• Habib

Zdravim, sice je to uz v jinem threadu, ale skoda aby to tam zapadlo. Zaslouzi si to vetsi popularitu…

www.mvcr.cz/…yklista.html

0 0
    • Mamutt  

Pěknýýýýýý :oD

# přehazování

* přehazujeme na jiné kolečko v momentě, kdy řetěz není v plném tahu

>>>> takže řadit lehčí převody se nesmí :o)

0 0
    • VencaV1  

Koukam ze na ty skupiny a na b-f je asi nejvic frajeru a turistu, sem tam nejakej ten zavodnik, kolistu co jezdej denne do prace tu asi moc nebude. :)

0 0
      • fousek  

ja sem kolista, turista a frajer dohromady:-) kolista – jezdim an kole do prace turista – vyhybam se provozu a jezdim 2× tydne max. frajer – nedodrzuju predpisy

0 0
        • rock  

Jezdíš na kole do práce x jezdíš max. 2× týdně … tahle práce má cosi do sebe :-)

0 0
          • fousek  

No do prace musim bohuzel kazdej den:-(, ale na kole jezdim do prace tak 2× tejdne

0 0
    • Lister  

Jsem zjistlil že jsem kombinace frajera a kolisty – vyjíždím jen občas, vyhýbám se provozu, ale kromě silnice jsem shopný jezdit kdekoliv, díváky ale nepotřebuju :o)))

Moc zábavné :o))))))

0 0
      • VencaV1  

Abys byl kolista tak bys musel jezdit na kole denne do prace. :)

0 0
        • Lister  

Děkuji za upozornění, jsem se přehlídl, jsem tedy frajer turista :o))))

0 0
    • Páník  

nejblbejsi to maj „turisti“…jakmile vyjedou vic jak dvakrat v tydnu,maj peknej pruser!!!!!!!

0 0
    • bajkr  

padání vždy se snažím sbalit do klubíčka, ruce natáhnu, tomu se neubráním (nepodmíněný reflex), ale aspoň se je snažím ohnout v lokti a udělat kotrmelec uvolním včas nohy a pustím řidítka to si musim zapamatovat klubíčko sem nezkoušel :D

0 0
    • Meesha  

nechce se mi verit, ze tohle vymyslel a napsal nejakej urednik?!

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • enjoy  

vzdycky jsem vedel ze jsem „frajer“:-))

0 0
      • Meesha  

vidis tam snad nekde

• jezdi bez helmy?

Ty si darce a na ty zapomneli! :-D

0 0
        • cabbage  

pst! nebo zacne vozit helmu:o)

0 0
          • Radek Broz  

jj, pekne potichoucku – darce se vzdycky hodi;-)

0 0
            • cabbage  

darovat nekomu HOPE komponenty:o) tomu rikam zasluzna cinnost. a nejakej ten nahradni organ z nej snad taky zbyde;)

0 0
              • JJ  

Bacha, dneska umi i transplantaci obliceje:) enjoy forever!

0 0
            • CZiko  

jo… třeba nám enjoy jednou bude poprvé užitečný, proto bych cyklisty bez helem jako je on začal podporovat mohutnou kampaní s heslem „zabij sebe, pomůžeš kamarádovi“ :-D

0 0
    • Kol.ista  

Ja sem kolista ale do prace nejezdim a do skoly sem na kole jel taky tak 5× za rok. Takze maj ty tabulky blbe :-P

0 0
    • Radek Broz  

Skatulky, skatulky. Rad bych si namlouval, ze jsem frajer, ale nesedi to na me. Sedi na me vlastne jen prvni bod ze „zavodniku“, ale zase se nepohybuju moc v provozu a rovne pomvrchy vozovek si taky rozhodne nevybiram;-) Asi napisum na policejni reditelstvi, aby me nekam zaradili;-)

0 0
      • cabbage  

// aby me nekam zaradili // myslis do seznamu hledanych osob?;)

