Vozil jste nekdo cerveny RSTečko461?Byla to moje prvni odpruzka.Drsny krok netlumeneho elastomeru za sest tisic.Taky jeste byla 381(ve zlute barve).Je to vubec pravda?
Vozil jste nekdo cerveny RSTečko461?Byla to moje prvni odpruzka.Drsny krok netlumeneho elastomeru za sest tisic.Taky jeste byla 381(ve zlute barve).Je to vubec pravda?
ja mam 461 stale doma a funkcni, jen potrebuje novy stiraky. nechal sem si do ni kdysi dat mekci elastomery,tagze krasne chodi
JoJo tatík jí má na kole od počátku má najeto asi 36000 km a pořád chodí skvěle a bez vůle:-)))
Ono se vlastne na te vidli nema co podelat.Akorat vzdycky kdyz nabrala vodu tak se kapanek pridrela.
Ja mel 461 pro moje hopsaci zacatky v kremove barve na krasnym modrym GT ramu. Ach ta krasa, jak mi ted vadi ze sem to prodal :-(
já ji měl a vlastně mám doteďka:-) zažila můj přechod z nadšence do XC atd k hopsání:-) jel sem s ní, jeden daulovej závod a dokonce i Všenory:-) pak bohužel praskla v podkově, ale v traktorce mi ji svařili a pak jezdila dál… ale už dlouho visí na stropě:-( přemýšlím, že ji dám ještě šanci a z nostalgie ji namontuju:-)
presne stejnou cestu udelala i se mnou. visi mi na zdi,poskrabany kluzaky,zrezivela negativni pruzinka,…
461 měla negativku? Já měl 381R (žlutou) a ta měla v každé noze positivní pružinu a 3 ks MCU elastomerů. Na negativku se nehrálo.
ja sem ji za 2 tis. prodal kdysi (3–4 roky zpatky) kamosovi :)
Já měl 281 – krásných 50mm (ne)zdvihu :) Ale v r.2000 jsem s tím zajel Krále Šumavy.
takovy sunty nam sem netahej → zadna regulace jen tezsi predek :)
Náhodou to mělo permanentní autolock :)
Me chodila docela dobre. Plna polymeru, zadna pruzina dokonce to ani tak moc nekopalo. Tenkrat sem si myslel, ze ji budu mit vecne.
sakra mayslim ze sem mel 381 ale XL:D byla dvoukorunkova:). sice uz byla jeta ale vakl nemela kupodivu zadny.cekal sem jak budekopat ale ono nic.nevim cim tobylo ale normalne i tlumila.a chodbyl taky docela dobrej.zdvih mela vetsi ale nevim kolik presne.bohuzel sem se ji snazil marne rozebrat ale neslo to:( pak sem ji vymenil zaram leader fox kterej ted mam.noted me stve ze sem si ji nenechal:(
ja ji mel taky, minuly rok jsem ji za 200 prodal. po jizde v zime se mi roztrhaly vlnovce.
Konečně to někdo rozlousknul. Po nekonečnejch sporech, jestli to jsou prachovky nebo gufera, je tady řešení: vlnovce :))
Clovece uz sem myslel ze ti negdo vjel brusli na krk, ozvi se mi na ICQ. Jinak vlnovce slysim taky poprvy a moc se mi to libi :)
gufera to nejsou urcite :-) gufera jsou tesneni na hridele
petr nebo pavel …
ty jo a ja cumel a lamal si hlavu co tim vlnovcem myslis a nenapadlo me to :)
jojo…381R…cena pres 5tisic a pripadal jsem si jako absolutni king… mam rad ty doby, kdy k udrzbe stacil jen hadr a piksla s vazelinou.. pak prisly Elka a ty uz podle me nebyly tak dobre i kdyz nevim v cem se lisily:-)
proc menit neco co funguje – jen muj nazor:)
461 v cerveny mel kamos. Ja mel montazni zlutou, ale tusim, ze to nebyla ta novejsi se 74mm zdvihu, ale poctivejch 63 :)
Nevim jestly mam 461, nebo 381, ale jezdim na ni do ted, docela slusnej drzak kola
Ta v profilu by snad mela byt 461 DH.
Jo asi jo, se na ni moc nedivamNeni nad to kdyz tu je nekdo kdo zna lip mi kolo nez ja sam:-)
hmmm, teďka sem ji schválně zvážil… 1,4kg… sakra, kam se na to hrabe SID a spol:-)
Prozradí mi někdo, co se mi to válí v servisu za RSTéčko? Vevnitř je pružina a elastomer. Ď.
A ještě jednou.
Hele to vypada jak moje stara Omega TL. V pravy noze je pruzina a tlumic, ne ? Ja jsem mel jen jine stelovani. Vim ze delali i verzi bez tlumeni, pry.
Ne v obou nohách je elastomer a pružina.
Tak to je divny, to sem nikdy nevidel, ledaze by to nekdo tunil. Vzdy davali a davaji jedna noha elastomery, jedna noha pruzina + olej + tlumic.
To není omega, spíš bych řekl GILA nebo CAPA, ale z pravěku. Nechal mi to tam ležet kunčoft po výměně vidle. A díky korunce na šroubky přežila několik velkých úklidů a je zařazena do sekce rarity.
Jaka rarita?Pred par lety byl vymenej sloupek docela uzitecna vychytavka.Mam takovej pocit ze se OMEGA delala i bez tlumeni,jen to asi nemelo oznaceni LT.
Muj tip je ZETA TL nebo EL
Zeta ale mela olejovy tlumeni ne? tohle je neco do roku 99-ma to sroubovaci korunku! podle me RST 281 nebo 381 model 97–99
Prave ze ta Omega co mam ja ma sroubovaci a je to rok cca. 2001, 2002.
Bych skoro rekl, ze je starsi.
I to je mozny, zkusim se mrknout az to bude doma.