:o/
:o/
Přiznej se. Je ti po něm smutno
Celý tenhle thred vznikl na základě thredu technická ohledně Scareba. Zde předvedl Mc Blacky kapitální omyl a stále mluvil o tlumení a žádal vysvětlení, ke všemu se aktivně přihrnuly mě známé nicky, které nemají jinou snahu, než zahnat mě jakýmkoliv způsobem do kouta. Řešení problému bylo vedlejší. Neustoupil jsem a na konci je jasné, že Mc Blacky v tom má pořádný zmatek, problém který hledá v tlumení je dán charakteristikou pružiny. Nikdo ze zůčastněných nesměřoval k řešení problému, opět jedna klasická ukázka boje skupinek jak jsem už popsal. Kdo by ještě věřil odbornosti a snaze mnoha zdejších nicků, tak ať si udělá obrázek sám.
To je škoda že jsem u těch „hádek“ nebyl .. teď nevím komu fandit :-)
jsem radši neměl nic psát jak tak koukám. Pořád si ale myslím že na progresivitu má vliv jak pružicí medium (air/coil) tak tlumení komprese. Já se snažil dobrat řešení přes poladění komprese, protože si myslím že by to bylo lepší než zmenšit vzduchovou komoru, tím bych se připravil o citlivost…
Po Milanovi?to by tu nesmel byt,aby po nem muselo byt nekomu smutno.
Takze ani samostatny thread nepomohl. Ale to se dalo cekat :)
Modrym…
no z mých zkušeností, když jsem si nedávno hrál celý den s nastavením mé mx comp, tak by jses o citlivost obrat nemusel… co jsem tak zjistil, tak zmenšením vzduchové komory (u mojí vidlice to znamená přilít více oleje) se dá dosáhnout chodu takového, že na začátku zdvihu může být vidlice velmi měkká a citlivá (myslím opravdu, ale opravdu měkká), přitom jí ale nejde ani s největším úsilím prorazit na doraz, protože je velice progresivní… to samozřejmě záleželo na tom, kolik jsem nalil do komor oleje, a na jaký tlak jsem komory nastavil… Ale nevím přesně na jakém systému manitou fungují… toť jsou jen mé zkušenosti a postřehy s mou vidlicí…
Nenechám se ovlivnit tvou radou .. chci si vytvořit vlastní názor :-)
každopádně dokud nezkusím neuvidím. marcošky maj jen jednu olevou nápln – mazání, tlumení, komprese, jsou nízkotlaký se vzduchem na/nad olejem a objem vzduchu je v nich větší než u manitou. Takže trošku jinej systém, navíc obě nohy pruží i tlumí. manitou má air patronu uzavřenou v levý, v pravý tlumení, maže se evilem…
Tak si to najdi, nebo on to admin smazal? když tam žádný sprostý slova nebyli, jen se va bavili, a každý o něčem jiném:)
no jo… to je přesně to, že nevím jak to funguje… každopádně zmenšením vzduchové komory dojde k tomu, že vidlice bude více progresivní… to jak se dá zmenšit u manitou už nevím…
Sice tak zmensis objem komory, a prubeh ruzeni bude hodne progresivni, ale je treby davat pozor, at toho oleje nams moc, a pak se ti bude zkracovat zdvih, a vidli se to asi taky nebude 2× libit. Jestli ten velmi progresivni konec neni uz vlastne doraz…
Jj, už jsem trochu v obraze. Sice teď vím zhruba o co jde, ale pořád nevím komu teda fandit :-) Co založit třetí stranu?
no jak jsem psal jinde, samozřejmě se to musí poladit… nevím proč, ale například, když jsem do mojí vidle nalil doporučené hladiny oleje, tak byla tak progresivní, že jsem jí za půlku zdvihu nedostal ani za nic… teď ji mám vyladěnou tak, že první 3–4 cm krásně žehlí, ale na jumpu jí neprorazím… doraz poznám – pokud ne v řídítkách tak podle čár od prachu co mi zůstává na vnitřích nohách:-)
Tak pokud prach zustava 5 mm pod korunkou, tak to mas spravne.. ;o) Ja sem ted taky resil hladinu, dolil jsem to podle navodu a ted uz sem rozeznal vyhodu SSVF. Male razy to temer netlumi, a vidle se rychle vraci a krasne zehli, a vetsi rany to pekne vytlumi v celem zdvihu…
no tak nějak to bude:-) měřit se mi to nechce:-D prostě mi to chodí dobře, tak jak si to představuju na možnosti mojí vidlice:-D. Co se týče SSVF tak s tím zkušenosti nemám… ale tak jak to popisuješ si představuju vidli…
já tedy mluvil o kompresi, ale nebudu to tahat sem… mě je jasný že se vrtáš ve vidlich víc než já a tak jsem se zeptal, až se budeš chtít zeptat něco ohledně závodů a tréninku, tak jsem k dispozici.
Predpokladam, ze progresivitou chapes to, co aj vacsina bike casopisov, ktore som cital. Teda nelinearnost chodu. To, ze krivka v grafe (kde na osi x, je aktualne stlacenie vidlice a na osi y je sila nutna k tomuto stlaceniu (z matematickeho hladiska, by tie osi mali radsej byt vymenene, ale takto sa to zauzivalo)) nie je priamka, ale rastie rychlejsie, nieco podobne ako x2.
BEZNA ocelova pruzina sa v urcitom rozmedzi sprava linearne, to znamena, ze na 2× taky zdvih potrebujes 2× taku velku silu (prepokladajme, ze predpetie je na 0).
Vzduch sa ale sam o sebe sprava progresivne, pretoze ak stalcis vzduchovu komoru na polovicu, tak v nej 2-nasobne vzrastie tlak. Ak ho stlacis o dalsiu 1/4, tak uz tam bude 4-nasobny tlak. Takze TEORETICKY by si vzduchovu vidlicu nikdy nemal dostat na doraz (skor by ju roztrhlo, alebo vystrelilo tesnenie), na rozdiel od pruzinovej, kde sa pruzina da stlacit tak, ze je zavit na zavite. PRAKTICKY sa vsak vidlice vyrabaju tak, ze maju konstrukcne dorazy skor ako na dne vzduchovej komory, ale to asi vies.
Pri statickom testovani vidlice sa ti nijak velmi neprejavi tlmenie olejom, takze tlmenie kompresie sice asi bude mat v praxi nejaky efekt, ale bude sa to tazko ladit, pretoze si to neosahas doma v garazi. Milanove rada o vymene pruzine je na prd, pretoze progresivitu to nevyrobi, ina cela priamka bude strmsia a prides tym aj o pociatocnu citlivost.
Ideal by bola kompresia s menitelnym prietokom. Napadol ma piest tesne sa pohybujci v trubke, ktora ma na vnutornej strane pozdlzne drazky, ktore by mali premenlivu hlbku alebo sirku alebo pocet (skratka pozicne premenlivy prierez na prietok oleja). Ale netusim, ci niekto nieco take vyraba. Doma si nieco take ale kazdopadne vyrobis asi iba tazko.
Ak mas pruzinovu vidlicu, tak mas male sance na zmenu. Mozno iba hodit kratky elastomerovy valcek do pruziny, ktory sa uplatni koncom zdvihu.
