Caute nevite jestlise da koupit zvlast Poplock Adjust na Toru a jaky je rozdil mezi Poplock a Poplock Adjust a zda se oba daji dat na Toru.
Caute nevite jestlise da koupit zvlast Poplock Adjust na Toru a jaky je rozdil mezi Poplock a Poplock Adjust a zda se oba daji dat na Toru.
Sakra jak se mi tam dostaly ty ponožky :))
Dá, ale novej stojí kolem 800 – 1000,– Kč
a na toru se (pokud se dodává s poplockem) dává PopLock Adjust nebo Poplock. A dá se na tom obyc POplock regulovat nejak plynule průtok? Protoze ten POplockAdjust má jeste kolecko které zrejme plní tuto funkci, a poplock má jen (zrejme) pácku. Jeste jsem to právě nevidel v reálu.
To kolecko vlatne pritahuje lanko, a tim zvetsuje kompresi, bez nej to nejde.
ale jde…stacilo by upravit ten obycejnej poplock tak, aby tam byla jeste ta pritahovaci matice jako je na serizovani razeni – resp. mam ideu jak to udelat krasne plynule serizovaci…
Ale delat to nemusim..mam adjust :o)
no jo, upravou to pujde.
POPLOCK je jenom páčka a umožňuje dva stavy ON a OFF. Čili "zamkne " vidli natrdo POPLOCKADJUST umožňuje plynulé uzamčení
A ta packa je pochopitelne na riditkach. Adjust je kolecko, ktery je jinak normalne na vidli, ale jako PopLock Adjust je na riditkach spolecne s tou packou. Nezamyka to vidli natvrdo, ale zustava jeste par mm az 1 cm pohybu vidle. Neni to klasicky LockOut, spis platforma- pri jizde bez prekazek se chova jako (temer) zamcena, pri narazu se otevira. Adjustem nastavis, kdy se utrhne a jde do normalniho zdvihu.
Ja sem si koupil Toru a je tam poploc adjust, viz foto…
Pěkný řídítka:) Jinak jak tu někdo píše, měl jsem jak Toru s poplock adjust, tak ted Recona jen s poplock, a jdu o to, jakou máš verzi, já s toho pochopil, že na pružinu jde dát adjust, což na soloair jen poplock, a nebo prostě, pružina nejde regulovat jinak, což vzduch jde regulovat změnou tlaku, a adjust neni potřeba… Každopádně jak tu někdo psal, adjust slouží k plynulému nastavení chodu…
uff, tak abych řekl pravdu vůbec nevím cos chtěl říct, nějak jsem to nepochopil ale vím že je vidli jedno jestli je vzduch nebo pero protože vše okolo poplocku je záležitost tlumiče. Adjust nedělá nic jinýho než že přitahuje kompresi stlačení a jak někdo psal vejš že se tím reguluje bod odtržení je taky blbost protože ten se regzluje nastavením „float gate“ pokud jí má vidle nastavitelnou.
takže poplock je něco jako zámek poplock adjust je zámek s možností nastavení komprese efekt zámku se nastavuje pomocí floatgate
No ne tak docela, ponevaz lock je vlastne do maxima otocene kolecko stelovani komprese. Ale jinak souhlas.
No a jak šlape Recon v porovnání s Torou. Máš pružinu nebo vzduch. Díky.
TORA byla pružina, Recon je vzduch, Tora chodila senzačně, ale byla měkká, Recon foukám na 95 kilo, ikdyž mám 70 a chodí tak jak si od vidle představuji:)