• lucia

    Ahojte, potřebovala bych poradit: dá se sjet úsek od Kateřinské j. k Macoše po žluté? Nebo to je lepší po modré? A pak ještě od Macochy do Sloupu – po žluté nebo po červené? Díky za odpovědi!

    0 0
    • Lišák  

      Od Macochy ke Sloupu po žluté to bude parádní. Nejel sem to, ale šel pěšky a říkal si, že si to jednou na kole dám. Červená je po asfaltu.

      Od Kateřinské k Macoše to po žluté neznám.

      0 0
      • lucia  

        a jak moc „akční“ to tam je? pro neprofíka

        0 0
        • mastihuba  

          v pohodě :)

          0 0
          • lucia  

            no jen aby… :-)) zítra se tam jedu podívat

            0 0
            • mastihuba  

              a co ty tady u nás ? na vejletě? :)

              0 0
              • lucia  

                nejsem v Brně:-) pojedu zítra vlakem a chci omrknout Mor. kras

                0 0
            • Krutor  

              No jestli jedeš sama, tak tě tady provedu – to víš, před takovou pěknou mladou dívčinou se my zralí rádi předvedem :-))).

              0 0
              • Krutor  

                Takiže nic … :-). Jaxe ti u nás líbilo ?

                0 0
                • lucia  

                  jojo, pěkný, až na ten kopec ze Sloupu do Šošůvky:-) další trasu plánuju někam ke Křtinám

                  0 0
    • fireball  

      Od Macocy do Sloupu jezdím po neznačené lesní cestě, která vede dle mapy paralelně se žlutou a na tu se pak asi v půlce napojí. A pro zpestření je to lepší vzít okolo Pikové dámy a Rasoven (jeskyně) do Holštejna a pak po červené do Sloupu. No a U Brouška (hospoda na začátku Pustého žlebu) se velice dobře vaří. Od Macochy ke Kateřince bych asi jel Suchým žlebem, je to sice asfalt, ale velice pěkné údolí a spousta jeskyní a jeskyněk, do některých lze i nakouknout.

      0 0
      • lucia  

        Díky za radu, já jsem si to původně plánovala, že bych jela Blansko – Kateřinská j. – Macocha – Sloup – Holštejn – j. Balcarka – Jedovnice – Rudice – Blansko.

        0 0
        • fireball  

          I tak je to možné, jen bacha, pršelo a někde bývá krásné mazlavé blátíčko dost dlouho. V Rudicích je opravený větrný mlýn, do Rudického propadání se při jisté dávce šikovnosti dá i spadnout. Ale stojí za to se tam podívat. Suchý žleb od Kateřinky směr Macocha je většinou bez provozu, teď tam jsou (minulý týden byly) nějaké vyjímky kvůli opravě silnice z Blanska do Skalního mlýna.

          0 0
    • 100kg  

      Od Macochy do Sloupu po žluté v pohodě. Akorát asi uprostřed je křižovatka s lesní cestou, kde se musí ostře doprava asi 130stupňů. Protože je to zrovna ve sjezdu snadno se značka přehlédne.

      0 0
    • pepek  

      Nedá, můžeš to buď vyjet, nebo tlačit :-)

      0 0
    • Vladimír  

      myslis jako sjet, jako jizda dolu od Katerinske jeskyne k Macose? No tak to se neda, pokud pojedes od Katerinske jeskyne k Macose (horni mustek) taj je to smerem nahoru a vyjet se to da uplne cele v pohode a da se to i sjet celkem v pohode.

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, vybírám kam s bandou cca 8 lidí letos vyrazíme na cyklodovolenou (loni Vranov nad Dyjí, předloni Šumava). Celkem se mi líbí Jedovnické traily – ještě jsme tam nikdo nebyli, ale vypadají méně náročněji než Rychlebky, což zhruba pro polovinu naší party je plus, jelikož na kole zas tak moc nejezdí. Chceme jet asi na 4 dny (max týden, ale spíš jen ty 4 dny). Stojí za to tam jet? Respektive je po okolí zajímavé poježdění na kole, když pominu ty traily?

      0 0
      • Vilém  

        V krasu muzes jezdit do aleluja.

        0 0
      • Kire  

        Od Brna až po Boskovice je toho hodně jak na MTB, CX tak i pro silničku, najdou se tady i EN a DH lajny. Dobře se dá pojezdit i v okolí Jedovnic.

        0 0
      • TeryPV  

        Jak píšou ostatní. Je toho okolo hrozně moc. Příklad výše zmiňovaná žlutá Macocha – Sloup pak dále po modré až na Skelnou huť – Suchý (mají tam luxunsí domací pizzu:) a pak zpět přes Žďárnou a po zelené zpět do sloupu. Těch možností je opravdu hodně.