Ak mas vzduchovku, tak ak zmensis komoru (bud zdvihnutim hladiny oleja, alebo vlozenim niecoho nestlacitelneho do komory (kusok gumy alebo elastomeru?), tak ak ju potom nafukas na rovnaky tlak, tak pociatocna citlivost ostane rovnaka. A aj celkova zmena krivky bude v prvej casti zdvihu mala, mozno nepozorovatelna. Ale v zavere zdvihu bude ubraty objem komory vcelku nezanedbatelny oproti objemu komory a dosiahnes progresivitu, ktoru chces. Pretoze zmenis samotny tvar krivky stlacenia a nie iba smernicu priamky.
Až se tě budu ptát, tak se nikdy nebudu chovat jako ty.
tzn. charakteristika vidlice, se změní tak jak jsem psal výše.. ( pochopitelně podle toho, jak se zmenší komora… uvedl jsem extrémní příklad:-) )
No dobre. Vsak on ti odpovi i kdyz se budes chovat arogantne.
Múžeš si odškrtnout další zbytečnou prohru. Hlavně, že jsi opět přispěl svým dílem.Jaké je to dílo, je naprosto jasně vidět.
A ted jsem na lopatkach. Jedna nula pro pana inspektora.
no jakš takš OK, Akorát jsi pozapoměl že se vyrábí i pružiny kde není lineární stoupavost natočeného drátu a tyto pružiny jsou progresivní.
Navíc vše co píšeš platí když si to doma zatěžuješ apod.Ale v terénu se právě přidává i složka tlumení.
V podtsatě toto co jsi napsal vem jako 1 složku a jako druhou zapřemýšlej nad dynamikou.V podstatě to co píšeš o pružině-představ si místo síly, impuls síly a uvažuj o tlumiči.
Jinak existují tlumiče co netlumí co celé délce zdvihu stejně.Já mám zkušenosti akorát s Hydracoil II(pravý hydracoilII-co je na u-turmových ducích-ne na těch dnešních) oproti I toto řeší právě dolní zátkou/přepážkou mezi prostorem pod pístem a prostorem mezi vnitřní a vnější nohou-je to pár mm pohyblivé a je to na pružince.Ono je to u HC2 dáno také rozdílnými tlaky které jsou v různých částech chodu-spíše mometu síly jiné protože olej se přepouští vlastně do 2 komor při stlačení vidle.Takových systémů existuje mnohem více.Ale nechci teoretizovat nad tím co jsem v reálu neviděl.
Progresivitu může tedy změnit i výměnou pružiny za progresivní pružinu(proměnné stoupání závitu), a i za pomocí změny tlumení-ovšem tato změna nebude stálá a bude se odvíjet od rychlosti s jakou bude vidlice pracovat(od momentu síly).
Tak a teď se klidně do mě pusťte a klidně mi to vyvraťte, vysvětlete apod. Akorát mě nesuďte-mám právo na svůj názor a to i v případě pokud je špatný.
jo vidíš… na tu progresivní pružinu jsem taky myslel… tuším že se tady někde objevilo foto… a tuším, že to byla pružina z nějaké Rock Shox, ale nechci kecat, protože myslet znamená hovno vědět…
Nejjednoduzsi zpusob, jak udelat pruzinu progresivni, je hodit na pruzinovou vidli vzduchove zatky. Dovnitr by sla dat i mnekci pruzine, ktera by byla velmi citliva, a male nafoukani vzduchu by pruzinu hodne zprogresivnelo ke konci zdvihu… Ted to tak dela Marzocchi u vsech vidlic, akorat v nich jsou pruziny na nizkou vahu, a clovek to MUSI doladi na svou vahu vzduchem, a ne jenom tam fouknout minimalni tlak.
Ja tam napr. mam minimalni tlak :) Minimalni vaha = minimalni tlak :)
S trpaslicima komarama se nebavime. Ti maji jine forum… :o)
Ona tam „dynamika“ je, pokud se tím myslí vliv jakékoliv veličiny, která není konstantní či lineárně závislá na výchylce. Už jen uvažování klasického tlumiče zavádí „dynamiku“ (lineární závislost na rychlosti posuvu). Pokud bude tlumící člen závislý i na výchylce, dá se jím, čistě teoreticky, ladit i progresivita (..skratka pozicne premenlivy prierez na prietok oleja…). Nelineárně vinutou pružinou (nebo lépe, pružinou s tuhostí závislou na výchylce, čemuž je částečně ekvivalentní zmíněné vložení „gumového“ dorazu) se jistě dá ovlivnit progresivita, která se projeví ve statickém i v dynamickém zatěžování. Otázka je, který z těchto zmíněných vlivů na progresivitu bude mít v dynamickém chování větší vliv (chápáno subjektivním vjemem jezdce).
PS: Který moment síly jsi měl na mysli v předposledním odstavci?
no možná jsem se blbě vyjádřil.Myslele jsem to tak že stejnou sílu působíš na vidlici ale rychleji-prudkost impulsu.Já se moc písemně vyjadřovat neumím.Jo i u klasického tlumení skrze ventil je to trochu poznat-rozdíl,ale není to tak moc .Hlavní výhodů bych viděl že pak vidla pracuje jak se říká, bere kamínek i kanál.Ono totiž i pružina není vše.Já to mám spíše odpozorované z praxe a vlastně i díky jednomu omylu, kdy jsem při kompletaci své vidle obrátil ten pohybující se mezipíst co má Hydracoil II navíc a tím způsobil jeho nefunkčnost.Ale dneska stejně už toto postrádá smysl-protože u hydracoil II-čistokrevného nešlo udělat plně funkční lockout.
Aha, tak to bylo lepší se držet tvého původního názvu – impulz síly. Ale to už příliš zabíhám do teoretické roviny. Já chtěl jen upozornit na fakt, že se Mamut (i když neměl ve všem pravdu) problematiky dynamiky dotknul.
delas chybu,ze se s nima tak vykecavas.. padlista si kdysi koupil nejhorsi(ale nejlip upravitelnou) suntourku XC PRO-SE 2003 tusim a jak zjistil ze ji umis rozchodit,tak to nemuze skousnout:-))
Osobne si myslim, ze ta vidla nema takovy tlumici system, ktery by menil progresivitu compresi. Nevim jestli vubec nekdo takovou vidlici dela, ponevaz v tom nevidim smysl. Kdyz to lze udelat pruzinou, nebo komorou. Myslim si tedy. Ale kdyz jsi tedy oba dva vidlice srovnal, a jedna je znatelne vic progresivni, zmeril si objemy obou vzduchovych komor ?
Mas uplne blbe tuseni.
nebyla to nahodou XC-Pro NS ?
;)
myslím, že měl ns a pak jednu sl
Dva body. Tu SL vozila Sirenna.
Měl si napsat jednu z těch třípísmenných zkratek nebo obě (je jedno jakou bys napsal, je to nezajímá) a byl by možná pokoj.
