nazdar,
mam doma rozobratu Marzocchi Bomber Mr.T momentalne na 100mm ale papierovo udavaju taliani 130mm… snazim sa jak viem ale nepochodil som… poradte ako nato…
pridavam fotky rozobratej bomberky
nazdar,
mam doma rozobratu Marzocchi Bomber Mr.T momentalne na 100mm ale papierovo udavaju taliani 130mm… snazim sa jak viem ale nepochodil som… poradte ako nato…
pridavam fotky rozobratej bomberky
este jedno
je fakt,že u těch novějších je to překopat snažší…ale tady to taky půjde-podle těch zkroucených pružin usuzuji,že tam je dostatečné předpětí=že je pružina dost dlouhá i na větší zdvih-nejjednodušší je samo vyhodit negativní dorazový pružiny,jenže ty odhadem mají právě těch 30mm,takže těch plnejch 130 se asi budeš muset vzdát,abys z toho vymáčk co nejvíc,musel bys to nahradit nějakým co nejnižším elastomerem,ale rozhodně to nebude to pravý vořechový…osobně bych jen vyhodil tu jednu dorazovku a druhou tam nechal-tím tu negativku oslabíš a hlavní pružiny by si tak měli „natáhnout“ o něco větší zdvih-bohužel na víc jak cenťák to asi neklapne
ale notak borci, nikto nic ? :)
co je to kaktus bike :)
boze moj… som sa tesil ze dosla nejaka dobra rada :)
kaktus bike je shop v bratislave
chytra reakce jako vždy:D :P
no jo ty aby sis nerejp :-P
jako vždy:D :P
no to sa mi nezda, ze je to na 13cm, tie vnutorne nohy
Nevim…ale zkusil jsi vyhodit ty velky duralovy valecky? Jak jsou vysoky? Tudle vidli jsem nikdy nemel – je to historicky kousek, ale zkus je zmerit :) Negativky tam rozhodne musis nechat :o)
Obdobne patrony jsem mnel v Z.1 MCR, a ty byly bez tech duralovejch valecku, tak bych je zkusil vyhodit, nebo hodit nahoru. Je fakt, ze ja mel tu vidli taky snizenou ze 130 na 100, ale tam to bylo reseno delsima negativkama a kratsima klysickyma pruzinama…
No ale zda se mi, ze sem mnel ty vnitrni nohy rozhodne delsi…
no kratke sa zdaju byt aj mne… ale kto vie co stym… neviem ci bol aj nejaky OEM model mr.t ktory by mal len 100mm co som videl na nete tak vsetky mr.t maju 130mm nieco vydumem :) abo to necham na tych 100mm
těma negativkama to nakopnout jde,měl jsem to tak u staré Z5-papírově měla mít 80mm,ale reálný zdvih byl jen 67mm,byly tam dlouhý negativky,který jsem úplně vyhodil a dal tam kousek elastomeru,dostal jsem se na 125mm,nicméně elastomer není úplně ideální,trošku to kopalo…pružina je samo lepší,jen mám obavy,že kratší už neseženeš(v podstatě to není ani technicky možné,musela by mít šílený stoupání),jak jsem psal vyhodil bych jednu úplně,tu co tam necháš zkus zmáčknout ve svěráku-možná trochu povolí
Zkus vyndat ten valecek pod negativni pruzinou.
A pripadne ho dej nad pozitivni.
dik vsetkym za reakciu…
snazil som sa ale vysledny efekt bol len cca 110mm kupovat do toho nove pruziny nechcem… necham to tak asi, itak to mam len na taky 4× bajk
kdyby ti treba zacalo vadit ze ma jenom 100, tak me by to nevadilo÷))) bral bych ji hned, takze jestli ji nebudes chtit tak mam zajem÷))
ja mozna taky :)
ty mozna, ja mam vaznej zajem urcite÷), pokud by nebyla prestrelena cena÷)
no prave … ty taky mozna :)
kedze je to ziadany veteran :) hm… kolko date ?
kolko by si chtel?÷))) mi kdyztak posli maila jakou cenu by sis predstavoval
uz mam kupca… ale ak si to rozmysli napisem… ok :) uz som ju slubil tak nebudem dalej nukat… ;)
ok, tak jestli se rozhodne ze ji nechce, tak dej vedet, ale myslim ze mam smulu÷( ale i tak dik
No, aby som bol presny, ehm, mna zaujimaju hlavne tie patrony a pruziny :).
