Zdárek, plánuju pořízení fulla… sice to není můj první full, ale je první na XC/enduro, takže raději Vás požádám o posouzení, připomínky, návrhy atd:-) Budu kupovat rám, vidlici a zbytek asi přeházím z CRXka a něco možná dokoupím… u věcí kde ještě nejsem plně rozhodnut tak dám otazník a napiště mi prosím Vaše názory na tuto variantu případně nějaké jiné doporučení. Jinak kolo by to mělo bejt takovej kompromis kolem oblasti enduro… chci bajka, na kterým budu moct jet delší švihy, ale zároveň se vyblbnout, takže zdvihy 130/130mm hlavně spolehlivé komponenty, spíše pevnější, ale bez zbytečné hmotnosti navíc:-) prostě kolo na blbnutí:-)
- Rám: SC Heckler
- Tlumič: Fox Float RP3 ?(zatím nejpravděpodobnější verze, přemýšlím, ale o něčem s Lockem (na vidli LO nechci, ale pod prdelí bych ho možná bral))
- Hlavový: ? tady se rozhoduji mezi těmito možnostmi: 1)sehnat CaneCreeka 2)sehnat ChrisKing a splnit si sen:-) 3)nasadit nejdřív FSA(Pig) co mám doma a rozhodnout se pro něco hezčího později
- Vidlice: ? asi největší oříšek pro rozhodnutí, ale největší favorit je asi jasně Nixon Elite TA… váhám ještě nad Pike, jinak mě asi nic nenapadá… vidlice by měla mít pokud možno rozumný kompromis pevnost/hmotnost určením na enduro, měla by občasnou skočku a svižnější sjezdík přežít, navíc velmi silně přemýšlím dát dopředu velkej kotouč, takže radši pevnou osu…radši určitě:-)
- sedlovka: ? tady mě láká Thomson pro jeho spolehlivost a nebo něco od RAceFace, abych to měl „v sadě“
- řidla: RaceFace EvolveXC vlaštovky
- představec: RF EvolveXC
- řazení a spol.: zatím přehodím kombo Sram páčky + LX a časem (až budou peníze nahradím asi komplet Sramem)
- brzdy: Juicy7, k nim nejspíš časem seženu dopředu 203 a dozadu 180 kotouč:-)
- kliky: RF EvolveXC
- kola: použiju taky z CRX, Author náby + Alex FD26 ráfky… ale jelikož chci pevnou osu, tak budu přeplétat přední nábu. kvůli univerzálnosti tam chci dát nábu, která se dá adaptérama přestavět na 20mm i RU, poraďtě pls nějakou…
- pneu: RR 2,25 a k nim asi ještě NobbyNic 2,4… už je někdo máte? jaký jsou?:-)
- sedlo: Nissene
tak děkuji za názory a hlavně za doporučení v místech, kde ještě nejsem rozhodnut:-) priorita bude rám + vidle, abych měl na čem jezdit a detaily budu ladit až postupně, jak budou nebo nebudou finance:-(