Ano, mel strucne odpovedet na primou otazku, coz ale Milan zasadne nedela.
a tim by to skoncilo,ze:-).nasledovala by uz jen ticha ucta milana z rad jeho provokateru.ach,nestastnik..,jak si to ted milan podelal..:-))))
Ticha ucta tezko;-) Ale proste me dostava, jak vzdy na jednoduchou primou otazku splodi pulstrankovy elaborat o tom ze „toto neni podstatou problemu“, ze je nutne si udelat nazor na zaklade vlastni zkusenosti a ze je tato zkusenost neprenositelna, pokusi se docela nevybirave schodit 2–3 odpurce (vetsinou kvuli jejich nizsimu veku), rozvine nejake spiklenecke teorie, udela nekolika lidem psychologicky profil, pipadne pochvali nejake sve polepsene odpurce:o) Nijak nezpochybnuju jeho dovednost udelat z nepouzitelne vidle o neco mene nepouzitelnou, ale nikdy jsem se tu od nej nic moc kloudnyho nedozvedel a prijde mi ze vsech lidi na b-f nejnepratelstejsi ke svym „odpurcum“ (vsichni, kdo ho nevychvaluji).
mas pravdu. jenom snad.. nevim kdo od nej muze cekat,ze kdyz je o necem rec a najednou na nej nekdo vybafne(vim ze blacky to tak nechtel,ale zvrtlo se to) TPC nebo FFD!sup,rychle!povidej! milan podle me neni clovek pro takovyhle internetovy diskuse.jsem si jistej,ze osobne,kdyby doslo skutecne na reseni nejakyho problemu ohledne vidlic,tak by vsichni vcetne slovutnyho padlisty za chvili uz jenom poslouchali.
Tak nějak to bude.
Me by jenom zajimalo kde bere tu jistotu ze je tu jediny odbornik na vidle?
suhlasim do bodky. ale je si aj on (?) vedomy svojej neobratnosti v internetovych diskusiach? ak ano preco sa potom pusta do x-tej bitky s jasne predpovedatelnym priebehom? nemam pocit, ze je typ asertivneho cloveka, mozno v skutocnosti ma ine komunikacne postupy. lenze uz som parkrat, vlastne velakrat videl jeho vyslovene agresivnu, podrazdenu odpoved, ktora bola v uplnom protiklade k jeho odporucaniam v ramci diskusie. moj subjektivny pocit – ho to bavi prezentovat sa v tomto svetle. Ak by som mal mat kolgu, ktory riesi problemy tymto sposobom, po mesiaci by musel odist.
Ty mas teda den. Jediny co te omlouva, ze me neznas.
njn.. a dokonce kdyz jsem mel tu moznost te poznat,tak jsem ti ani nejak nechtel:-)
Ja ti nevim, ale Blacky se ho normalne slusne zeptal, jestli ladil to nebo ono a ze by to chtel vedet.Ze se to zvrhlo na neco jinyho je dalsi vec.
milana neznam, vidlicim nijak zvlast nerozumim, ale b-f sleduju celkem dlouho a pravidelne a to cos napsal je presne to jak to na me pusobi
Jenže tohle není přímá a jasně položená otázka. To je něco mezi zvoláním do davu (Děti zvedněte ruku, kdo má červené bačkůrky od Bati) a běžnou řečnickou otázkou (Je tohleto vůbec možný?)
Už jsem to popsal jednou, tady probíhá zcela regulérní boj, to nejde o to něco vyřešit. Zkontrolujte prosím postup skupinky která se šťastně vrtí na jedné triviální otázce. Odpověď je jednoduchá a naprosto zřejmá ale proč se mám postavit do latě a odpovídat Ano odborníci, Ne odborníci. Vyřeší se tím něco? Ti, kdož se točí na téhle triviálnosti nedokáží z odpovědí a popisů rozeznat naprosto nic a tetelí se blahem, jak jsou na koni. Tu otázku přeci pochopí každý, to, že byla zodpovězena již mnohokrát a to praktickými odpověďmi je vedlejší, to nikdo nepozná. Holt samí odborníci. To, že problém Mc blackyho je hlavně v pružině a že chce vyřešit progresivitu své vidle tlumičem je zcela chybné. Na to ale nikdo ani přes mé vysvětlování ještě nepřišel. Tato nezkušenost jenom potvrzuje rozsah neznalosti jezdců, kteří můžou jezdit třeba deset let a když se nazajímají i o techniku, tak vědí stále to stejné jako na začátku. MC Blacky prostě nerozezná, co dělá na vidlici tlumič a co pružina. Alespoň podle toho jeho popisu je to tak zřejmé.Kdyby potom dal opravdu na rady takového Jendy může to být pro jeho vidli doslova likvidační, to nikoho nezajímá. Mě ostatně taky ne, dělejte si tady co chcete. Ale zapomeňte potom, že tomu, co se tady děje se v žádném případě nedá říkat odbornost. Když potom odkážete nebožáka začátečníka do historie ať si tam najde odpověď, tak likvidace jeho vidlice je jenom otázkou času. Dochází tohle vůbec tady někomu?
FFD a TPC je manitou, ne suntour :) Co chce McBlacky jsem treba ja pochopil hned, a tlumic to resit muze .. proc ne. A mimoto, Blacky se te primo nekolikrat ptal, ze tohle a tohle je ruzne a proc tomu tak je. Co to mas prosimte za dusevnej problem , ze fungujes takhle ? Komplex vyjimecnosti ? Nebo co proboha. Kdyz chces za sve rady penize, tak prosim … ale tady to je free forum, tak jdi pryc, nemusis tady porad chodit kolem horke kase.
A jak by si zajistil reklamu? ;)
Reklamni banner tady ?
to stojí penízky, takhle to je zadara:-)
Nehlede na to, ze banner s textem „Vy tupá, deprimovaná hovada, vůbec tomu nerozumíte. Volejte nejchytřejšího.“ By nemusel mit ten spravny efekt ;)
LOL
:o))
Brzdi, tyhle řeči se nedají jen tak hodit do smíchu! Nechápu ti o co ti jde v téhle debatě. Prosím o osvětlení, proč tenhle thread a proč takové řeči o Milanovi1?
ty se mas stejne nelip! Pevna vidle a takovyhle picoviny co se tu resi resit nemusis ;-)
Pekáček si to nemyslí, má mě za blázna, :-), což musím některým vysvětlovat. Taky musím vybírat pořádné řídítka, rukavice, řešit protáčení podhuštěného pláště; ej, ej, už nebudu vzpomínat nebo zjistím, že s vidlou odpruž. je míň starostí, :-))).
tak s morati řídítkama si už problémy dělat nemusíš ne, ty jsou věčné.
Praská Morati vidla, praskají M-bary; jako Vlku, fakt mám někdy ve sjezdu obavy, že budu jak na taxisu, držkou k zemi, :-).
no ale furt ten titan vydrží víc než ten hliník třeba i ta 7075.Sem taky koukal, jak rychle jezdíš na pevné. Že bychom tě zkusili zvyklat na odpružku.
Mám ju doma pod peřináčem, vyladěšnou na můj styl jízdy a váhu. Jak jsme jeli ke studánce, nerval jsem to nijak dolů, opravdu normální jízda. Tohle není chvástání, neber to tak, jen říkám, jak to bylo z mého pohledu. Snad klapne ta Libavá s počasím, :-).
však já vím, že jsme nejeli nijak moc rychle, ale myslím, že na pevnou to bylo i tak dost, no asi už dlouho jezdím na odpružené. Však nic proti, jen co si vzpomínám na své zážitky s pevnou-jak jsem byl vyklepán a večer pak rozlámán, tak fakt klobouk dolů a biku zdar.
Nemyslim, ze by pak byl rychlejsi :)
Ja vim, ze se na to nesmi upozornovat, ale jen jsem shrnul jak se tu milan celou dobu chova.