        0 0
        • Martin  

          V Suchém v té hospodě v půlce stoupání do lesa měli super nočky se špenátem :)

          0 0
          • MirosPikos  

            To už zní líp jak nějaký antijídlo pizza :)

            0 0
            • Martin  

              Budu tam zas muset zajet, loni jsem vynechal :)

              0 0
              • Vilém  

                A kterou hospodu mas vubec na mysli? Suchy je na kopci, ale nenapada me o ktere je rec.

                0 0
                • Martin  

                  https://en.mapy.cz/turisticka?…

                  0 0
                  • Vilém  

                    Vzdyt je na rovine:) Dik.

                    0 0
                    • Martin  

                      i prd, sjíždí se tam z lesa dolů :)

                      ale vařili tam dobře, to je důležité.

                      0 0
                      • pepek  

                        Taky jsem marně přemýšlel, která hospoda to může být. Věta: v půlce stoupání do lesa totiž evokuje kopec jaxviň.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Taky mi to nějak nedocházelo.

                          0 0
                        • Paja  

                          To od nekoho, kdo kopci jak svina rika bezbolestny vyjezd sedi :D

                          0 0
                          • Martin  

                            Nj, pro trolly teda napíšeme „mírné stoupání“ :)

                            0 0
                            • Paja  

                              To bylo na pepka :P

                              0 0
                              • Martin  

                                Jasně, měl jsem to zařadit o patro výš :)

                                0 0
                                • Paja  

                                  aha, takze na pepka :D

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Mezi námi, když se tam člověk napráskne, potom ten „kopec“ malinko bolí :)

                                    0 0
                                    • Polka  

                                      Kterej kopec porad? :-) Vzdyt Suchy je vlastne na kopci. Jako na Skalky nebo kam?

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        To neznas. To je volej. :-)

                                        0 0
                                        • Polka  

                                          Tam to prave znam z bezek a kopec je tam dal max. po modre na Korenec.

                                          0 0
                                      • TeryPV  

                                        Asi tak nějak, hlavně po žluté na Proťák to fakt kopec není, je to jen mírně nakloněná rovinka.

                                        0 0
                  • mastihuba  

                    aha, tam sem jednou vyzvedaval kamose co byli parit v kempu a prislo mi to jako zlej sen, ani jidlo sem si tam nedaval. tvl vono uz je to cca 4 roky…

                    0 0
        • Motyll  

          Ta luxusní domácí pizza je tam kde ty noky?

          0 0
          • Polka  

            Neblbni, na venkove luxusni domaci pizza? :-)

            0 0
            • Motyll  

              Pizza je dobrý motivační prvek pro děcka (i pro mě).

              V Suchým si vybavím akorát cukrárnu. Ale taky good.

              0 0
              • Kire  

                Tuším, že pizzu dělají v penzionu U Petra.

                0 0
                • TeryPV  

                  Ten je na to vůbec jak? Jsem tam byl tak pět let zpět a teda nic moc, obsluha vázla, jídlo zvláštní… Už je to tam lepší, nebo pořád to samé ?

                  0 0
                  • Kire  

                    Když jsme jeli nedávno okolo, kamarád říkal, že tam dobře vaří. Sám jsem tam v poslední době nebyl.

                    0 0
              • Polka  

                No, ale s HITem se ty motivacni prvky hledaji jaksi podstatne hur.

                0 0
            • TeryPV  

              Byl jsi tam, zkoušel jsi ? Tak tichučko :)

              0 0
              • Polka  

                Nebyl jsem tam, ale ve venkovske hospode jsem teda zatim opravdu dobrou pizzu nezazil. Uz z principu do nabidky techto hospod ta pizza jaksi nepatri. Langos jo, domaci, nekde v bistru, ale pizza fakt ne, ty lidi to proste neumej.

                0 0
                • TeryPV  

                  Co neumí? Udělat těsto, naskládat na něj suroviny, upéct ji? To je hrozná kravina. Je to jako bych tvrdil, že to co se dělá u nás není pizza, protože to co se u nás na ni dává tam nepatří. Nezlob se na mě, ale hodnotit něco, jen na základě pocitu?

                  A navíc… město je zárukou dobré pizzy jo? A na vesnici pizza nepatří, to je výsada měst? Tak jo teda no :)

                  Sám vidíš, co jsi napsal za hloupost.

                  0 0
                  • gerrard  

                    Pizzerek je plna pr..l. Ty kde je dobra pizza spocitas na prstech jedne ruky. Na lontu sem jeste zadnou takovou nepotkal. Tvoje predstava o tom jak jednoduche je udelat pizu odpovida tomu, ze cesi sezerou uplne vsechno.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Ach jo.. že já si ještě nezvykl na to, že na B-F každý ví vše lépe než já, že poznají vše lépe než já a že i o tom co nikdy neviděli dokáží rozhodnout lépe než já.

                      To, že je tak málo podniků, kde Ti chutná pizza je tím, že máš rozmlsaný šňupák a specifické chutě, ale neznamená to, že jsi kritik pizzy a jedině tam, kde chutná tobě je pizza nejlepší. Přemýšlel jsi nad tím, že i pizza má spousty druhů, protože každému chutná něco jiného?

