Zdravim, sice je to uz v jinem threadu, ale skoda aby to tam zapadlo. Zaslouzi si to vetsi popularitu…
Zdravim, sice je to uz v jinem threadu, ale skoda aby to tam zapadlo. Zaslouzi si to vetsi popularitu…
Pěknýýýýýý :oD
# přehazování
* přehazujeme na jiné kolečko v momentě, kdy řetěz není v plném tahu
>>>> takže řadit lehčí převody se nesmí :o)
Koukam ze na ty skupiny a na b-f je asi nejvic frajeru a turistu, sem tam nejakej ten zavodnik, kolistu co jezdej denne do prace tu asi moc nebude. :)
ja sem kolista, turista a frajer dohromady:-) kolista – jezdim an kole do prace turista – vyhybam se provozu a jezdim 2× tydne max. frajer – nedodrzuju predpisy
Jezdíš na kole do práce x jezdíš max. 2× týdně … tahle práce má cosi do sebe :-)
No do prace musim bohuzel kazdej den:-(, ale na kole jezdim do prace tak 2× tejdne
Jsem zjistlil že jsem kombinace frajera a kolisty – vyjíždím jen občas, vyhýbám se provozu, ale kromě silnice jsem shopný jezdit kdekoliv, díváky ale nepotřebuju :o)))
Moc zábavné :o))))))
Abys byl kolista tak bys musel jezdit na kole denne do prace. :)
Děkuji za upozornění, jsem se přehlídl, jsem tedy frajer turista :o))))
nejblbejsi to maj „turisti“…jakmile vyjedou vic jak dvakrat v tydnu,maj peknej pruser!!!!!!!
padání vždy se snažím sbalit do klubíčka, ruce natáhnu, tomu se neubráním (nepodmíněný reflex), ale aspoň se je snažím ohnout v lokti a udělat kotrmelec uvolním včas nohy a pustím řidítka to si musim zapamatovat klubíčko sem nezkoušel :D
nechce se mi verit, ze tohle vymyslel a napsal nejakej urednik?!
vzdycky jsem vedel ze jsem „frajer“:-))
vidis tam snad nekde
Ty si darce a na ty zapomneli! :-D
pst! nebo zacne vozit helmu:o)
jj, pekne potichoucku – darce se vzdycky hodi;-)
darovat nekomu HOPE komponenty:o) tomu rikam zasluzna cinnost. a nejakej ten nahradni organ z nej snad taky zbyde;)
Bacha, dneska umi i transplantaci obliceje:) enjoy forever!
jo… třeba nám enjoy jednou bude poprvé užitečný, proto bych cyklisty bez helem jako je on začal podporovat mohutnou kampaní s heslem „zabij sebe, pomůžeš kamarádovi“ :-D
Ja sem kolista ale do prace nejezdim a do skoly sem na kole jel taky tak 5× za rok. Takze maj ty tabulky blbe :-P
Skatulky, skatulky. Rad bych si namlouval, ze jsem frajer, ale nesedi to na me. Sedi na me vlastne jen prvni bod ze „zavodniku“, ale zase se nepohybuju moc v provozu a rovne pomvrchy vozovek si taky rozhodne nevybiram;-) Asi napisum na policejni reditelstvi, aby me nekam zaradili;-)
// aby me nekam zaradili // myslis do seznamu hledanych osob?;)
Hmmm, to snad zatim ani jeste ne – zatim nemam vyhlidlou zemi, kam bych se jim schoval:o)
v Kanade sou lesy snad hluboky dostatecne;)
To zni dobre!;-)
ale bacha, je tam vic snehu nez u vas, o delsi zime nemluve:-P
To me taky napadlo:o( Mame dohodu o vydavani veznu s Monacem? Tam se da downhillovat i ted;-) Me uz ten snih fakt sere – zase pripadlo.
ta jinovatka drzi i v Praze;)
hehe:-) slyšeli jste od Nohavice „Ladovská zima“? „a v Praze kalamita jak na sibiři, tři centimetra sněha… a u muzea čtyři“ :-D
vystizny, ale letos tu bylo az 15cm;o)
U nas 150;-) Na klinovci je ted 180:o(
to je slusnej zaklad aby vam to vydrzelo co nejdil;o)
Dneska jsem prijel a kdyz jsem se na Letny probudil, tak jsem byl najednou v jinym rocnim obdobi;-) Vcera jsme byli zkouset XC na zasnezenejch silnicich a hned jsem si rikal, ze by to chtelo prazakum vyfotit;-) Asi nastava vhodna chvile vzit sem bike.
bikem v Praze vyhrozujes uz dlouho, to se nas tak bojis?;)
Nejak se k tomu nemuzu odhodlat. Pak taky zatim nevim, jak ho sem dopravit. A nepredpokladam, ze my 2 bychom nasli neco, co jsme oba ochotny jet;-)
metrem?;
To mozna.
jinak bych zkusil seishely- ale je to spis na flatland;)
třeba takový north shore:-)
Netušíte někdo, co mysleli tímto zatáčky při brždění pedál na straně zvednut ?
ano ano… a tady se ukazuje, že teorie je základem každého dobrého cyklisty :-)))))))))))))))))))
tak todle nerozlusti nikdo :)
pomocí převodů se lehce jede i do stoupání – tak proc me sakra jizda do kopce vzdy nejvic boli – asi nepouzivam cenove dostupnou pokrokovou techniku … nebo ze by jo,tak ted ‚babo‘(policisto) rad. Co delam spatne?