Takže teď tohle vše z tvé strany je proto, aby jsi ostatním shrnul a ukázal jaké má Milan1 chování na b-f? Lidi si dělají obrázek sami, myslím, že není třeba jim něco sumarizovat.
Vubec ne. Tohle bylo proto, ze milan vyzadoval na kazdou otazku samostatny thread. Jezis ty mas vedeni. Vzdyt uz jsem to psal.
Jo, vedení mám dlouhé.
A uz te napadlo, jak se tady chovas celou dobu ty? Nechci nikoho soudit, ale kdo je bez viny, at prvni hodi kamenem.
Ja uz tu psychologicky profil mam ;)
nechapes protoze nemas odpruzenou vidlici !
:P
Mám, SunToura, :-).
chapem to spravne, ze progresivita sa podla teba riesi pruzinou? ak hej, tak konecne chapem o co v tejto diskusii ide…
Pochopils to naprosto správně. O tohle skutečně šlo.
tak mam na teba tiez otazku (a nie je to ANO vs. NIE) … inac je aj v „Skarebackom“ drede … da sa z mojho pruzinoveho stareho Blacka odstranit „progresivita“? v polovici zdvihu je az moc tvrdy. Inac je to stary Elitak s Microlubom (mazanim, nie malym Lubom)
Mě už se tady neptej, cokoliv tady napíšu bude rozcupováno, znepřehledněno a zamotáno moudřejšími. Tady se ptej jich. Prosím, zkus to, ptej se těch nejvíc aktivních v diskuzi. Na mě se obrať mailem.
Opet jsi nezklamal;-)
Milan1 chce regulérně poradit, což v těhle debatách je pouze ZTRÁTA času. Proto nabídl Toamsovi mail, bo tam vyřeší víc věcí než tady s nejapnýma poznámkama, třeba právě od tebe, které jsou o hovnu a jen natahují diskuzi, bo pak aj naštveš mě a píšu sem taky, do debaty o ničem.
Debaty o ničem, srandičky, blbůstky jsou OK, většinou je tu sranda, narážky, pohoda, neodbornost, pohodový pokec. Tady už je hranice, kdy jde o urážýky, narážky, regulérní boj, takže prr.
Tak, taky prispeju, ale jen takovym…zvolanim do tmy: precetla jsem celou skarebackou debatu a i to vsechno tady… a abych rekla pravdu, souhlasim jak s tebou, tak ale i s tvymi odpurci…na jednoduchou otazku staci odpovedet jednoduse a ne opisem milionu veci. a jak sam pises, ze ta odpoved na to ano nebo ne je tak zrejma, ze prakticky bije do oci, tak ja se omlouvam, ale ja ji OPRAVDU nevidela a nikde na ni neprisla. Mozna patrim k tomu nevedomemu stadu tady, asi jo… taky tupec, jeden z mnoha. Dle meho, o vidlicich toho vis hodne, ale neumis (a nebo nechces) se s nami bez „boje“ o sve zkusenosti podelit(samozrejme po e-mailu si ochoten se s kazdym jedincem, ktery te pokorne oslovi, domluvit a predat mu svou radu…desifrovanou) Mozna to je otazka „know-how“, ktery nechces dat jentak lacino takove siroke mase lidi, nebo jen proste chces byt za kazdou cenu v opozici vuci mistnim vtipalkum?… nerozumim tomu. Prijde mi to strasne zmateny a tve prispevky (mozna nekomu neco osvetluji, ale ja se v nich vubec nevyznam – a to se fakt snazim) tajuplne a absolutne zahadne a zamotane. Nic ve zlem, nekritizuju te. Jen je to muj nazor. Mozna, da-li panbu a jeste nekdy odpovis nekomu ve smyslu „fundovane rady“, slo by to jasne, vystizne a presne popsat? Abychom se i my, mene vzdelani v terminech a recnickych obratech vas zkusenejsich a prostrelejsich, vyznali a neco si z nich mohli vzit k srdci?
Diky.
tak .. a ted jsi v opozici :)
ja nechtela, fakt neeeee… jsem neutralni, howg… vsichni mate sve mouchy, i ja (no, vazne, verte nebo ne ;) )… ale debaty s milanem mi tu prijdou jako ze milan hodi neco, o co se tady zbytek popere…
… nooo, ono je to obcas tiez naopak, niekto nieco trepne a Milan1 sa toho chyti jak pes jeza … P.S. Tiez som neutral a ide o konstatovanie faktu:-)
to o tom neutralu mi pripomina takovy to jak je v nekterejch poradech „Doma to ale nezkousejte!“ :))
o vidlicich mas taky heslo… „Vymenu oleje ci servisni ukony sverte specializovanemu servisu“ :)))
na mojom „forku“ nic take nebolo napisane:-) ja som z obliga …
:) chapu
Když jde do tuhého, tak typicky česky, neutrál, :-)). Já nic, já muzikant. Trochu hrdosti, energie za svůj názor.
Ja som svoje napisal … muzikalny som len trochu, gitaru som nedrzal uz aspon 5 rokov, ale par riffov by som este dal:-) s tym typicky ceskym, hmm, neviem, neviem, mam dost aj slovenskej krvi:-) a nazor neskryvam, inac by si do mna nemohol zadrbnut:-)
Začnem muzicírovat. Ty máš kytaru, ja sednu za škopky, co Luka? :-)
Luca bydli v druhym patre. Nad tebou.
se ji skoc zeptat.
:o)))
co to meles, ja sousedim s midlandrem, ale ze zireckem? neeeeeeeee…to sis splet
Modri vedi.
bohuzel nevedi :-)
Suzanne Vega My name is Luka I live on the second floor I live upstairs from you Yes I think you've seen me before…
Budeš tedy zpívat, ;-).
ja budu svym uzasnym sirenovitym hlasem lakat zbloudile namorniky…co?
sirennovitym hlasem lakat zbloudile pa-dlisty… :-))) to se ti celkem povedlo…
Copak ji, ale Sirenne :)
Byl jsi o 50sec. dřív, :-).
To by měla dělat Sirenna, :-). A Pá-dlista?
já bych řek, že chce hlavně vyvolat dojem, že je to všechno vlastně strašně složité-což ono není. Je to těžké s něčím souhlasím s milanem1 a s něčím s ostatními.
Oni sem dohromady pletou statické chování vidlice při postupném zatížením a dynamické chování při rychlých rázech.Myslím, že se hádají zbytečně.
Jsi další, která se snaží najít pro sebe řešení. Nezajímáš se o techniku ale to nemusíš. Na takové ale hraje právě skupina která se chytí jednoduché otázky a začne se na ní točit. Odborník pozná v proběhlé diskuzi toto. Jakákoliv má znínka o systému je dostatečným důkazem, že problemetice rozumím. Odpověď na otázku umíš Španělsky ano nebo ne jde jednoduše zfalšovat a může být lživá. To, jak hovořím v diskuzi o systémech FFD a TPC jsou něco jako když bych namísto odpovědi ano-ne začal opravdu hovořit španělsky. Blacky v diskuzi hledá mylně problém své vidlice v tlumiči a mě trvá dost dlouho v tom chaosu, přijít na to, že Blacky v tom neskutečně lítá a problém, který hledá v tlumiči je v pružině. To, že zatajuji cosi nedostižného je další taktika, jak napadat. Nemám prostě o jakékoliv řešení zde, v této atmosféře zájem. Ta tajnost, která proběhla mailem je to, že by Toams měl vyměnit svojí pružinu, to je celé není na tom nic tajného a divím se sám, že na tohle nepřišel on sám. Teprve v mailu jsem já pochopil, že má ocelovou a nikoliv vzduchovou, která byla probírána.