                      Nebo jak to je? Je třeba mít na pizzu třeba jen jednu jedinou konkrétní mouku, případně rajčata přímo z Itálie? Nebo jak to tedy je, když jsi tak chytrý? Pouč mě :)

                      0 0
                      • gerrard  

                        Sam sis odpovedel. Italska pizza – italske suroviny. Staci kdyz ti nekdo nakyda na pizzu eidam a herkules nebo jeste lepsi mnamka uzeny syr. Idealne pak kecup jako zaklad a testo jak na vdolek nebo jeste lip z mrazaku. Se surovinama neni potreba byt zadny ultras a staci i ceske varianty tech italskych.

                        To ze lidi sezerou vsechno neni argument.:)

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Tak jistě :)

                          0 0
                        • waran  

                          No pokud vím tak pizza historicky vznikla jako pokrm chudých – takže eidam a kečup do tohoto konceptu skvěle zapadají :)

                          0 0
                          • Pavel  

                            A zbohatlíci, kteří neví co s prachama, si tam plácnou ještě i pizza šunku. Rozmlsanci. :)

                            0 0
                            • Martin  

                              A co na to Míra Hejduk?

                              0 0
                              • Pavel  

                                Míra je bůh české gastronomie, jedinný kuchař, který vaří z normálních běžně dostupných surovin a to tak, že rychle, rychle, rychle. A levně.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Jo, jeho guláš se skrytým subliminálním vzkazem je legendární :D

                                  0 0
                              • TeryPV  

                                Ani vtipné, ani poučné… nevím no…

                                0 0
                  • Polka  

                    Hele vzpominam si na tvuj prispevek ohledne jidla na zakladne SMK, takze tu tvoji „dobrou“ pizzu beru hooodne s rezervou. Asi jses totalni popelnica. Hodnotim na zaklade osobnich zkusenosti a neverim, ze tomu v te palusi bude jinak.

                    Na cesky venkov patri kvalitni domaci lokalni kuchyne a ne nejaka ceskoitalska pizza ;-)

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Však ano, dostal jsi právo hodnotit ostatní a dle svých domněnek hodnotit hospody, kde jsi nikdy nebyl. Doufám, že takový jako ty nepíšou recenze na místa, kde nikdy nebyli, tak, že si to vycucají z prstu.

                      Ano na základně SMK dle mě stojí jídlo za starou bačkoru, ale chápu, že jsou lidé co jim to chutná, proč ne. Ale byl jsme tam a hodnotit můžu, ty jsi tam nebyl a hodnotíš taky, zajímavý rozdíl :)

                      Ty jsi rozhodl, že na venkov patř takové a makové jídlo a do města takové? Jako, že opravdu když si dám ve městě pizzu, tak bude prvotřídní. Opravdu mě bavíš :D

                      0 0
                      • Polka  

                        Mas evidentne svou pravdu, hadat se s tebou nehodlam, ztrata casu. Tim „…rozmlsaný šňupák a specifické chutě…“ ses jasne odkopal, to myslim hovori za vse. Opakoval bych jen to co napsal gerrard. Uz jen dat na pizzu eidam misto mozzarelly je svinstvo a na tom kua zalezi, to stejny sugo – omacka na testo. Ty originalni recepty maj svy jasne dany pravidla, jinak to pak stoji za vylizprdel, se zeptej nejakyho profi kuchare.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Tak jistě, všichni vaříme dle Polrajcha :D

                          Takovéhle mám nejraději, poučovat o vaření a v životě nikdy nic neuvařili a nejoblíbenější jídlo je u mekáče. Takových tu už bylo :)

                          edit: co je špatného na tom že jsem poukázal na to, že každý člověk má jiné chutě?

                          0 0
                          • Pavel  

                            Kéž by všichni podle Polrajcha vařili.. :-/ Tj. z normálních a čerstvých surovin, žádné polotovary, náhražky a dochucovací sračky. A aby jídlo vypadalo sexy. :)

                            0 0
                            • Pavel  

                              Jak říká Šef :-), „Vař normálně. Když mi dáš kus dobře udělanýho masa (hovořil konkrétně o pečeném bůčku) bez píčovin, tak to prostě stačí.“ ;-)

                              0 0
                          • Polka  

                            My dva se zname, ze tvrdis, ze jsem v zivote nic neuvaril a nejoblibenejsi mam mekac?

                            Ja ti nebranim jist nejakou srackovou ceskou variantu radoby pizzy, ale nepis tady „dobra pizza“, napis treba „dobra domaci pizza na cesky zpusob“, i tak to bude subjektivni co je pro tebe dobra, ale pak to bude aspon trochu ok.

                            Kazdy clovek muze mit jine chute, ale kuchar si tohle dovolit nemuze, ten musi mit tu chut vytribenou a vedet co jak varit a jak to ma presne chutnat.

