Nevíte proč se mi po dotažení při každé jízdě (už asi 5 krát) hrozně povolí paprsky na zadním kole? Je fakt ze jezdíme hodně v kamenech a kořenech. Mám nový ráfek Singletrack ,´paprsky DT Swiss 1,8. brzdový kotouč 203. Nába DT Swiss FR. Dík za rady
Nevíte proč se mi po dotažení při každé jízdě (už asi 5 krát) hrozně povolí paprsky na zadním kole? Je fakt ze jezdíme hodně v kamenech a kořenech. Mám nový ráfek Singletrack ,´paprsky DT Swiss 1,8. brzdový kotouč 203. Nába DT Swiss FR. Dík za rady
A povolují se nebo natahují ?
ty mas rafky na freeride nabu taky kotouc jako kravu a das tam jenom rafky 1,8?? nemas o sebe trosku strach?
tož zatím nemám, ale jestli se to bude pořád povolovat tak začnu mít…ale to to hned přepletu. Ale právě proto se ptám , páč nevím zda to pomůže, prostě pátrám po příčině , a nechce se mi věřit, že to je 1,8kama, pač na předním kole je mám taky a nic se nepovoluje.
Jinak se dá zkusit vycentrovat, dotáhnoout a zakápnout Loctitem.
dt dela primo nejake niple se spec tmelem ale kolik stoji to nevim:)
jo, já jsem si je koupil… ale prodavač na mě čuměl jak na vola, s tím, že mi ty niple mohl pojistit Loctitem…
Ja ten loctite na niple jednou zkusil a uz nikdy vic.Sice vyplet perfekt drzel,ale az nastal okamzik centrovani,tak jsem se proklinal,neslo s tim totiz hnout:(
samozrejme musis pouzit loctite urceny na zavity (napr Loctite 222) a nie nejake bomba lepidlo. Lacna nahrada je fermez alebo nejake gumove lepidlo typu chemopren.
tu mas tie typy na zavity www.loctite.de/…de/index.cfm?…
Samozrejme jsem pouzil zavitovy typ.Problem je vsak v davkovani,musel bys dat strasne malicko a stejne mnozstvi na kazdy drat.Ten chemopren je pro tento ucel lepsi,taky jsem zkousel silikon a slo to.
Oni se i na závity dělají různé druhy. Malá , střední maximální pevnost a stálý spoj.
Toto byla myslim ta stredni
Pevnost 10 Nm, to je myslím víc než dost.
no to lepidlo v tom niplu je spíš taková pryž, silinkon, guma, nebo něco podobného… není to lepidlo v pravém slova smyslu…
to mi připadá komplikované řešení, nikdy mi to nic podobneho nedělalo, tak proč teď jo?
Tak co furt to povoluje?
zdar mechaniku! jel jsem jen jeden sjezdík… zatím drží. Uvidíme co bude dál. M.
normalne sa niple sami od seba povoluju iba ak su spice malo napnute. Ak ich mas napnute dostatocne, tak by som tam asi skutocne kvapol nejakeho lepiveho sajrajtu.
Campa má nyple na všech svých kolech zakápnuté fermeží.
mě se na silničce strašlivě povolovalo zadní kolo – nába Novatec, špice DT a ráfek Taurus. šel jsem s tím tam, kde mě to pletli a zjistli jsme, že na vině je od výroby vadný ráfek. po výměně už drží. podotýkám, že jsem s tím nikde do díry nevletěl