Vymenit pruzinu bol ten najmensi problem, mna vcelku zaujimalo, preco ma ten Black progresivny chod, kedze ma ocelovu pruzinu (vzduchova pruzina je pojem, ktory asi neprekusnem a radsej by som pouzival pojem vzduchova komora) a ako je vseobecne zname, pruziny by mali mat linearny chod … ale je mozne ze som pochybil, ze?
Ale nie .. pruzina ma taky chod, ako je vyrobena. Moze byt rozne progresivna, alebo len linearna.
lenze tamto vyzera ako typicka linearna pruzina, priemer aj stupanie je bajvoko rovnake … toz babo rad:-)
No a ked ju vyberies?
ked ju vyberiem, tak vidla nepruzi:-)
Hehe, no bys som sa vidil, kebyze ano .. ale vyskusas si, ci nahodou nemas raraska v tlmeni. Ale fakt je, ze by si tam musel dat nejaku dorazovu gumu. No nic, blbe riesenie. Co olej v nohe s pruzinou ?
Éto óčiň old-skul vidla, Black Elite 02, takže olej je len pri tlmení, inde je tá sranda menom vazelina … tlmitko by malo byt OK, ale asi vyskusam aj tento sposob … a mozno som len zmlsany z makkej Splajsky a uz nemam zdravy usudok o chode vidly?:-)
Aha, tak s vazelinovymi vidlicami nechcem nic mat :) Nic ma nenapada, jedine snad skusit inu osvedcenu pruzinu, ci naozaj tato nie je nejaka „vadna“ :)
tak piš aspon španělsky a ne rusky…
Ja nevim, ale ty asi fakt mluvis spanelsky. Se te nikdo neptal, jestli rozumis FFD a TPC, ale jestli jsi je _LADIL_. Afinar, por favor. Comprende ? Protoze teoreticke znalosti nejsou prakticke a uz jsi nejednou prokazal , ze v praxi je to jinak, nez sis myslel. To se obcas stane :) (no fight). Ze ma Toams pruzinu je mne docela zrejme z .. cituji „da sa z mojho pruzinoveho stareho Blacka“ .. tak nevim. Asi jsem blbej.
Jo a mimochodem, Blacky se te jasne ptal proc je neco tak. A kolik ze trvalo, nez jsi to napsal ? Asi tak 10mega prispevku ? (ted nejdu polemizovat o tom, jestli to tak je nebo ne).
Kdyz bych mel konecne neco k tematu… Takze si myslis, ze problem je ciste v pruzine (nehovoril Blacky o vzuchovkach.. mimo jine)? No to je jedno. Proste v pruzicim mediu. Nemohl by byt tedy rozdil v rozdilnem objemu stlaceneho vzduchu u obou systemu, jak uz tu zaznelo? Btw. to co popisuje Blacky. Pocit progresivity ke konci zdvihu jde samozrejme v pohode docilit tlumenim, ale to bys vedel kdybys nekdy na kole jel ;) nebo testoval vidlice dynamicky. P.S.: Prosim vynech muj psychologicky rozbor. Uz si ho tu mnohokrat psal.
Tak, tak. Staticke mereni vidlice nestaci.
tak, za a)nechci se s tebou dohadovat… neutocim na tebe. slusne a nestranne ti rikam svuj nazor, ze mam v tobe zmatek. cimz jsem te neprimo poprosila o vyjadreni kde stoji pravda…
O techniku se pomerne dost zajimam, omezuji me jen me fyziologicke predpoklady, nemam technicky mozek a vsechno jen trochu slozitejsi mi leze do hlavy pomaleji nez vam, zapalenym muzskym. Ale komu neni zhury dano… (ted myslim sebe, proboha! Tak se neurazej. Konstatuji fakt, ze pro nas, co tomu nerozumime do podledniho smitka prachu na tpc ci FFD, je plodnejsi trochu primocarejsi odpoved pokud mozno s minimem technicke omacky, jelikoz nam akorat zamota hlavu a odvede pozornost od pointy).
K te spanelstine, myslim, ze si to popsal spatne… neptali se te jestli UMIS spaneslky (potazmo umis ladit tpc a ffd), anóbrž se te ptali jestli si nekdy spanelsky mluvil (ladil tpc a ffd)… nikdo po tobe nezada dokazovani kvant informaci ktere na jakykoli signal vychrlis vneuveritelnem sledu, jen jednoduchou odpoved. preci kdyz bude v tom tazatel chtit rejpat, dopta se na konkretni vec, a ta se pak rozvede ne?
Ok, jestli Blacky hledal mylne, stacilo to opet jednoduse rict, ale to jsem z tveho povidani u skareba taky vycetla, ze je minimalne jiny zpusob jak vyresit jeho problem. OK, vsechna cest :) ( ← tuhle vetu ber s rezervou, je to odlehcujici „recnicky orat“ ;)
Ja te napadam? protoba jak? Jen jsem napsala, ze se mi nepodarilo z tvych prispevku nikdy vycist jasnou odpoved… Mozna to jen sifrujes abys odfiltroval nas, co tomu nerozume… coz mi nepripada fer. Protoze ja si napriklad nemyslim, ze o vidlici vim vsechno. Nevim. Proto do tebe nereju a nerejpu se v tvych technickych specifikacich a radach. Kdyz uz je desifruju, prijmu je jako tvrzeni, ktere si do hlavy ulozim. A vim, ze pokud bude nekdy chtit ladit svoji vidlici, obratim se o radu nejspis i na tebe (rozumej, radeji stradam spoustu informaci od vetsiho mnozstvi odborniku, sama si pak vyberu kdo z nich mi prijde nejvic znaly veci a tomu svou milovanou vidlici nakonec sverim), protoze mi pripada, ze si fundovany clovek, ktery svou praci dela rad a dobre, a hodne o ni vi… tot fakt. Druhy fakt je, ze ti proste, ac chci a opravdu se snazim, v tvych prispevkach nerozumim. Nerozumim podani, zasmodrchavani, ani psychologickym rozborum (mas to za potrebi?, asi bys mel byt casteji nad veci…si myslim) a pak nekdy pises velmi arogantne, proste s tech vet vyzaruje neprijemny ton… tot vse.
Prosím, tě jaký psychologický rozbor tady ode mne vidíš, zkus ho najít. Zato nálepek a ne moc dobrých od ostatních najdeš dost. To ti připadá jako objektivní pohled? Pro informaci, která ti možná v tom zmatku unikla, víš jak zní můj první příspěvek v thredu o Scarebu, takhle: „Dělal jsem už i zásadní přeladění charakteristiky na Scarebu vzduchovém, nevím, jestli se dotyčný ozve tady.“ Vzhledem k tomu, že Scareb většinou disponuje tlumením TPC, je to tak složité k pochopení? Skutečně myslíš, že je třeba ještě na stále opakovanou otázku odpovídat? Lidi čtete vůbec? Dočkala ses od některého z přítomných nějakého náznaku o tom, že by se snažil řešit daný problém a nebo ses nevšimla, že to je většinou v duchu Hrr na něj. Opravdu z toho dokážeš vyčíst snahu hodných nicků proti jednomu zlému? Kdopak z přítomných se snažil ti objasnit podstatu? Pochopilas?
