Jaké jsou vaše zkušenosti a které z nich byste doporučili? Nebo zvolit něco jiného?
Jaké jsou vaše zkušenosti a které z nich byste doporučili? Nebo zvolit něco jiného?
no co mám zkušenosti, lx jsou citlivější méně se zahřívají, ty mé zajeté lx brzdili lépe než kamošovy zajeté hfx9. Zase hayes mají tvrdý konec chodu na páce-což mě osobně ovšem moc nevyhovuje.
já osobně bych bral lx:-) za prvé se mi líbí víc, pak bych řekl, že jsou jak už psal vlk citlivější, originální destičky nic moc, ale když se tam dají lepší, tak bvrzdí dobře:-)
Kdyz ony jsou takovy gumovy:(
jo, jo to se tu řešilo, ono gumový pocit je i u jiných značkových a všemi chválených brzd.Mám takový pocit zda pocit gumovosti nezapřičiňuje také větší citlivost-delší dráha.Já mám nastaveno, že páka zabírá už docela brzny na začátku(mám dlouhé prsty no) a tam ta „gumovost“ tolik poznat není.
Ono, když si třeba nastavím, u měchanik kratší dráhu na páce-u avidových pák, tak je to náhle pocitově taky gumovější a přitom to jsou stále ty samé páky a stále ty samé čelisti.-
Bohuzel gumovost u moji Hone je doprovazena pomerne slabou ucinnosti.. Teda , alespon se mi to tak zda, lepsi nez V, ale predni do smyku rozhodne nejde. Asi budu po 10 odvzdusnovat:(
Hone-kamošovi to dělalo to samý, odvzdušnil, seřídil destičky a poštěloval trochu páku-aby mu nezabírala tak moc u řidítek. Přesto to má trošičku gumovější než já lx-asi bude také záležet na destičkách.Ale do smyku už mu to jde bez problémů.
No ja se jeste pokusim:) Mel sme tam original sintr i Faststopy
Byt tebou tak vymenim desky.Urcite to dost pomuze.
sice na XT nemaj, ale neni to zas tak hrozná:-)
No moje hfx9 06 brzdej dobre i originalnima sintrovanejma destickama. Ale delaj se jeste polosintrovany a ty jsou prej horsi.
co to znamená, když jsou destičky „sintrované“ ???
Plnokovové – též „sintrované“ směsi ( Podstata sintrování: Mikrovlnami se materiál, na rozdíl od klasických způsobů, spéká za stejné teploty rychleji nebo se spékání dosáhne už při nižších teplotách). Vlastnosti téhle směsi vycházejí jednak z použitého materiálu a také ze způsobu výroby, čímž je dosahováno vyššího třecího koeficientu. Finální vlastnosti destiček jsou pak lepší nástup za studena, lepší a vyrovnanější rozložení sil při brždění a lepší odolnost proti přehřátí a následnému zesklovatění a tím snížení třecího koeficientu.
To je z motorkari.cz ale u kol to bude stejny.
heh:-) díky, tak podrobnou odpověď jsem ani ve snu nečekal:-)
Mam HFX 9 '04 a XT '05 (paky deore). Jednoznacne Shimano! Konecne brzda, ktora mi vyhovuje. Ucinok, prehriavanie, vaha, proste vestko OK. Tie Hayesy som hodil na cestak, tam to staci.
Mam Shimnao LX 2005 a kotouce Aligator. Po namontovani jsem byl mirne rozcarovan, ale po najeti aso 100km jsou brzdy velmi ostre a maji velmi mali krok – takze spokojenost :-)
Mam ty same LX 2005 a take spokojenost, zajeti trvalo zhruba 35km a jeden velky kopec-:)
Narazil jsem na LXko s dualama, kabelazi a diskem za 2490.. neni to nejak podezrele nizka cena?
za tolik se prodávají bez dualů.MOžná kdyby to bylo bez dph tak snad.Jinak je to fakt nějaké divné.
no poslal sem dotaz, uvidime
Myslím,že stojí pět nebo šest tisíc.
5110 kč s dualama.
v tom případě by cena odpovídala… i když se mi to nezdá… jedine
s Deore pákou:-)
na bikestore stojí 3,5 KKč
teda samozřejmě jedna s DC:-)
bikestore neni nejlevnejsi.
to uz neplati dohodni cenu? :-)
samozrejme ano.ale i tak sezenes levneji,nez oni jsou ti schopni nabidnout.viz napriklad bagbike.nebo myslis ze bych mel z bikestoru crossmaxy za 15000,– :-)
tys to ani nezkusil co? :-)
koukam ze uz je ani nemaji v nabidce:-).ale napriklad jsem tam videl crossride za 5040,–.ikdybych jim rekl ze je koupim jinde za 4000,– a oni by mi nabidli o petku lepsi cenu,myslis ze bych je u bikestore vzal?ne:-). pamatuju si ze tam byly snad za 18 nebo 19 tisic,nevim jiste.uz vidim,jak mi rikaj:ale joo,jiste,my vam ty 3000,– slevime.:-))
no odpoved bych cekal a vetsinou je sprvana: jo (ne)muzem vam to* sehnat za stejnou cenu ±
anebo sedej dovoz.a to je prave trefa do cernyho.zadnej shit:-).pouze musis spolehat na na zaruku obchodnika.a na to ja se klidne obcas spolehnu.kdyz to pri reklamaci blbe dopadne,tak asi neumru:-)
mne to prijde jako pristup „uvidime a zkusime to..,kdyztak slevime“.spis by se meli rozhlizet co nabizi konkurence.kolikrat maj na bikestore fakt mega ceny,coz me docela zarazi.ale dohodnout si cenu samozrejme muzes:-).ale o to uz moc nestojim.
Nevim teda jak ty:-) ale já jsem z bikestore dost spokojen:-) Všechno chodí tak jak má, včas a už několikrát jsem si dohodnul cenu:-)
nezpochybnuju:-)
LX neznam, jenom XTR (prase+kotouc) a to jsou docela dobry brzdy. HFX9 mam a spokojen s nimi nejak moc nejsem. Nevyhovuji mi tvar paky, nastavovani vzdalenosti od riditka a to, ze nelze desticky tak vyjezdit jako u treba mechanik. Taky jsem silne nepsokojen s brzdnim ucinkem vepredu. A tez treba to nemuzu namontovat na svou Meridu (chtelo by to silne zafrezovat uchyt). Ted jsem zkusil Avidy, a vsechno z toho, co se mi na Hayesech nelibi mam vyresene :) Uvidime, jestli predni brzda bude brzdit jak chci (mam jedno misto, na testovani, ale zatim je sneh :(
Tak skutecne, na bagbike dual lx a komplet brzda za 2490 ,–
Džez nade vše!