• kattie

Ahoj, mám prosbičku, nevíte někdo, kde bych našla kompletní rozpis komponentů a součástek kola? Jako začátečník jsem se při vyhledávání informací jak se správně starat o kolo setkala se spoustou výrazů, které jsou pro vás asi běžné a banální, pro mě ale ne :o) Ideálně bych si předtavovala zobrazení kompletně rozebraného kola s legendou. Nikde jsem tady žádný podobný odkaz nenašla. Moc díky.

0 0
    • jaski  

procitej b-f a brzo pochopis :-)

0 0
    • cabbage  

jezdi na vyjížďky, když se účastní Lempl, to se vždycky provádí kompletní GO jeho biku a člověk se pokaždý něco naučí:o) bajk.cz/web/gfx/­download/tom/vy­jizdka_2006_04_­08/P1010121.JPG

0 0
      • kesu  

:))

0 0
      • kattie  

:o))) tak lemlp je fakt dobrej, ale jinak ste mi (a myslim ze ani dalsim zacatecnikum) moc nepomohli…

0 0
        • cabbage  

to byla vážně míněná rada, protože když nejede lempl, tak se o technice debatuje aspoň v hospodě… nebo se pokaždý, když narazíš v debatě na něco, čemu nerozumíš, zeptej.

0 0
    • kesu  

napis co te zajima?ale zacni pomalu aby se neukazalo ze to polovina z nas taky nevi:)

0 0
      • kattie  

ok, tak fajn: systém indexového řazení co všechno obsahuje hlavové a středové složení co všechno obsahuje kazeta napínací šroub další výrazy si teď nevybavuju, ale klidně časem doplním. :o)

0 0
        • cabbage  
          • cvak, cvak, cvak…
          • kuličky, semo tamo válečky
          • pastorky
          • to neznám…
          0 0
        • kesu  

no rikal sem at zacnes pomalu..

no kazeta obsahuje v pripade devitky pet napevno spojenejch "koleček,jednu podložku mezi 6 a sedmej převod a 4 oddělený kolečka a stahovací matku na stahovák.Jo a tech 5 horních je napevno spojenejch unašečem.

indexové řazení naprosot netušim co je s tředové složení je miska a zapoutdřenej střed-sundavá se stahovákem a rozebrat téměř nejde

a jedíný s čim si na biku spojuju slovo napínací je ryhcloupínák a napínák řetězu..

0 0
          • Radek Broz  

Indexove razeni= cvak, cvak, jak napsal Kibic. Driv se packama hejbalo od dorazu k dorazu bez aretace (urcite jsi nekdy jezdil na Favoritu)

0 0
          • kesu  

jo a ještě ten hlavák:no tam je ježek(takovej ten bazmek co se narazí do krku vidle a pak se stáhne proti představci),pak miska(ta se narazí na krk vidle a zespoda kryje kuličkový nebo válečkový ložisko),pak teda ty dvě ložiska a ještě jejich krytky .no a nakones šroub a miska nahoru nad představec. tak a těd do mě,co sem napsal blbě:)

0 0
    • lidumil  

Zkus něktěrý z e-shopů – najdeš tam řadu názvů a pak se mlžeš zeptat na konkrétní věci. Třeba tady www.trinnity.cz/ tady www.kolokolo.cz/ tady kupkolo.cz/in­dex.php

0 0
    • MARIN  

neco sice v anglictine je tady www.parktool.com/…/bikemap.asp

0 0
      • kattie  

jo, něco takovyho jsem hledala…až na tu angličtinu :o) ale moc dík za námahu

0 0
    • Vrci  

Pokud tě víc jak názvosloví zajímá pracovní postup a vládneš anglicky: www.parktool.com/…/bikemap.asp

Jinak jména součástek jsou i u foto „Naše biky“

0 0
    • blue  

snad jsem nic dulezityho nevynechal

0 0
      • Radek Broz  

Nevynechal, dokonce i ty hadice a bovdenu tam mas az dost;-)

0 0
      • Jogador  

Doufám, že ti to moc nezdrželo, rozebrat, vyfotit a zas složit bike…

0 0
      • kattie  

Pěkný :o) moc dík

0 0
      • gobike  

Chybi ti tam popisek u dratu:)

0 0
      • enjoy  

spis tam prebejva..,ale je to pekny:-)

0 0
      • rock  

Místo té zvohlé větve normální řidítka a samozřejmě rohy … a véčka …

0 0
        • Radek Broz  

Riditka vypadaji presne takhle… Maximalne jsou sirsi a prohnutejsi.

Rohy jsou nesmysl a vecka prezitek – staci?;-)

0 0
          • Vrci  

Jo, po pravým úhlem ohlé dopředu a pak se obloukem vrací znovu dozadu. Jen bych opravil drobnou nepřesnost – trubka ze které se ohybá je delší, ale řidítka jsou ve výsledku užší.

0 0
      • Vrci  

Jako hlavové složení máš označený i kroužek pod představcem a chybí tam ježek.

0 0
    • Jogador  

Popravdě se divim, že ti tu někteří pánové nezačnou popisovat svoje komponenty…:)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.