No hura. Tak si tedy ladil jenom TPC. To ale trvalo. Hmm, ale co budem rozebirat ted ?
:)))
Mohl by ses naučit číst thred ve kterém reaguješ.
Dik za optani. Mam se dobre, a co u vas .. jsou doma vsichni ?
K čemu je tahle ironie? Prosím o odpověď.
Zeptej se milana. On s tim zacal :)
Ptám se na odpověď tebe, když něco napíšeš, dokážeš i vědět, proč jsi to napsal. Myslím, že u tebe je větší množství ironie než u Milana.
Jako posledni dobrej vtip od tebe bylo tvoje kolo. Ted uz to neni ono.
Ja jsem ti odpovedel. V tech 7 slovech je napsano proc. Je to tak tezky pochopit ? Co se tyce mnozstvi ironie … kdyz to spocitas globalne vyjdou ti jine cisla :)
Připadá mi, že jsem zaškatulkován k Milanovi. Lubos – počítám jinak, čísla mi vycházi v tvůj neprospěch. Pádlista – proč ironie ku mně? (Je ironie, že se ozýváte zrovna vy dva).
a ffd?;
Psychologický rozbor – často píšeš, kdo je taký a kdo makový. Zkus pochopit tuhle větu → hodně lidí, když přečtou tvůj příspěvek o nich, vycítí z psaní: psychologický rozbor jich a trochu aroganci vůči nim. Nechci řešit, kde to tak píšeš, proč to tak vyznívá, jen říkám, že to tak je.
„trochu“?
Prohlédni si to tady prosímtě pořádně. Rozborů právě mě tady máš spousty. Energie k tomuto rozebírání a špinění vynaložená je hnacím motorem těchto thredů. Způsob vyjadřování takového Luboše plus dalších, není třeba komentovat. Najdi stejnou energii věnovanou technické podstatě.
myslím, že je čas napsat Adminovi o smazání příspěvků, říct že tu už nikdy nebudeš(si tě nezasloužíme;) a nám dát aspoň na měsíc pokoj…
Milane, fakt to nechci řešit tady, zkus druhé méně řešit, dej jim jen na prdel technickýma znalostma a vykašli se na jejich osvětu, když vidíš, že to dopadne většinou takhle u jedněch a těch samých. Kdo chce, získá od tebe potřebné info. Když špiní jeden, druhý oplací, je blbost řešit kdo začal, ale míra je na obou stranách podobná.
Tady jde o to, že mé technické znalosti jsou tady rozcupovány k nepoznání právě lidmi, kteří si nevidí na špičku nosu. Osobní napadání je jejich taktika už od chvíle, když zjistili, že v technické diskuzi prohrají. Scénář je vždy stejný. Cokoliv řeknu musí být napadeno. To, že to probíhá kalsicky napadením, poté bojem o zcela jasný problém, který osloví i laika a posléze přijmutím toho, co jsem říkal v okamžiku, kdy je to náležitě rozdupáno, to je praxe, která se zde stále opakuje.
Máš divné předsudky. Nemyslím si to co ty. Nepřipadá mi, že by tvé odpovědi byli rozcupovány, již předem odsouzené k napadání lidmi, kteří si nevidí na špičku nosu. Jestli máš tenhle názor, je potom tedy ztráta času, abys tu přispíval. Dle mne, Pá-dlista, Luboš a další, co ja vím, nejsou lidi, co si nevidí na špičku nosu. Vem si Luku, dokáže napsat odstavce dlouhé jak ty a podívat se na to lidskýma, ženskýma očima, chce to tu taky trochu urovnat. Vždy jde o malý zádrhel na začátku, pak se to rozjede a to už je o ničem a nemá cenu to řešit. Jak z toho ven?
Jsou tu lidi, co dokáží naslouchat, pomůžou mu tvoje rady nebo i úprava za úplatu. Zakopaný pes je v češství – prdět do židle a držkovat přes klávesnici umí 90% čechů na výbornou. Ale aby se k tomu postavili čelem jako chlapi (Ženy- pro Luku), vyříkali bez trapných urážek a ironií, to je holt více námahy pro zpohodlněné lidstvo.
howg. myslim, ze neni co dodat…
Kdyby tu byli lidi jako ty není problém. Musím ti říct, že tvůj přístup mě velmi oslovuje. Podmínky dorozumění jsou tyhle. Když něco napíšu, je třeba nad tím opravdu přemýšlet. Nevymýšlím si, nepředvádím se nemám zálibu v pokřivování skutečností. Upozornění – mé výklady nejsou pro začátečníky, kteří v problematice sotva tápou, nemusejí je číst. Od toho tady mají jiné rádce, kteří by jim mohli vysvětlit tu svojí část. Vezmi to, jako odborný časopis. Jsou tam články odstupñované svojí úrovní. Laické články a laickou úroveň najdeš kdekoliv na netu i v časopisech. Pro co není nikde prostor, jsou opravdu na podstatu jdoucí články a rozbory, které nejsou samozřejmě pro každého ale upozorňuju je to pouze pro opravdu úzký okruh. Tohle chce aby takový okruh taky existoval.Tady je problém, že ten okruh se uzavřel na dost nízké úrovni a říká tomu zde vrchol. Mnoho lidí prostě tady nezná svojí pozici a namísto toho aby se věnovali začátečníkům, kterým mají jistě co říci se doslova perou o to obsadit tu jejich vyvýšeninu, které říkají vrchol.
dobry Milane… posouvam si tve prispevky o par latek vyse v odbornosti. Tedy je budu prakticky preskakovat, bo nehodlam se repasi vidlic zivit, nybrz jen sbirat informace a zorientovat se v problematice vidlic alespon jako lajk (a to jeste zenska-lajk). Diky za vysvetleni. Proste budu brat tvoje technicke specifikace jako takovou „vyssi divci“…
Myslim si, ze lidi, kteri vedi o cem pisou je tady na foru malo. Tech kteri opravdu aspon nekdy svou vidli rozebralo a zase bez urazu slozilo. Zbytek jsou teoretici a vtipalci.
Problem mi prijde ve velkym mnozstvi..koukni se, kolik lidi tady kdy napsalo neco treba o vidlich… spousty. a jak si ja, lajk mam vybrat ktera informace je smerodatna? Ktere tvrzeni je od cloveka co to zna, vyzkousel a otestoval a ktera od jardy z hornidolni ktery ma sice elastomerovy rst, ale uz slysel ze existuje vidle olej/vzduch, protoze to videl ve velu na obrazku? Je strasne tezky se tady v tom balastu vyznat…
Toho balastu je tady spousty a právě to, že se každý tady pasuje za odborníka je hlavní problém. Ty se tady právě dozvídáš to, co si tu kdo vykřičí a čí skupinka má navrch je to smutné a o tohle běží při známých bojích se mnou. Jsi už jistě dost pokročilá, když rozeznáš zmatek a neodbornost v informacích. Já se setkávám s lidmi, kteří jsou kolikrát úplní začátečníci a vím jaký zmatek to v nich vyvolává. Samozřejmě nevěří a tápou ale v tom, co je tady se dokáže zorientovat teprve hodně pokročilý. Je jich tady samozřejmě dost ale ty boje jim za to nestojí a prostě sem nepíší. Byl bych nejradši, kdyby se projevovali více a tím by prostor pro zmatkaře byl zůžen.