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Usuzuji tak z toho, že máš rád unifikovanou chuť.

                              Tvoje slova: „Hele vzpominam si na tvuj prispevek ohledne jidla na zakladne SMK“ Takže se asi známe, nebo ne ?

                              Když můžeš ty posuzovat mě, mohu já posuzovat tebe. Pokud ne, tak to prosím nedělej ty. Nečiň jinému to, co se ti samotnému nelíbí. Myslím, že víc už není co ti říct. Ty zde můžeš házet moudra a své subjektivní pravdy, ale pokud to někdo použije na tebe, tak se ti to nelíbí.

                              Já si mohu označovat co chci, jak chci. Je to můj subjektivní názor, který si můžeš přebrat jak chceš. Ale ty a tobě podobní ne, vy musíte člověku říct ten jediný správný a „objektivní“ názor, ten tvůj.

                              Ano každý člověk má jiné chutě, to už jsem říkal. Stejně tak každý kuchař má svůj způsob vaření. Pokud budou vařit všichni stejně, můžeme chodit na univerzální maso v housce k mekáči. To, že každý vaří jinak je na jídle to skvělé. Ale to Ty nepochopíš, nikdy jsi zřejmě nevařil a unifikovaná chuť mekáče Ti vyhovuje. Už jen věta „…vedet co jak varit a jak to ma presne chutnat…“ mluví za vše. Možná by to chtělo trošku si rozšířit obzory :)

                              0 0
                              • Polka  

                                Ty voe jsem netusil, ze jses takovej pripad. Nejde o unifikovanou chut, ale o dodrzeni originalnich receptu, postupu a surovin, nuance dochuceni se samozrejme vzdy budou trosku lisit. Pokud budes delat hovezi po burgundsku, tak z toho nemuze vzniknout ceskej gulas nebo neco jak pejsek s kocickou varili dort. Prave diky takovejm jako jses ty se to cesky pohostinstvi jen pomalu ale pomalu zlepsuje.

                                To, ze si vzpomenu na tvuj BF prispevek hned znamena, ze se zname? :-) My dva se urcite nezname, kdyz tvrdis, ze jsem nikdy nevaril, nevarim a nejoblibenejsiho mam mekace :-) Jak je to opravdu v realu ti psat nebudu, zij ve svych bludech.

                                Par lidi ti tady napsalo, ze by si v tom grcalku nedali ani pivo natoz pizzu, ale ty mas prece svoji objektivni pravdu.

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  Ani jeden z těch lidí tam nebyl, takže tak. Tímhle tvrzením jsi ty ukázal, jaký jsi případ a tudíž nemá cenu s Tebou dále diskutovat :)

                                  Navíc si hezky v příspěvcích protiřečíš. Mimochodem, dej si vyhledat googlem (případně otevři několik kuchařek) a vyhledej Segedínský guláš(svíčková, pečené koleno, doplň si). Který z těch receptů co jsi našel je ten správný? Pověz mi to moc prosím, ty to určitě budeš vědět :)

                                  0 0
                          • obda  

                            Hele, opravdu pizza s eidamem misto mozzarelly a kečupem místo suga není nic moc :( To není pizza, ale „slaný koláč na italský způsob“, jak tu někdo trefně poznamenal. Za sebe netrvám na mozzarella di bufala (a stačí mi nějaká obyčejnější), ale každý máme tu hranici jinde. Troufl bych si, že navařeno (a nachutnáno) něco mám, tuhle knihu jsme doma prošli v zásadě celou ;) A i ve městě typu Brno a Praha se kvalita pizzérií docela hodně liší. To, že dělají z domácího těsta, neznamená vůbec nic. A nejvíc mne štve, když si objednám nějakou z těch klasických kombinací (napoletana/mar­gherita, marinara, quattro formagi, quattro stagioni, cappriciosa) a dostanu nějakou lidovou tvořivost na dané téma :( Zrovna moji oblíbenou capricciosu mají nutkání mršit skoro všude. Chybí artyčoky, chybí houby, přebývá tuňák .., Grrrr. Kdyby to alespoň pojmenovali jinak :(

                            0 0
                            • Motyll  

                              Asi mám štěstí, že jsem se narodil „s plechovou hubou“ a co se stravy ( i tekuté) týká jsem hodně chuťově nenáročný. :)

                              Za to mám citlivej pajšl a když je někde něco špatně, jde to (téměř) obratem ven. Osobně si tedy dělím hospody na „tady se v klidu najím“ a z „toho bych se pos***“.

                              0 0
                            • mastihuba  

                              spravne. je to „jen“ slanej kolac, tak proc z toho delat vedu. buchtu trochou prsutu nezachranis na tu staci par kolecek vysociny nebo junioru. :-)

                              0 0
                            • scoty  

                              No, už aby bylo jaro a my v Ráji…:-)

                              0 0
          • TeryPV  

            Pizza zde https://mapy.cz/s/2mpaX (letecké mapy nejsou aktuální)

            A je domácí, přímo ji tam z vlastního těsta vyrábí a pečou :) Ne teda v peci, ale na nějakém takovém plynovém cosi, ale je výborná. Nicméně mám pocit, že sezónu mají jen květen – září.

