Ahoj lidi. Poprosim Vas o jaky koliv tip. Vybiram novej ram na kterym budu par nasledujicich let jezdit. Prostudova sem tu mnoho konverzaci, tak mam priblizne predstavu o tom co se vyrabi. Ale kvuli sve postave si nemuzu vybrat. Merim 168 cm. Do ted sem pouzival ram z Fuji Tahoe 17. Kvuli dylce ramu bych chtel nejspis zase nejakou 17tku. Jenze ta 17tka od fuji mi vyhovovala tim, ze kdyz si na nej obkrocmo stoupnu neni mi velkej. Zaujaly me ramy treba od Spyder. Jenze kdyz porovnavam geometrii 17ti palcovyho Fuji a Spyder tak mam takovej dojem, ze bych taky nemusel na Spyderu obkrocmo bezpecne dopadnout na zem:-( Rocne najezdim tak 2000 km. Takze nic moc. Cenovy by to myslim bohate stacilo do 10ti tisic. Sem takovej cyklista amater, ale vubec me nebavi silnice. Mimochodem u toho fuji ramu sem se nemohl ubranit pocitu ze je kratkej, oproti byvalymu Mongoose. Takze Fuji uz radeji ne. Znacky Merida a Author me moc nezaujaly. Bojim se, ze kdyz koupim ram mensi nez 17 palcu ze mi bude pripadat jeste kratsi nez ten co mam. Napada nekoho prosim nejakej tip po cem se poohlednout? Jestli 17 nebo mene a resit predstavcem? Dekuji za jakykoliv tip treba i na konkretni vec. Tomas