0 0
        • Radek Broz  

Hmmm, to snad zatim ani jeste ne – zatim nemam vyhlidlou zemi, kam bych se jim schoval:o)

0 0
          • cabbage  

v Kanade sou lesy snad hluboky dostatecne;)

0 0
            • Radek Broz  

To zni dobre!;-)

0 0
              • cabbage  

ale bacha, je tam vic snehu nez u vas, o delsi zime nemluve:-P

0 0
                • Radek Broz  

To me taky napadlo:o( Mame dohodu o vydavani veznu s Monacem? Tam se da downhillovat i ted;-) Me uz ten snih fakt sere – zase pripadlo.

0 0
                  • cabbage  

ta jinovatka drzi i v Praze;)

0 0
                    • CZiko  

hehe:-) slyšeli jste od Nohavice „Ladovská zima“? „a v Praze kalamita jak na sibiři, tři centimetra sněha… a u muzea čtyři“ :-D

0 0
                    • Radek Broz  

Dneska jsem prijel a kdyz jsem se na Letny probudil, tak jsem byl najednou v jinym rocnim obdobi;-) Vcera jsme byli zkouset XC na zasnezenejch silnicich a hned jsem si rikal, ze by to chtelo prazakum vyfotit;-) Asi nastava vhodna chvile vzit sem bike.

0 0
                  • cabbage  

jinak bych zkusil seishely- ale je to spis na flatland;)

0 0
            • CZiko  

třeba takový north shore:-)

0 0
    • rock  

Netušíte někdo, co mysleli tímto zatáčky při brždění pedál na straně zvednut ?

0 0
      • CZiko  

ano ano… a tady se ukazuje, že teorie je základem každého dobrého cyklisty :-)))))))))))))))))))

0 0
      • grafik  

tak todle nerozlusti nikdo :)

0 0
    • grafik  

pomocí převodů se lehce jede i do stoupání – tak proc me sakra jizda do kopce vzdy nejvic boli – asi nepouzivam cenove dostupnou pokrokovou techniku … nebo ze by jo,tak ted ‚babo‘(policisto) rad. Co delam spatne?

0 0
    • termit  

ja musim zkusit ten „SJEZD – horská – snížím sedlo dle kopce, paty tlačím dolů a váha je vzadu, sedím na konci sedla, brzdím jen zadní brzdou a to tak, že nesmím zablokovat kolo, při uklouznutí povolím brzdu a nabranou rychlostí to vyrovnám“…

jj…myslim ze jen zadni brzda bude u sjezdu dost ferova…a hlavne nezapomenout snizovat sedlo u kazdyho kopce… :)

0 0
      • Manas  

Dulezity je nabrat a vyrovnat to tou rychlosti. S bloklou zadni brzdo to nebude problem. Pokud si vzpominam dobre na sjezd po hrebenu od Maturity a pak na konci hrebenu primo dolu tak tam jsem obcas hrnul kameni prednim kolem a stejne to jelo :-)

0 0
      • fousek  

No ve sjezdu pokud je treba brzdit tak predni, ne? zadni pri sjezdu uz jen slouzi jen pri zataceni ne?

0 0
    • ddd - andy  

Nevim v jakym jinym threadu to uz je, ale nechapu do ceho rejete? Me se to zda dobry! To myslim vazne!

0 0
      • gumid  

Dobrý by to bylo, kdyby to nebylo napsáno takhle archaicky. Copak to těm, kterým je to primárně určeno, nebude prřipadat jako pokus o vtip? Pokud má být podobný pokus funkční, musí odrážet reálný stav cílové skupiny – tzn. jak „dělení“ do škatulek, tak technickou úroveň, slovník a pojmy aj. Tohle vypadá jako školení Policie ČR v Domově pro seniory.