            0 0
            • Vilém  

              Tak od pohledu bych tam zavital maximalne na skopek:)

              0 0
              • TeryPV  

                Jo zdání někdy klame :) Navíc od sezony 2017 to mají kompletně opravené. Teď to tam vypadá úplně jinak. Akorát je blbé, že před rekonstrukcí měli Černou horu a Kvasara, teď mají staropramen… humus…:(

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
              • Frostty  

                A malýho ruma.

                0 0
            • MirosPikos  

              No a je to pizza nebo slaný koláč po česku? Dávají tam opravdovou mozzarellu di bufala nebo alespoň nějakou lidláckou náhražku. Nebo tam dávají prostě eidam? Já nevím jak to dělám, ale z pizzy nebo spíš z toho koláče, se vždycky poseru :) A to kdybych si dal bůček a namáčel si ho do sádla, jako to dělával děda, tak to mám bez ztráty kytičky. Proto považuju pizzu jak jí známe tady u nás, za antijídlo. Za stejnou nebo mírně vyšší cenu si dám spolehlivej guláš nebo třeba jatýrka.

              Na druhou stranu, jezme každý, co nám chutná a hlavně, co nám dělá dobře.

              0 0
      • wego1991  

        Vidím, že vás v okolí Jedovnic jezdí dost. Zatím je to stále v jednání, ale až bude jasné, že pojedeme na dovolenou do Krasu, tak zde určitě napíšu a požádám vás o tipy co určitě nevynechat a objet na kole – Macocha apod. Taky by se potom hodily tipy, kde mají dobré točené, případně nějaké minipivovary v okolí a kde dobře vaří – žebra, kolena a podobné dietní pochutiny – na pizzu nejezdíme :)

        0 0
        • TeryPV  

          Minipivovary na Drahanské bohužel, sem se to ještě nedostalo, je to pro mě jediné mínus tohoto, mnou oblíbeného, kraje :(

          0 0
          • Infidel  

            Stačí sjet dolů do PV a hned jsou tam rovnou dva pivovary. Zrovna tříkrálovský mám fakt rád a jejich višňová 13 je moc dobrá.

            0 0
        • MirosPikos  

          Tomu bych celkem rozumněl :) Uznávám stejné dietní pochutiny.

          0 0
        • Pavel  

          jj, žebra, kolena a pivo, úhelné to kameny zdravé cyklistovy stravy! :-)

          0 0
        • enjoy79  

          Zrovna nedávno jsme neplánovaně zaparkovali u rybníka v Surfbaru. Do té doby jsem ani netušil ze tam něco je. Kolega si dával žebra, byly dobrý. Pivo v tu dobu poutník. Byli jsme „trošku“ špinaví, slečna nám donesla podsedáky, v létě asi funguje zahrádka.

          0 0
          • Motyll  

            Už jsem to psal. Co se gastra týká, Surf je asi (díky majiteli) v Jedasích nejlepší.

            Pokud budeš bydlet tam, dá se pěšinkama dojet i do pivovaru v Šumicích. No nemůžeš vynechat cyklohospůdku v Bukovince.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • Lišák  

              Bukovinka: Takových dobrýv piv se vaří, tak PROČ?

              0 0
              • mastihuba  

                tak popravde jaky mame moznosti jizne od jedasu?

                ber to jako recnickou otazku…neco jinyho nez brno si das jen vyjmecne a otviraci doba je ve vecernich hodinach. Seriozni velky hospody s otviraci dobou pro rekreanty jsou jen Křtiny, Buk, Račice a delnak v Pozoricich. Potom az Brno.

                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • enjoy79  

              Když jsi zmínil Šumice, Vildenberg je pro mě asi nejlepší volba co se piva týká. Akorát mě serou, ze o víkendu mají teď v zimě taky od 16:00..

              ale jestli tu někdo ještě nezkusil, tak vřele doporucuju :-)

              0 0
              • Infidel  

                No tohle! To ještě neznám. Díky za tip!

                0 0
              • mastihuba  

                hosi jako zpestreni dobry, ale zkuste potom kazdej den vstavat vo peti do prace. a to desatero se fakt neda :-) to ostatni se prepije za ctrnat dni. :-)

                0 0
                • enjoy79  

                  Nojo, já su spíš slabší kus, mě stačí tři kusy a valím dom. Ale pravdu máš, že je to poněkud silnější :-)

                  10 kusů a chčiju v leže…

                  0 0
        • Baba-Ji  

          Kdyby jste chteli dat v krasu nejake AM/EN traily, dej vedet

          0 0
    • TeryPV  

      Trochu to tu oživím. I když znám Moravský kras celkem dobře, jedna cesta mi vrtá hlavou. Nikdy jsem tam nejel a zajímalo by mě, jak je to reálně sjízdné.Jedná se o žlutou z Macochy na Skalní mlýn. Není tu někdo znalý, kdo by věděl jak to je se sjízdností ? :)

      0 0
      • Vilém  

        To je pomerne siroka udusana cesta. Pokud tam nejsou popadane stromy, coz moc nepredpokladam, vzhledem k tomu jaky je tam provoz, tak je to sjizdne snad na vsem.