střílel jsi za války do vzduchu:-D
ja musim zkusit ten „SJEZD – horská – snížím sedlo dle kopce, paty tlačím dolů a váha je vzadu, sedím na konci sedla, brzdím jen zadní brzdou a to tak, že nesmím zablokovat kolo, při uklouznutí povolím brzdu a nabranou rychlostí to vyrovnám“…
jj…myslim ze jen zadni brzda bude u sjezdu dost ferova…a hlavne nezapomenout snizovat sedlo u kazdyho kopce… :)
Dulezity je nabrat a vyrovnat to tou rychlosti. S bloklou zadni brzdo to nebude problem. Pokud si vzpominam dobre na sjezd po hrebenu od Maturity a pak na konci hrebenu primo dolu tak tam jsem obcas hrnul kameni prednim kolem a stejne to jelo :-)
to nesmis tak rychle :-)
No ve sjezdu pokud je treba brzdit tak predni, ne? zadni pri sjezdu uz jen slouzi jen pri zataceni ne?
Nevim v jakym jinym threadu to uz je, ale nechapu do ceho rejete? Me se to zda dobry! To myslim vazne!
Dobrý by to bylo, kdyby to nebylo napsáno takhle archaicky. Copak to těm, kterým je to primárně určeno, nebude prřipadat jako pokus o vtip? Pokud má být podobný pokus funkční, musí odrážet reálný stav cílové skupiny – tzn. jak „dělení“ do škatulek, tak technickou úroveň, slovník a pojmy aj. Tohle vypadá jako školení Policie ČR v Domově pro seniory.
A mně zase ne. V každé kolařské encyklopedii je to popsaný mnohem lépe. A ten, kdo chce čas od času vyjet, si tu knížku spíš prolistuje v knihkupectví (nebo koupí, ano, jsou i tací), než by na netu hledal takový blábol. A že je to blábol, pozná i takový laik jako já …
Beru zpět a kaju se; právě jsem se na konci dočetl, že je to osnova přednášky pro děti, usuzuji že na ZŠ, nikoliv oficiální osvětový text, jak jsem si myslel … pak je to přiměřené a OK …
Presne tak! Me totiz prislo, ze si vsichni precetli, jen par bodu ze kterejch si udelali srandu, ale ponekup opomeli precist cely clanek.. vcetne konce, ktery k tomu patri! Ze ta CILOVA SKUPINA je ponekud jinaciho veku a vzelani… :-)
..vzdelani.. :-)
Ech, projel jsem to očima a smál se… no jo, pro děcka ale super, jako každá iniciativa, co může trochu pomoct. Ale stejně si furt myslím, že na lehčí převody se řadit nesmí :oP
sem nechtel bejt sam komu se to zda ze to ma celkem i hlavu a patu – rekl bych ze kolikrat ve Velu nenapisou nic moc chytrejsiho – dulezity je si taky uvedomit ze je to material pro sirokou verejnost a ne bikery – pro ty je samozrejme tohlke spis usmevny
no já myslím, že pro laiky je to docela odpovídající… jsem se tuhle docela pobavil, když mi kamarádka chtěla sdělit, že její starý kdysi jezdil bikros:-) „no on jezdil takové to na těch děckých kolečkach… no takové to… jak tam jezdí po těch hrbolkách a skáčou s jednoho na druhý“ – to je jenom průřez 10 minutové konverzace, než jsem se k tomu dopátral:-D
Jenze tohle neni pro sirokou verejnost – tohle je pro deti na ZS.. :-)
rekl bych ze bystrost siroke verejnosti neni v mnoha pripadech o moc vyssi nez u deti ve skolce takze – pro sirokou verejnost:-)
Pravda :-) – me by jen zajimalo, kolik z tech, co to na zacatku tak kritizovali/vysmivali se, si to precetlo opravdu az dokonce..
ja jsem to nasla a i docetla (sorry muzicku)… a prijde mi to i tak dost legracni, nektery veci jdou mimo. treba brzdete jen a jen zadni brzdou …
no zrovna pro dite mi prijde lepsi rict, ze ma brzdit jenom zadni nez ze ma hlavne pouzivat predni a pak poslouchat stiznosti nablblejch rodicu ze jejich mazanek prelitl pres riditka:-) a povera ze pri pouziti predni brzdy hned letis je neuveritelne rozsirena:-)
kdyz kolikrat vidim stav nekterych detmi jezdenych kol, beha mi mraz po zadech… takze osvetu bych ja zamerila na FUNKCNOST, udrzovani a nekde daleko vzadu na rozdelovani bikerstva na frajery a turisty.
Byl bych pro, zavádět povinné technické kontroly kol. Kolikrát se až děsím, na čem jsou ochotni rodiče nechat jezdit svoje děti. Když jim navrhnu výměnu plastových brzd za pořádné, tak se děsí tolika peněz. A potom se chlubí jak mají vytuněnou plechovou kraksnu.
To snad nemyslis vazne, bych uz nemoh jezdit ani na kole
NO dobre – kdyz je to pro deti, tak budiz.
Ja sem to nedocet, juchu
Tak jsem si to taky precet. A i kdyz mi to prijde legracni tak je to v podstate spravne.