odkazy o MTB trasách nejen v Julských alpách. jedu tam na dovču, tak jsem našel pár info.
odkazy o MTB trasách nejen v Julských alpách. jedu tam na dovču, tak jsem našel pár info.
pěkný…ještě tomu rozumět :)). To bude možná chtět místy fulla… :))
hmmm…tak sice tomu nebudete rozumet ale urcite se mrknete na ty fotky…genialni mam skoro chut rict takovou kacirskou myslenku ze sem snad peknejsi hrebenovky a singly nevidel
Já sem tam byl loni(u Bohinského jezera). Je to tam super. Trasy jsou trochu náročnější, než je z obrázků patrno.:-) Např: jsem jel kousek toho „Bohinskiho masakru“. Tlačil jsem víc, než je zdrávo, úsek na Koblu jsem jel naopak a nesjel jsem to, co se mělo jet (šlapat) nahoru ! Ale jiné trasy jsou super!
jel bych též,prachy mám…
něco se ze slovinštiny vydedukovat dá:) Ted budu spíš chodit a jezdit lehčí trasy – sjízdný i pro holku. sám mám v plánu sedlo Mangrtu – to by mohl být pěkný výjezd.
ale někdy bych tam zajel na 3–4 dny čistě jen zabajkovat – je to kousek, není tam draho a Slovinsko je moje nejoblíbenější alpská země.
na manrgt? Skoda jen ze to nejni terenem… alespon my jeli po silnici, a zadna slava byla tam dost provoz na to ze se tam veslo 1,5auta, vsude tunely, tma jako v pr*eli, nez jsem to rozkoukala pak na svetle, tak byla dalsi tunel, kde jsem vubec nic nevidela, a zase znova… jako vyhledy paradni, to nemohu rict.. a sjezd dolu do vesnicky taky super :)
Šlapat na kole na Mangart? No ty koky, my to ťapali pěšky od nuly až nahoru a byl to jednoznačně nejnáročnejší výlet (Triglav byl oproti tomu hadr) :)
jen do sedla, ne az na vrchol :)
No jasně, z pod sedla se už jen šplhá, s kolem na zádech by to teda byl čelenč :)
ale nebylo to tak hrozny. hodis vecernicka a proste se sapes serpentynama. casem te to samo donese az nahoru. Nebyly to teda zadny casovkarsky vykony, ale po 10ti hodinach v autobusu to i tak byl vykon :))
No měl jsem na mysli výstup z té poslední koči na Mangart :)
tak až tam pojedeš zabajkovat,dej mi vědět.jel bych
ok. možná konec léta/začátek podzimu
Něco? No rozhodně se tam domluvíš spíš česko-slovinsky, než anglicko-slovinsky ;) alespoň ve vesničkách..
pod mangrem je vesnicka, kde maji hospodu (vyborny pivko a super vari) a pak „domaci“, majitel hospudky na nas vyzkousel 8ruznych jazykovych mutaci, nez jsme zustali u te anglictino cestiny. Vypadal velmi vzdelane a strasne moc pratelsky, co si vybavuju, vyzvidal na nas, anglicky, nemecky, francouszky, rusky, nejakou mutaci chorvatstiny, dalsi uz si nepamatuju, ale dohovorili jsme se a pochutili si :) . A takovi tam jsou z 99% vsichni. Srdecni a mili.
Přesně tak. Ty lidi tam jsou naprosto výborní. 99,999% :)
Fotky vyzeraju super, akurat osobne by som na hrebenoch a tenkych cestickach radsej videl len pesiakov. Parkrat som stretol bikerov aj medzi Chopkom a Dumbierom a to si clovek uz len tuka na celo… Svajciarske Alpy su na tom pre bikerov asi o dost lepsie. Ten 8 dnovy pretek vo dvojiciach napriec Alpy ma vzdy tahal.
Sudil som podla fotiek z Bohinjskeho masakru… :)
Btw pokud má někdo PDA a používá Oziexplorer, mám zkalibrované turistické padesátky..
Tak trošku zneužiju tenhle thread. Mám naplánovanou dovolenou na příští víkend a potřeboval bych vědět, zda někdo z vás byl ve Slovinsku jen na občanku. Na stránkách MZ píší že je to možný. Chci mít jen jistotu, že na hranicích nebudou žádný problémy.
kuwa, to mi připomnělo, že nevím, kde mám pas…ale v rámci EU by měla stačit občanka
Nechapu, co s tema obcankama/pasama lidi furt maji. Jednou je dany, ze muzem cestovat po EU jen na obcanku, tak to tak proste je. Z me osobni zkusenosti – Slovinsko (a treba i Recko) → na obcanku no problem.
Mám dotaz na cestu na Triglav. Chtěl bych projít s rodinou 10 a 12 roku tuhle cestu s tím že tu hřebenovku bych třeba nešel a sončil na Triglavkem domu a zpátky. Kdo jste to šli od severu tak mrkněte na tu cestu, jestli to je i pro děcka. Kondičku mají, jen se bojí výšek, tak by tam neměly být nějaké drastické feraty.