Vím že tu je spousta takových dotazů. Pročítám fórum včetně hystorie už delší dobu (je jich tu hodně moc). At se dostanu k tomu hlavnímu vybírám si nový kolo. Nechci poradit značku ani peníze za kolik. Chtěl bych poradit s tím co je vůbec využitelné pro moje ježdění (komponenty vidlice, tlumič a řám)nechci kupovat kolo na XTRku nebo X.O. když ho nevyužiju a bohatě mi bude stačit X.7ka. K tomu co jezdím co nejmíň silnice tak 10%, většinou polňačky, les, loňi 6000 letos bych rád najel 7000. V tom jsou zahrnutý cca 2–4 maratony (Malevil)(Jestřebí hory)(Český ráj)(Král Šumavy). Tohle sem do ted absolvoval na kole za 10.000,– a taky to šlo. Jen sem musel každý rok dopořizovat to co odešlo (krom rámu a představce uplně vše :D) a takle to šlo každý rok, což mě přijde zbytečný. Mám rád rychlejší sjezdíky a s kolem se rozhodně nemazlím a nevybírám nejpohodlnější cestu kudy jet. Občas prostě netrefím cestu a musím s kolem na zádech poposkakovat po skále. Měl by to být full. Jde mi spíš o Vaše osobní zkušenosti „ne kámoš říkal, nebo jak by ste to viděli, kdyby ste byli v mé kůži“ jen to co už máte za sebou prosím. Když Vám bude vadit, že tu máme těchto odpovědí moc nekomentujete to prosím a nechte vyšumět. Když budete mít co poradit, poraďte prosím. Díky