0 0
      • rock  

A mně zase ne. V každé kolařské encyklopedii je to popsaný mnohem lépe. A ten, kdo chce čas od času vyjet, si tu knížku spíš prolistuje v knihkupectví (nebo koupí, ano, jsou i tací), než by na netu hledal takový blábol. A že je to blábol, pozná i takový laik jako já …

0 0
        • rock  

Beru zpět a kaju se; právě jsem se na konci dočetl, že je to osnova přednášky pro děti, usuzuji že na ZŠ, nikoliv oficiální osvětový text, jak jsem si myslel … pak je to přiměřené a OK …

0 0
          • ddd - andy  

Presne tak! Me totiz prislo, ze si vsichni precetli, jen par bodu ze kterejch si udelali srandu, ale ponekup opomeli precist cely clanek.. vcetne konce, ktery k tomu patri! Ze ta CILOVA SKUPINA je ponekud jinaciho veku a vzelani… :-)

0 0
            • ddd - andy  

..vzdelani.. :-)

0 0
              • Mamutt  

Ech, projel jsem to očima a smál se… no jo, pro děcka ale super, jako každá iniciativa, co může trochu pomoct. Ale stejně si furt myslím, že na lehčí převody se řadit nesmí :oP

0 0
      • Jenda  

sem nechtel bejt sam komu se to zda ze to ma celkem i hlavu a patu – rekl bych ze kolikrat ve Velu nenapisou nic moc chytrejsiho – dulezity je si taky uvedomit ze je to material pro sirokou verejnost a ne bikery – pro ty je samozrejme tohlke spis usmevny

0 0
        • CZiko  

no já myslím, že pro laiky je to docela odpovídající… jsem se tuhle docela pobavil, když mi kamarádka chtěla sdělit, že její starý kdysi jezdil bikros:-) „no on jezdil takové to na těch děckých kolečkach… no takové to… jak tam jezdí po těch hrbolkách a skáčou s jednoho na druhý“ – to je jenom průřez 10 minutové konverzace, než jsem se k tomu dopátral:-D

0 0
        • ddd - andy  

Jenze tohle neni pro sirokou verejnost – tohle je pro deti na ZS.. :-)

0 0
          • Jenda  

rekl bych ze bystrost siroke verejnosti neni v mnoha pripadech o moc vyssi nez u deti ve skolce takze – pro sirokou verejnost:-)

0 0
            • ddd - andy  

Pravda :-) – me by jen zajimalo, kolik z tech, co to na zacatku tak kritizovali/vys­mivali se, si to precetlo opravdu az dokonce..

0 0
              • Luka  

ja jsem to nasla a i docetla (sorry muzicku)… a prijde mi to i tak dost legracni, nektery veci jdou mimo. treba brzdete jen a jen zadni brzdou …

0 0
                • Jenda  

no zrovna pro dite mi prijde lepsi rict, ze ma brzdit jenom zadni nez ze ma hlavne pouzivat predni a pak poslouchat stiznosti nablblejch rodicu ze jejich mazanek prelitl pres riditka:-) a povera ze pri pouziti predni brzdy hned letis je neuveritelne rozsirena:-)

0 0
                  • Luka  

kdyz kolikrat vidim stav nekterych detmi jezdenych kol, beha mi mraz po zadech… takze osvetu bych ja zamerila na FUNKCNOST, udrzovani a nekde daleko vzadu na rozdelovani bikerstva na frajery a turisty.

0 0
                    • rarášek1  

Byl bych pro, zavádět povinné technické kontroly kol. Kolikrát se až děsím, na čem jsou ochotni rodiče nechat jezdit svoje děti. Když jim navrhnu výměnu plastových brzd za pořádné, tak se děsí tolika peněz. A potom se chlubí jak mají vytuněnou plechovou kraksnu.

0 0
              • Radek Broz  

NO dobre – kdyz je to pro deti, tak budiz.

0 0
              • fousek  

Ja sem to nedocet, juchu

0 0
    • Daf  

Tak jsem si to taky precet. A i kdyz mi to prijde legracni tak je to v podstate spravne.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.