Ahoj, chci se zeptat když koupím nové kolo s rozměrem 27,5+ to znamená že je tam širší ráfek, bude mně na tento ráfek sedět i klasický plášť např: 27×2,35"? Nebo je potřeba koupit nový ráfek? Díky
Ahoj, chci se zeptat když koupím nové kolo s rozměrem 27,5+ to znamená že je tam širší ráfek, bude mně na tento ráfek sedět i klasický plášť např: 27×2,35"? Nebo je potřeba koupit nový ráfek? Díky
s 2,35" by neměl být problém, ale chtělo by to napsat jak je tam široký ráfek
ráfek 27.5×40
pokud je těch 40mm vnější šířka tak sem na takový ráfek bez problému Schwalbe 2,35" dával
40 vnitrkem by melo taky fungovat, kluci uz to tak casto vozi i na endurech. Plast ma trosku jiny tvar a muze se to chovat jinak, ale ta trakce a objem jsou navykove. :-)
konkrétně : Race Face ARC 40
Doporučuji + pláště alespoň vyzkoušet, než tam vrazíš klasiku. Já jsem byl přesvědčen, že na pláštích 2.8 resp. 3.0 jezdit za žádných okolností nebudu, ale testovačka je měla, tak jsem je musel akceptovat s tím, že jsem se domluvil, že na závěr testování to bude přezuté na pláště 2.35. Po týdnu bylo jasné, že se ani testovačka přezouvat nebude a nové kolo bude na plus pláštích.
Jak moc se nadřeš? Je to srovnatelné s těmi 2,35 když jedeš třeba po silnici? Nějaký rozdíl tam byt musí..
Rozdil tam nejaky je, ale je potreba brat v potaz, jakou smes a vzorek tam mas. Jezdil jsem Maxxis Chronicle ve trech palcich, ktery je celkem hladky a jede fakt moc pekne. A to jsem tam mel duse a docela tezky kola. Nejvetsi rozdil je v aero odporu, kdyz fouka a opre se to do te plochy, tak to citis. Ale v beznych podminkach ses skoro srovnatelne rychly jako na beznem HT, fakt je to zajimave jak ty balony jedou. Ve vytrvalosti na nejakych 200W po rovine a asfaltu jedes na HT nejakych 30 a tady treba o kilometr mene. Ale naopak rozdil bude mnohem mensi v rozbitem a v trailu, kde vyuzijes mnohem vetsi trakci a stycnou plochu. Pevny a lehky Plusko s trailovou geometrii je nejlepsi zimak co jde. Skoda, ze dilu je zatim tak malo.
Super, díky za upřesnění :-)
Takto to doporučuje DT Swiss a bude to asi mít obecnou platnost https://www.dtswiss.com/…Dimension-de