Ako zistim o aky typ odpruzenia sa jedna (mam namylsi tie cepy cico…nechcem sa zase doriadit pri kupe a kupil som jedno cep a naprosto hovadina..Posielam foto toho ramu co chcem
Ako zistim o aky typ odpruzenia sa jedna (mam namylsi tie cepy cico…nechcem sa zase doriadit pri kupe a kupil som jedno cep a naprosto hovadina..Posielam foto toho ramu co chcem
prepakovany jednocep
čtyřramenný se to označuje všude v cizině, tady na fóru tomu říkají přepákovaný jednočep.Jak se bude nebo nebude houpat při šlapání u tohoto záleží na té části dolního ramena u rámu-jak je dlouhé a v jakém úhlu.Toto kolo má ale dost malý zdvih.Pohlídl bych se po klasickém čtyřčepu nebo po vp.Či po mongoose somet-stavba vycházející ze čtyřčepu ale předělaná na VP.V pondělí budu mít taky vp-ale nevycházející z čtyřčepu ale přep. jednočepu tak sem zvědav jak bude chodit. Hodně štěstí.
je to prepakovany jednocep se ctyrma ramenama… :-)
zjednodusene,je to proste haluz!:-)
to co tu ukazuje na obr MDK a však co jiného sem napsal.
//V pondělí budu mít taky vp-ale nevycházející z čtyřčepu ale přep. jednočepu // tak to bych chtel videt. No kdyz se to tak veme, vp (a vubec vsechny fully) vychazi vlastne z pevneho ramu :)
A nebo pokud k tomu pujdes od lesa tak vsechno vychazi z trubek :-)
benobikes.de/produktseiten/rahmen/rahmenfully.htm ten stříbrný
no popravdě se v tom až tak moc nevyznám.Bylo mi řečeno že vp-virtual point.Střed kyvky mění svoji polohu během chodu-to splňuje tento systém.Mongoose to nazývý hot-link nebo tak nějak.No čtyřčep by měl být když bude čep před zádnám nábojem a tento je až za.Takže jsem to takhle napsal.Sám jsem zvědav jak bude chodit.Prý by se měl pod šlapáním zamykat a přitom být citlivý na nerovnosti.Uvidíme.Je to nákup přes internet a tak to mohu do 14 dní bez udání důvodu vrátit.Sem rozhodoval mezi tímto a rockmachine adrenaline 2000-tam mi bylo řečeno, že rád praská rám poblíž tlumiče, tak beru tohle.Nemám moc prachů a se svými problémovými zády na HT už jezdit nemohu.
A uz ti taky rekli jak dlouho vydrzi ty spodni loziska? ;)
no myslím, že by měli vydržet dlouho-jsou to průmysla.
//kOmE (20.04.2006 11:12:49) 212.71.168.xxx 24×> Copak je to za fs systém ? (^ odpověď na 23× ^) loziska se mi v tom rozpadly na prach a za nový bych dal asi 3 litry ,a cepy byly taky nepouzitelny a sehnat nový neslo uz vubec. ale co se tyka funkce pruzeni ,tak to bylo celkem obstojny ,mozna kdybych mel 50 kilo ,tak by to vydrzelo o 500 km vic //
ja tam mel jehly ,ale to j e fuk, pri te velikosti to stejne hovno vydrzi ,nerozpadlo se to jenom me, tuhost te zadni stavby byla hodne mala
no uvidíme, doufám, že to tedy vrdží déle.Mám to na marathony.
a na rám je záruka 3 roky.
PS: právě mi došel-To je nádhera-ty sváry, to je vařený snad ručně a mám u toho v ceně i hlavové složení cane-creak + rychloupínák a sid dual air tlumič, jejda, jak já se těším, až to dnes zkompletuji. :o)
tak přeju, ať ti ten pantografíček dole vydrří co nejdýl.
Ja mam vicemene to same (viz. profil). Se slusnym tlumicem to pekne jede. Ani to nehoupe (ProPedal).
Ale jak tak koukam tak mluvim uplne od veci :-)
cize chapem dobre …ze dokonala odpruzena kostra bi sa mala chovat tak ked si stupnem do pedalov a proste tlacim dole tak bi sa nic nemalo pohupovat
Ano,spravny HT by se takto mel chovat:)
a povedzme teras pozeram na tlmice od manitou a docital som sa ze SPV nejak eliminuje to pohupovani..je to pravda chci nejake skusenosti
U Manitou se ten system proti nezadoucimu pohybu pri slapani jmenuje SPV nebo jednodussi PlatformPlus, u Foxe ProPedal, u Magury AlbertPlus, RockShox ma MotionControl, X-Fusio-Shox PVA nebo RPV, German:A. RED-C atd. atd. Kazdopadne musis pocitat pri takovychhle systemech s trochu tvrdsim charakterem odpruzeni, nez u „otevrenych“ systemu, kazdopadne jejich pouziti jde regulovat az vypnout uplne.
Tak to treba ta moje nedokaze. Mozna VPP ale to by ti spis rekl Hanz.
Muzes mi pls. zmerit delku cep-cep u toho linku, kde se upevnuje tlumic a zaroven zadni stavba ? Jestli mi to bude pasovat na muj ram, by bylo fajn .. Dik.