Ano, ten úzký, opravdu znalý okruh tu není. Je tu spíše laickost, ale co čekáš od lidí, co je baví kolo, někdo hopsá, někdo skáče, někdo jezdí DH, někdo chrtí, další jen plká u pivka s kolem o plot. Rádi tady pokecáme, plkáme (už by bylo lepší on-line fórum). To co ty hledáš, to najdeš možná tak u strojařů a výrobců vidlic. Je málo lidí, co se opravdu zajímají o techniku, aby si doma rozdělali vidlu a řešili k čemu je tenhle koružek, čím zlepšit hladkost chodu. Takový lidí je málo, třeba Pekáček. Baví ho to, je skromný, rozkuchá vše, podá přesné info s fotkama. Ten si k tobě cestu našel, protože se dokážete bavit o vidlách na podobné úrovni. Takových je tu pramálo. Já chtěl zlepšit svého SunToura, řešil jsem jen svou konkrétní vidlu, aby mi fungovala jak třeba, ale dál nic, už jsem se nezajímal o další vidle, jsem spíš chrt, myšlenky mám jinde. Je to více těch, co jsou je jen baví kolo, zaážitky, ke kterým nepotřebují znát tech. podrobnosti, bo to šoupnou do opravy. Závodnici, ti už se zajimají více, ale zas spíš o výkon sebe sama. Takových techniků je tu pramálo.
Máš naprostou pravdu, technika je pro úzký kruh, tak proč vyvolává takové emoce? Proklamovaná svoboda je v tom, že každý si může číst a věnovat se své disciplíně. V problematice tréninku, nebo výživy jsi na mě jistě nenarazil stejně jako v rádoby zábavných thredech. Je takový problém aby techniku sledovali jenom nadšenci a ne zakomplexovaní jedinci, kteří považují za potupu, že někdo ví trochu víc, než oni?
Hm, ta otázka je trefná, proč debata o technice vyvolává takové emoce u lajků? Odpověď jsi napsal sám. Máš pravdu. Furt je v tom špetka tvého způsobu psaní, ale chápu. Jseš v početním oslabení tady, jednal bych taky nepříjemně, i když jiným směrem. Už není co dodat, leda aby to pochopili i druzí. Možná to někdo pročte a pochopí. Když to pročte Pá-dlista, celkem vidím co napíše.
btw: a kdy to pochopí milan1?
Jsem rád za rozhovor s tebou a s Lukou v tomhle thredu to bylo dost nečekané.
Ja jsem prvni tridu prolezl. Uz to mam precteny ;)
Vis jak bychom chteli, aby nam na tu prdel znalostma dal ? ANi netusis jak. Bohuzel, zatim se vzdycky omezuje jenom na psani blabolu. Sice ja pisu taky prevazne jenom blaboly ale nestydim se to rict. Milan je ale vydava za technicke znalosti. Mozna je ma .. nicmene, nikde je tady nevidim.
Trochu odpověď najdeš tady výše, když přečteš debatu milan1-luka-zirecek.
Myslim ze na Lubose si zrovna vyrukoval s nejak rozborem jeho osobnosti, v threadu o skarebu…
Nalepek? Jakych nalepek? CLovece. Jestli myslis ze jsou vsichni nablby magori co si nazor na cloveka delaji podle argumentu jeho oponentu, tak to pozdrav panbuh. Clovece, s timhle zit, tak radsi skocim z nuselaku. Ctu si tve prispevky a hodnotim TVE prispevky, ktere jsem opravdu procetla vsechny ve zminenych diskuzich, a zmatene pro me proste jsou…
K tomu scarebu… a tpc a vsem ostatnim zkratkam,tvoje odpoved ze si uz ladil skareba neni tak uplne plnohodnotna… protoze sam pises ze skareby „vetsinou disponuji“ …ale disponoval tim i ten ktery si ladil ty? Jak to ma jeden vedet?… Ale nechme to byt… asi jsem fakt mimo.
Lidi nevim jestli ctou, ja ano… dokonce se to snazim i pochopit. I kdyz je to nekdy dost tezke.
Me prislo, ze nekteri v diskuzi tam byli kteri chteli pomoci (nicky si uz nevzpomenu a hledat to ted nehodlam).
Hrrr na nej? Nevim. Nekteri asi ano, ale kdyzbys tem „hloupejsim zlym nickum“ rekl hned na zacatku co chteji slyset, nebylo by to jednodussi? Nemusel bys byt za mucednika a prinejlepsim by se strhla obdobna hadka o necem trochu jinym…?
Pochopila? Co bych mela chapat? Kdo je hodny a kdo zly? Prosimte… i muj triletej synovec chape ze svet neni cernobilej. Tak jako ty nejsi bezmezne ten hodnej bezpravne napadanej tak oni nejsou ti porad zli a utocni…
Samozřejmě že by se strhla hádka o něčem jiném jadnoduchém a stejně nepodstatném, natolik už to tu znám. Takhle to prostě zůstalo jenom u toho a kdo má chuť si počíst pořádnou dávku hloupostí, tak si počte.
Jen aby. Ono - Odstraneno na pozadavek usera - se sice cte lehce, ale …
Myslím, že nestrhla. Když se tě někdo zeptá: Ladil jsi TPC/FFD, můžeš odpovědět lehce. Nemusíš se vyhýbat odpovědi proto, abys někoho snažil dotlačit k pochopení toho, že je přece jasné, že člověk, který ladí vidlice a tuhle problematika zná dobře – implikuje ANO v jeho otázce.
Věř mi znám to.
Věřit ti můžu. Nemůžeš říct jak by to dopadlo, když se tak nestalo. Dle mne by to jen napadání oddálilo, to máš pravdu. Je to jak na kolovrátku, nikdo nechce ustoupit. A tak se prdí a držkuje od klávesnice… . Hm, moc jsme nepostoupili. No, holt, tvoje textová mluva nesedí některým lidem tady. Berou to jako urážky, aroganci. Leda zkusit psát jinak, nepočítám, že by ostatní změnili formu psaní… .
Viděl jsem, že jsi se snažil uklidnit Luboše. Myslím, že jsi už pochopil o co mi jde, chápeš o co jde jemu?
Nevím, tuším. Ale jak jsem už psal, někteří lidé mi nestojí za tolik energie, abych je pochopil, bo ono to pochopení znamená dost energie, pročíst, přemýšlet, pročíst, ustoupit názorově, zeptat se, přemýšlet…a to je holt dřina, :-). O co mu jde, zkus napsat tvůj pohled. Ď.
