Poslední dobou často musím dotahovat vůli v zadním náboji, tak mě napadlo, jestli to může být nesouosostí patek na zadní stavbě??Na druhou stranu při jízdě taky nejde každej náraz do zadního kola přímo kolmo na osu.. Máte někdo podobný problém?
Poslední dobou často musím dotahovat vůli v zadním náboji, tak mě napadlo, jestli to může být nesouosostí patek na zadní stavbě??Na druhou stranu při jízdě taky nejde každej náraz do zadního kola přímo kolmo na osu.. Máte někdo podobný problém?
Můžeš mít vydřené kónusy, zkontroluj lehkost chodu. Pak leda dotažení konusu a matice u ořechu a našroubování ořechu na nábu.
Tohle, vsechno už jsem udělal, dokonce jsem straý náboj musel vyhodit vevnitř byl uplně hotovej. Já mám trochu podezření, že mám trochu křivou zadní stavbu..Novej náboj zatím drží..Tak nevim jestli to byla předtím náhoda a náboj prostě jenom odešel, nebo je to tím rámem. Předtím jsem dotahoval vůli tak každejch 300–500km
Vydírání ložiskové dráhy nebude souviset s křivostí zadní stavby, něco asi děláš blbě – nepřetahuješ kónusy, nemáš opotřebené kuličky nebo vydrolené kónusy? Mě vydrží jedno namazání a seřízení kónusů 5–10000 km. Nemáš místo vazelíny brusnou pastu?
To bys musel mít zadní stavbu vyosenou aspoň o 15st, aby tam vznikaly nějaký významný síly. Ale napřed bys to poznal na pláštích :-)