        0 0
      • obda  

        Sjízdné je to IMHO podle počtu popadaných stromů po cestě. V poslední době jsem tam nebyl, takže netuším. Kdysi jsem se tam s kočárkem docela nadřel ;) Na druhou stranu je to v NPR, takže bys tam na kole jezdit neměl.

        0 0
        • TeryPV  

          Tak to zkusím. Jsem si právě nebyl jist těmi vrstevnicemi u skalního mlýnu, jak to tam vypadá. Jinak jestli vidím dobře tak Moravský kras je CHKO a zde není zákaz jízdy na kole. Nebo se pletu ?

          0 0
          • gerrard  

            Kamos to ma jako testovaci kopec. Kdyz uz ma kondicku, tak to vyjede. Kdyz nema, tak musi zeslezt.

            0 0
          • Vilém  

            Je tam NPR v ramci CHKO.

            0 0
            • TeryPV  

              Už to vidím. NPR vývěry Punkvy. Otázka, zda to sahá až nahoru k té žluté. Budu si dávat pozor :)

              Děkuji moc všem :)

              Vím, možná trochu z ruky, ale dá se někde mezi Plumlovem a Sloupem najíst, nebo jen ve Sloupu? Lada je ve všední den zavřená, hospoda v Nivě si nejsem jist zda funguje, v Drahanech netuším. Jinak vím, že na Baldovci, ale chtěl jsem přes skelnou huť no.

              0 0
              • Kire  

                Ideálně Broušek ve Sloupě a dát si tu žlutou ze Sloupu, je docela hezká, jen těsně před Machochou to chce vzít rovně, abyste pak nemuseli šlapat schody nahoru. https://mapy.cz/s/2AeCP

                Baldovec raději ne. To bych popojel třeba ten kousek do Holštejna do hospy a pak si dal tamní pěšinu nad Lidomornou. https://mapy.cz/s/2AeEy

                0 0
                • TeryPV  

                  Já jsem právě přes Baldovec Holštejn nechtěl vůbec. Tak to bude asi oběd ve Sloupu no…

                  Jjj tu cestu na Macohu jezdím, přece nebudu hopsat schody :)

                  0 0
              • milord  

                žlutá OK, taky modrá od Vlčí skály bez bahna, 3 stromy v jednom místě. Ještě je možnost se najíst v Protivanově – Grill tour nebo pizzerka.

                0 0
        • Kire  

          Aktuálně beze stromu. Za sucha naprosto v pohodě, místy jsou kameny, tam pozor za mokra.

          0 0
    • wego1991  

      Pozdě, ale přece. Jak sem slíbil, tak sem zde pro pár rad a tipů ohledně okolí Moravského Krasu. Jedeme tam příští týden na 4 dny. 12 lidí s rozdílnou fyzičkou, ale jezdit budeme všichni spolu. Bydlet budeme v obci Ostrov u Macochy.

      Když pominu jedovnické traily (Mariánské údolí asi vynecháme), které určitě vyzkoušíme, tak kam jinam se ještě kolmo podívat a co v žádném případě nevynechat? Výše byla zmíněná žlutá TZ Macocha – Sloup – to vypadá zajímavě a nejspíš to taky pojedeme. Co dál nevynechat ať už jako ,,památky'', skální útvary, vyhlídky apod nebo pěkné cestičky.

      Kousek od baráku máme Hostinec Staré časy , kde budeme sem tam chodit na rychlé jídlo, ale kde doporučíte se najíst a dát pivko někde na kolech? V Jedu radši ten Surfbar nebo Kůlna?

      Dík za jakékoliv rady a tipy!

      0 0
      • Polka  
        • na kole krizem krazem, je tam toho spousta
        • z mist treba rozhledna Podvrsi (Veselice), Holstejn, lanovy park Velka dohoda, radar Skalky, stavte se v Otinovsi pro nivu, Krtinsky zamek/kostel
        • Surfbar je ok, vyhnout se Barachovu
        0 0
      • TeryPV  

        Jak říká Polka. Je tam toho hromady.

        Možná bych nevynechal údolí Křtinského potoka (vždy zapomenu jak se jmenuje) stará huť, spousta jeskyní a skal. Pak se to dá vyjet i na Alexandrovu rozhlednu u Adamova.

        Když na Skalky, tak zpět přes Suchý, kde se dá dobře najíst a případně i vykoupat. Dá se i do Boskovic, podívat na hrad/zámek.

