Slyšel jsem, že k upnutí karbonové sedlovky do rámu jest vhodná speciální objímka, která zamezí střihnutí (porušení) sedlovky v místě vstupu do rámu vlivem toho zadního výřezu v sedlové trubce?Huh?
Slyšel jsem, že k upnutí karbonové sedlovky do rámu jest vhodná speciální objímka, která zamezí střihnutí (porušení) sedlovky v místě vstupu do rámu vlivem toho zadního výřezu v sedlové trubce?Huh?
Popravde jsem ale stejne nikdy poradne nepochopil duvod tohohle nesmyslu. TLaky kteryma ta objimka na ram a potazmo sedlovku pusbi jsou stejne nakonec stejny.
Nevíš, na co je tam taková ta vnitřní vložka ?
Podle me tam jde jen o ten efekt kdy ma objimka pri silnem utazeni snahu vtlacit ty hrany (v miste jak je rozriznuta) do sedlovky. Podle me tohle muze fungovat.
Presne tak – hrany sedlovy trubky pusobi na sedlovku – jak tedy pomuze objimka ktera je zvenku sedlovky? Pokud se jedna o rozlozeni tlaku na tu stranu sedlovky kde nejsou hrany tak by mohlo pomoci jen otocit objimku rychloupinakem dopredu. To je podle me stejny princip jak ta objimka od Pell'su
To je dobrej napad :)
To mi doporučovali v jednom obchodě taky a můžu říct, že tímhle způsobem upnutá sedlovka mi nedrží vůbec a otáčí se jak chce. Takže půjdu nakupovat tu objímku…
Taky neni od veci ty vnitrni hrany srazit pilnikem nebo sabrem,pak neni problem.
Jde o to, ze kdyz se ta upinaci objimka utahuje, tak diky treni se nejvetsi tlak vyviji prave v miste toho preruseni sedlovky. Ta vlozka ma z aukol tu silu roznest na vetsi plochu…