zvire÷))) jenom vnitrnosti, to by byl hrich tuhle vidli mit jenom na vnitrnosti. to ja proste zeru sroubovany marzocky a hlavne ty s dvacitkovou osou, coz tahle splnuje na jednicku. tahle je nadherna
Ja vim … a stydim se :) Ale kdyz ta jedna patrona je totozna s tou, co mam v Maratonke, a je k tom pruzina :)
ty vrahu… :) vnutornosti by sa ti zachcelo… :) skoda takej krasky… keby som mal dostatok penazi urcite ju nepredam… ach jo.. :( hnusny svet…
Si nekde puc a na prodej se vyprdni, v dnesni dobe je lepsi mit dluhy
Tahle vidlice nikdy nebyla na 130 mm.To je nesmysl.
kdyz to napises jeste jednou tak uz si to mozna zapamatujeme :-D
no neviem… najdi si servisny manual na Marzocchi Bomber Mr.T
alebo zadaj do google.com
vsade je len verzia na 130mm
Nevim to jiste, ale neni tohle verze z 98´ a pak az delali vyssi… a dvoukorunky. Vlastne jsem si doted myslel, ze Mr.T byly jen dvoukorunky.
no ved to je dbojkorunka…
Tak tohle www.bike-forum.cz/…m/293603.jpg je asi halucinace. Tu prvni fotku jsem uz videl… o to vic me prekvapila ta s te rozborky.
ja tam nic nevidim.asi mas fakt jenom halucinace.
ja to taky nechapu, stejne jako padlista.
Ja taky ne
Ja tam hlavne nevidim tu druhou korunku a dlouhy nohy.
ide oto ze je to rozoberatelne… :) nie nemas stav
zabudol som foto ako dokaz
Tak to je pak opravdu ten 98´rocnik. Myslim, ze ten byl na 100mm, ale jistej si nejsem.
jj ten mal len 105mm, holt asi to neje 99 jak som myslel… ale nevadi mi to vobec… cim starsie tym vzacnejsie :)
Za prve to ma zdvih 100 a ne 105, to dela Marzocchi posledni 3 roky asi. A za druhe to na tech 130 nepujde, bo jak sem ted porovnal delku nohou doma, tak to by jsi nevytahnul… Teda ne ze nevytahnul, ale spish pri provozu vyrval…
chces videt tabulku ? ze 98 model ma 105mm
nevymyslam si kua, len pisem co som cital na webe… :)
Tak to jo. Tim padem se omlouvam. Sem myslel, ze kdysi delali jenom 100. Jinak nejjednoduzsi je se nekoukat na tabulky, ale zmerit… ;o)
Tak se chlapci nehadejte. Ono to bude nejspis 100mm + 5mm negativnich.
Takze 95?:-)
bikemag.hu/downloads/index.php?dir=tech%20manual/Marzocchi/&file=1997–1998%20mr%20t%20manual.pdf
Sem narazil na servisni manual te tve vidle. Delala se teda jenom na 100mm, a je to rok 97 nebo 98.
ten uz mam nejaky cas doma… :)
Tak co nas to mates… :o)
„divaj sa do slnka a neuvidis tiene“ John lenon je autorom tohoto vyroku :) som dakde pocul v TV
Sorry,zasekla se mi myš.Technicky to ale možné je.Ty válečky,co ti tady jeden chytrák radí aby jsi vyndal,drží tu vidli pohromadě aby se nevytáhly ven šavle!Dostat šavle na 130mm není problém,ale asi tě nepustí zdvih patrony.Osobně radím,neprodávej!Ty kecy o historii neber.Co se týče životnosti,jedna z nejlepších vidlic a tésnění je naprosto stejné,jako do nových.
Ked sme uz pri tom prerabani bomberu zo 100mm na viacej. Mam 100mm MX 2005 a chcel by som to dat na vyssi zdvih. Hladal som v historii, ale ked som tam nasiel nejaku zmienku o tom tak len to ze mam hladat v historii :) Skuste mi sem hodit nejake konkretnejsie informacie
zle si hladal :-) bike-forum.cz/forum/91617/92817/forum.html#unread1
je to sice postup na mx comp 2004, ale 2005 by mala byt rovnaka
Tohle podle mych zkusenosti vubec neni 130mm verze. Ta by mela pri stazenym zdvihu delsi negativni pruziny.
Mam sroubovanou Z1 na 130mm a i kdyz to srovnam od oka, tak ty tvoje savle jsou o dost kratsi, nez by mely byt.