        Pokud něco, kde není moc lidí, tak třeba okruh Holštejn – Baldovec – Molenburk – Niva – Oborský dvůr – Sloup a zpět ostrov.

        Atd, atd… opravdu je toho moc :)

        0 0
      • enjoy79  

        Hezký jsou i Rudice, možná to tu padlo někde nahoře, Rudické propadání, Větrný mlýn ve vsi, a jezdím tam ze Křtin po zelené pak přes lom Seč v Rudicích a taky zajímavý místo.. od propadání po zelené jseš hned v Jedovnicích

        0 0
      • Baba-Ji  

        Ta žlutá není nic extra, prostě prudká lesní široká cesta s nějakýma těma kamenama, tak abys nebyl zklamán. Co mně bavilo víc byl. Od vyhlídky na Macoše je dobrý tenhle úsek, ale bývá tam hodně lidí, takže doporučuju jet v nějakou neobvyklou hodinu (brzo ráno nebo k večeru) – https://mapy.cz/s/2MLzG Jinak pak modrá TZ z Obory do Blanska je dobrá. Pak u Adamova modrá od Býčí skály do Adamova, jak už tu někdo psal. Odtama bych zajel na Nový hrad podél řeky směrem na Blansko. Jinak v Blansku jsou i nějaké traily, ale tam by jste už potřebovali nějaského průvodce a taky jsou to spíš techničtější traily než nějaká XC kochačka.

        0 0
        • TeryPV  

          Já jej pochopil, že chce nějaké pohoda XC ježdění a ne modrou od spodního do žlebu, to by ho asi ostatní neměli moc rádi :D

          Jinak se nenech odradit, žlutá je super taková pohodová lesní cesta s trochou kamenů, nahoru dolů a pěkné výhledy do žlebu :)

          Baba už to zase vidí na husto-krutopřísné EN ježdění :)

          0 0
      • Kire  

        Třeba celé okolí Pustého žlebu Vám nabídne pěšiny (ZTZ Těchov), sjezdy (třeba Nové dvory okolo Pekla do žlebu), výjezdy (třeba okolo Vinšulky), krásné louky (třeba na Ostrovské plošině okolo Úžlabí a Městikádě), vyhlídky (třeba Stěna zap. slunce).

        0 0
        • wego1991  

          Jo ten Pustý žleb vypadá na ideální stezku pro naši fyzicky rozmanitou skupinu a určitě se tam chci podívat. Dříve když sem okolí zkoumal na netu, tak sem i viděl fotky a vypadá to moc pěkně. Pustý žleb jet od Macochy do Sloupu a jak případně pokračovat nějakou pěknou trasou?

          btw. který směr je lepší co se týče ,,flow'' Macocha – Sloup nebo naopak?

          0 0
          • Kire  

            Abyste z toho žlebu něco viděli, tak je lepší ho jet směrem do Sloupu, ale připravte se na hodně turistů. Takže třeba jeďte z Ostrova Suchým žlebem dolů, Pustým nahoru, pak třeba ta žlutá a kombinace toho, co jsem popsal.

            0 0
            • wego1991  

              Chápu to správně, že máš na mysli z Ostrova od Balcarky po zelené TZ na rozcestník Občiny a potom se opět napojit na zelenou do Skalního mlýnu a od tama po té cyklo (k Macoše modrá a od ní červená TZ) do Sloupu?

              0 0
              • Kire  

                Začátek bych jel spodem oběma žleby, je to pěkná podívaná, pak na ŽTZ směr Macocha a pak dle libosti. Nebo ZTZ na Suchdol a na ZTZ okolo Těchova.

                Nevím, kolik km a jak náročnou trasu zvládnete.

                0 0
    • Charles2k  

      Skoro celá cesta po žluté od Kateřinské na Macochu je ale v NPR (národní přírodní rezervace) s názvem Vývěry Punkvy a je tam zákaz jízdy na kolech mimo silnice a vyhrazená místa. Od Macochy směr Sloup je to lepší, tam to protíná NPR jen kousek a dá se objet.

      https://mapy.cz/turisticka?…

      http://moravskykras.ochranaprirody.cz/…ana-prirody/

      BTW dostal jste již někdo pokutu či nějakou sankci za jízdu v NPR?

      0 0
      • Kire  

        Od Sloupu až před Macochu je to v reálu mimo NPR. Macocha se dá objet. Pak dolů ke Kateřinské je to v NPR. Z doslechu: Pokuty v krasu tu a tam padnou. Sám jsem ale v krasu stráž ještě nikdy ani jako cyklista, ani jako chodec nepotkal.

        0 0
      • wego1991  

        Pokud ta byla otázka na mě, tak odpověď zní ne.