Napíšu to přímo. Luboš ti možná připadá jako člověk. který něco ví a umí poradit.Problém je, že nahlížíš z pohledu laika a právě o ovlivnění takových Lubošovi jde. Doufám, že se tě nedotkne, že jsem tě nazval laikem. Lubošovy znalosti jsou ve skutečnosti jeden velký omyl a je to jeden z největších zmatkařů zde. Z mého pohledu, cokoliv Luboš napíše za sebe je prostě jeden omyl za druhým. Začnu ale tímhle, tady probíhá velké přeceňování jízdních zkušeností a na McBlackym je skvěle vidět, že člověk může jezdit do alelujá a pokud se nezajímá o techniku, jeho soudy jsou vždy plné omylů. Tohle je základ všech zmatků, které se tady často prezentují a ve kterých se především začátečníci a středně pokročilí nemohou vyznat. McBlacky a mnoho dalších jsou přístupní a jsou schopni si udělat názor, prostě pochopí. Luboš nikdy nic za léta nepochopil a jakýkoliv jeho samostatný projev ohledně techniky je směšný. Odkážu tě na thred tuším Reba verzus Recon, kde Luboš popisuje své ladění vlastní vidlice. To je komedie plná omylů hodná začátečníka, který vidí prvně vidlici. Kdysi jsem se pokoušel do takovýchhle omylů zasahovat a vysvětlovat ale to bylo vnímáno jako shazování znalců. Ty možná nerozeznáš Lubošovy omyly, já je vidím. Poznám, že opravdu nic nezná a tak se musí realizovat v něčem takovém jednoduchém, jako tady vidíš aby se náležitě pomstil. Na mých stránkách najdeš postupy a zásady, které by byly třeby znát aby se dalo na dálku bavit o technické stránce. Jejich aplikace a používání právě mezi začátečníky i pokročilými by posunulo mnoho lidí o pořádný kus dopředu a například k něčemu takovému jako s McBlackym by nemohlo dojít. Pokud si myslíš, že jsem se spletl a Lubošovi skutečně jde o řešení, tak potom jsem já arogantní a on spravedlivý.
Jsem neznalý přes vidle, o nových systémech nevím nic, nezajímá mě to, laik. Znám ledva Suntour MG91 a ULR2. Nechci tady soudit Luboše. Kdybych nejezdil na kole a choval třeba rybičky a přečetl si tuhle diskuzi, bude pro mě nesrovnatelně hodnotnější, když si přečtu dlouhý odstavec textu, který vypadá rozumně, než krátké ironické pokřiky jako reakci na něj. Zpět jsme u tvé písemné podoby, dle mne, nemůžeš napsat, že je někdo jako Luboš pomstychtivý, zmatkař, píše omyly, i když se to tak dá nazvat. Když jseš o krok před ním, tak toho využij a napiš to jinak, snaž se poradit, dovést ho tam, kde chceš; bo tušíš jak bude reagovat, víš jasně jak to končí, předcházej tomu. Vím, že technika je jasná, přesná, ale slovíčka jak ji podat, ty můžeš volit. Život je pořád o slovíčkaření. To co jsem napsal v téhle reakci jsem chvíli upravoval, zmírňoval některé slova. PS.:Už před nějakým časem jsem myslel, že se ozve Pá-dlista, něco ve stylu, jak si tu krásně notujeme a hladíme ega, :-).
Věc je jasná. Jak se spolu domluví dva lidé, z nichž jeden je znalý technik, praktik a druhý je vztahovačný laik, neznalý přesně technického oboru? Domluví se tím, že technik to podá laikovým způsobem dorozumívání. PS.: Původně jsem chtěl napsat, že se nedomluví, když takhle psaná otázka.
Přesvšdčovat můžeš jenom člověka, který vnímá, tohle tu chybí, vím to a moje psaní není určeno Lubošům a spol. Je určeno chápavým, kteří si dokáží tvořit názor sami a ne těm, kteří ho mají již hotový dopředu a ještě k tomu jim ho musel vytvořit někdo jiný. Volím slova a postupy podle toho. Mé psaní je určeno lidem jako ty a ne Lubošům a podobně zakomplexovaným jedincům.
Postoupili sme. Vime konecne odpoved na otazku. Kvuli ktere, se vyprodukovalo kvantum blabolu :)
Klobouk dolu. Jsi odvazna holka … delat rozbor osobnosti Milanovi … no, nevim, nevim :P
Ale asi to zabralo, pač napsal jenom 3 řádky:)))
ze by to byla ta spravna cesta ?
Asi jo, dobrovolně se hlásím, že vyleštím Vižlíka :)
sama si pak vyberu kdo z nich mi prijde nejvic znaly veci a tomu svou milovanou vidlici nakonec sverim
Opravdu myslíš, že Ti to bude dovoleno ? :-)
To asi ne…:)
zatim servisuju doma :) sama dohlizim na levnou pracovni silu :)))
beru te za slovo :) zitra po orientaku prosim umit … :D
Tam bohužel budu chybět…:)
dobre v tom pripade necitam dalej ziadnu diskusiu ale pridavam sa k padlistovi:-)
Dochází.
Džez nade vše!
btw: který je v suntusu?
a TDi?
muhehe
…na Kovárně laděj formu… REBA pičo!
Milan dobře ví o těch systémech, psal jsem si s ním když jsem Martince opravoval Axela. Jinak Suntour alespoň u starších vidlic požíval tlumení jako je FFD, jen s bohužel příliš silnou pružinkou. Martince se kousala kruhová planžetka co tvoří záklopku ventilu FFD, nahradil jsem jí tlustčí podložkou.
Jo ja vim. Vsak to taky neni pro me. To je thread pro milana, protoze nedokaze ani na tak jednoduchou otazku odpovedet a potrebuje na to zvlastni thread.
Co vznesením tohoto dotazu a vyhlášením ankety sleduješ?
Snazim se tu pomahat lidem :) a kdyz se nekdo ptal primo ovsem v jinem threadu, tak nedostal odpoved. Tady by to mohlo klapnout, protoze se nemuze vymlouvat na offtopic.
Tak proč ses teda nezeptal Komu ladil Milan1 FFD nebo TPC?
Protoze to me prave nezajima.
Pokud tě nazajímá reakce zákazníků, ale vyjádření Milana1, tak mu napiš nebo zavolej.
Ale me to vubec nezajima. Zajimalo to nekoho v jinem threadu, ale tam se milan nedokazal vyjadrit. Ja mu tady jen vytvoril prostor. Krom toho je s milanem obtizna komunikace a spolu jsme ji uz ukoncili.
A ten dotyčný neumí používat e-mail, telon nebo založit nové téma sám, že mu tu děláš mluvčího?
Nevim. Je tady vic takovych ;) ja se jim jen snazim pomahat.
Pěkně blbá pomoc. Proč dělat něco za druhé? Myslím, že pomoct někomu není na prvním místě.
Pomáhej bližnímu svému – to ti nic neříká?
Říká mi to hodně. Psal jsem to ve smyslu, že Pá-dlistovi nešlo o to pomoct někomu, ale spíš vyvolat blbý flame, hádat se.
To si teda o me myslis hezke veci :)
V mnoha věcech máme podobný názor, tady ee, :-).
Minimalne to tak vypada.
Ja myslim ze milan ladil vsechny vidlice co existujou:-)
já bych řek, že Pádlistovi nestačí jen slovo „myslel“.On chce opravdové hlasy od lidí, kterým to ladil.Chce asi nějaký důkaz. :o)
Ale vubec ne. Me je to putna.
sem se chtěl podívat jak kdo hlasoval a zmáčkl jsem oboje. Telepat samozřejmě nejsem.
jak to vsichni delate, ze kdyz se chcete podivat na hlasy, tak misto toho hlasujete?
nevim jak fouskovi, ale mě se třesou ruce. :)
uz nepij a nebo – tak si toho panaka dej:-)
Me se netresou rude, dal sem ten hlas zcela zamerne, protze to vim, asi jako krestani vedi ze existuje buh:-)