• mikin

Mate nekdo vlastni zkusenosti s temito rafky. Zvazuji ho na zadni kolo V brzda. XC jezdeni.

0 0
    • rock  

Na předním kole mi přežil přes 10000km (část z toho ještě s pevnou vidlicí), na zadním míň. Je dost vysoký, některé pumpy se mi těžko nasazovaly na ventilek. Žádný zázraky, co se týká pevnosti nebo váhy od něj nečekej, ovšem v poměru k ceně (někde jsem ho viděl i pod dvě stovky) je naprosto v pohodě.

0 0
    • BorisFR  

Já jsem ho na pevňáku před pár rokama používal na takové drsnější enduro ježdění, a za ty peníze bych řekl, že výborný ráfek. Sice nedostatky, které popisuje kolega s výškou ráfku, a problémy při foukání byly, ale žádná tragedie.

0 0
    • pos3k  

kdyz je davaly kdysi na kellys tak k nim meli specialni duse, s megadlouhym motoventilkem, po par mesiscich jsem propichanou dusi (tu musim upozornit na nekvalitni vnitrek, ostre hrany, ani gumova paska to neuchranila, zluta michelynka uz v pohode) vyhodil a sel koupit novou, v 10 cykloshopech (pha-most-litvinov) na me koukali jak na ufo-dlouhej motoventilek? se nevyrabi, nemame, prave jsme prodali posledni nechcete tuhle......) nakonec jsem jich par koupil primo v pze v kellysu (v moste ani litvinove v „kellysu“ nemeli). Pak jsem to resil dlouhym galuskovym na ktery jsem nasadil kousek gumy ze slahounku.

tzn: pres 3 roky jsem na nem jezdil, vahu jsem neresil, vydrzel hrube xc, par skrbancu na nem je. velky pozor bych dal na ostre hrany uvnitr (ja propichal majlant).

0 0
      • jaski  

to samy s tim nakupovanim taky na me koukali jak na blbce.taky sem ho mel na kellysu.

0 0
    • RUR  

Jezdil jsem kol. 10 kkm celoročně. Přežil bez úhony. Stále používaný, centrován jen jednou a to jen trochu. To zpracování není opravdu dokonalý, ale poměr cena /výkon se mi jeví super.

0 0
    • myscho  

no mam ich na obidvoch kolesach,maju okolo 5500km a zatial v poho,len s tym fukanim je obcas problem…

0 0
    • pepek  

Mám ho taky, ale nějakou zvláštní pevnost nemá. Rozhodně radši Mach1 za zhruba stejnou cenu

0 0
      • mm  

na to, jak je tezkej, moc nevydrzi. o hranu se mi podarilo docela vyrazne zdeformovat stenu.

0 0
      • mikin  

a je ten Mach 1 na v brzdu, apropo maji ho nekde na webu Diky

0 0
        • pepek  

Je na večka, ale jestli ho mají na webu nevím. Kupoval jsem ho už dávno.

0 0
    • JSt  

koupil sem ho pred nedavnem na predni kolo u hanaka za 100,–. najezdeno zatim 260km prevazne po silnici :), takze vydrz moc (spis vubec) hodnotit nemuzu. ale ta vyska rafu je docela problem pri foukani :/

0 0
    • marapara  

Já vozím vzadu Remerx Grand Hammer. Je taky vyšší, ale ne tam jako Grand Rock, takže foukání je v pohodě. Zatím jsem na něm natočil asi 9500 km a v pohodě. Jen jsem jej někde švihnul a mírně ohl, ale nemusel jsem centrovat, jen jsem ho kombinačkama narovnal. Asi nejaký šutr. Jinak jsem na předním kole vozil Remerx Alpina – lehký ráfek bez kalíškování. Čoveče na kotouči 180 mm, jsem ho vozil skoro 4 roky. Najel jsem na něm tak 28000 km. Jen jsem jej nechal před každou sezonou vycentrovat. Letos jsem ho ale zrušil, když proskakoval mezi dvěma stromy. Jeden jsem totiž trefil a co bylo dál už si můžete domyslet … měl osmicu jak prase.

0 0
    • pavelr  

Vozím je několik let, vždycky dokud se probroušením nezačne bortit bok ráfku. Trochu těžší, používám duše s prodlouženým autoventilkem. Foukání může být někdy problém, chce to mít duši před foukáním buď úplně prázdnou nebo skoro plnou. Pro letošek zkusím na moje XC-ježdění EAGLE, nejlehčí ráfky od Remerxu.

0 0
      • rock  

Eagle never more … po nějaké době začaly příšerně a (neodstranitelně) vrzat kalíšky v ráfku. Po různých experimentech s dotahováním, povolováním, čištěním a promazáváním (nic z toho nevydrželo déle jak 100 km a většinou mnohem méně) jsem ho vyměnil za novější stejného typu … a po dalších 80km jsem si to nechal přeplést na Alex Ace 19.

0 0
        • Vilém  

To lupani casem zmizi,ale chce to pevny nervy a semtam promazat:(

0 0
          • rock  

Přešel jsem ke konkurence, u které ani nezačalo …

0 0
            • Vilém  

Taky reseni:)Delal mi to Jumbo,tak vim jaky to je,ale tam nebylo kam prejit sirsi rafky se blbe shanely nebo byly dost drahy.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.