        0 0
    • ufoncz  

      Za Moravský kras už počítám i údolí Říčky od Mariánskýho nahoru. A tam je toho i mimo těch nově vzniklých dedikovaných trailů nepočítaně, namátkou:

      1. vyhlídka Hornek, aktuální žlutá a bejválá žlutá TZ pak dolů do údolí
      2. Pacherův kříž a hlavně vyhlídka od něj kousek dál na sever při cestě při okraji skalního hřebene
      3. modrá TZ od jeskyně Pekárna do obce Ochoz
      4. samotná cesta kolem Říčky od Kaprálova mlýna po Hádek (už si to ani neuvědomujeme)
      5. oblast kousek od pramene Říčky pak sice není krasová, ale zase jsou tam pěkné louky s výskytem řádky vzácnějších živočichů – dá se přejet do Rakoveckého údolí, kde zase o skály a epesní úseky (ať už cestou na Jedovnice nebo Ruprechtov/Se­netářov) není nouze
      6. šmarjá, my to tady máme tak hrozně dobrý, že si to snad ani nezasloužíme ;-)
      0 0
      • wego1991  

        Super. Díky všem na tipy, je toho tolik, že za ty 3, 4 dny toho objedeme zlomek.

        Ještě mám otázku na všechy: má někdo tip, kde je v okolí (cca do 25 km od Ostrova u M.) nějaká kvalitní restaurace, kde vaří fakt výborně a případně mají nějakou svou specialitu, kterou nikde jinde nemají a stojí za to se tam zastavit na oběd?

        0 0
      • pepek  

        Hlavně aby nerušili starou Sokolovou, loni jsem tam dostal 15 minutové kázání od zeleného člověka.

        0 0
        • babicak  

          Pro neznalé : okolí Býčí Skály, zde hnízdí sokol a je zde zamlíkovaný prostor, kam by neměla neodborná lidská noha vstoupit, neboť by mohla sokola rušit. Hlídají tu agilní ochránci přírody, raději neporušovat perimetr hnízdiště. A propos, v okolí se vyskytuje rys ostrovid.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • tusiexet to xmetov cuez  

            Sokolíci jsou už vyhnízdění (4 kusy byly letos, oproti loňskému jedináčkovi se starému sokolovi zadařilo), pásky už jsou pryč.

            0 0
            • ufoncz  

              I nahore na Krkavci skale jsou pryc? O vikendu jsem tam prijel shora od vysilace a musel zase zpet nahoru. Byt jsem se paskam divil, kdyz byl uz den otevrenych dveri.

              0 0
              • tusiexet to xmetov cuez  

                To nevím, tam jsem vůbec nebyl, každopádně by už neměl být důvod pro zákaz, ti sokoli se prý už do hnízda nevrací, až zase na jaře.

                Jsou tam nějaké pěkné sjezdy z té asfaltky? Já občas jedu jenom na té stezce kousek dál, co vyústí u Zubu času, jinak se z těch lesáckých vjezdů do lesa dostanu vždycky někam do ostružin.

                0 0
          • TeryPV  

            Rys na Drahanské? To je pro mě příjemná novinka :)

            0 0
          • TeryPV  

            Už jsme to dohledal. Mi to nějak uniklo. To je naprostá paráda :)

            0 0
        • Vilém  

          Ale starymu sokolovi se letos zadarilo osm kus, tak jim to prej.

          0 0
          • pepek  

            No právě. Ten má jiné starosti, než si všímat nějakého bikera, který pro vyčerpanost Sokolovou ani nemůže vidět.

            0 0
    • mastihuba  

      zajimava je modrá Tz od severovychodu do Sloupu. je lepší jet dolů než nahoru. :-)

      0 0
      • TeryPV  

        Nevím no, jako žena to dá, ale počítám ji do té technicky zdatnější skupiny :) jako jo, je moc pěkná, ale… :)

        0 0
        • mastihuba  

          nejak si nevybavuju neco zaludnyho. jeli jsme to nahoru i dolu od skelne huti do sloupu a takova příjemná pesina okolo potoka cca 5 let zpátky.

          0 0
          • TeryPV  

            Jsou tam dost kořeny kombinované s blátem, je tam mokro i když je sucho :) Jako přejemná pěšina kolem potoka to opravdu celé není. Netvrdím, že je to těžké, ale není to pro každého :) Jinak v dubnu to tam bylo dost zničené od lesáků, všude bordel, klacky, stromy. Musel jsem dost přenášet, ale třeba už to uklidili.

            0 0
            • Kire  

              Teď už je to víceméně cajk, nedávno byl bordel na jednom místě, objíždí se to, a stromy přes cestu výše zrovna odklízeli. Tím, jak jsou vyjeté stopy bokem od cesty, tak není ani problém s blátem. Když je sucho, tak je i tam sucho.

              0 0
            • Honzajs  

              To je v našem kraji docela populární kořenovka. Jel jsem ji v červnu a bylo „uklizeno“. Tedy, pokud se to tak dá říct. Je lepší ji jet od Oborský dvůr směrem do Sloupu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.