. Díky co je potřeba vědět na další úroveň :oP
Jo stačí říct jako neinverzní shimano. To docela chápu a vystihuje to vše. Díky za příspěvky.
Jo jinak co kdybych zase rozpoutal debatu shimano vs sram šaltr?
A kdo se bude bavit o Shimanu? :)
sram-nesram, len ked odpočívam
Zdravíme pozemšťany!