jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito sadami?
jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito sadami?
Acera je oficiálně město/treking a alívko je Mtb. Ale kvalitu takovekch věcí jako náby (…) ať posoudí Bůh.
Já sem osobně byl kdysi ohromě spokojenej a kombinací (šaltr+řazení+smyk) od alívka. Drželo to věčně a nebylo to drahý. Dneska už bych si zadši těch pár stovek připlatil za LX (deore bych přeskočil – to je taková divná sada).
Taky jsem jezdil alívko a musím říct, že to vydrželo dost dlouho. Co do kvality řazení mě to bohatě stačilo, jel jsem na tom několik maratonů i Transcarpatii a alespoň jsem se ujistil, že o pořadí v cíli opravdu osazení nerozhoduje. Teď mám SRAM X.7 a jsem spokojený taky.
Mam radenie Alivio (2×), LX aj XT, ale osobne mi viac vyhovuje Alivio ako LX. LX ma gumovejsi chod.
Na zimáku mám Alívko, je tam od roku 1996 (kliky, přesmyk, přehaz, brzd. páky) a zatím to drží pohromadě. Na přesmyku je trochu vakl, ale jinak vše plně funkční. Alívko sice nění žádný tech. výstřelek, ale je to držák.
já mám alivio řadící páčky rok 2005 a jsem plně spokojen-na 8sp se už nic jiného nedělá, navíc mi pasují tvarem páček mnohem lépe než vyšší řady.
Já začínal na páčkách Acera a ty podivný páčky (odřazuje se ukazovákem nahoře) chodí dodnes. Mají velký a jasně definovaný krok, podlě mě možná větší držáky jak Deore ;o)
Acera má plastovej kus přehazky – to je na … , ja vozim Alivko prehazku + razeni uz tak 2 roky a pohoda. prehazka toho uz vydrzela…
Máme rádi zvířata!