ahoj, muzete mi poradit, kdyz mi pri prevodu nejmensi tac-nejvetsi pastorek, rolnicka zajizdi do zubu pastorku, at tocim sroubem odklonu kamkoliv nic se nedeje. Mam prehazovacku Deore. Dik
ahoj, muzete mi poradit, kdyz mi pri prevodu nejmensi tac-nejvetsi pastorek, rolnicka zajizdi do zubu pastorku, at tocim sroubem odklonu kamkoliv nic se nedeje. Mam prehazovacku Deore. Dik
Imho dlouhej řetěz…
Zkus tam dat delsi sroubek. Nektery kola maji kratkou patku, potom jsou s tim podobne problemy. Mozna pujde koupit delsi patka.
cycle.shimano-eu.com/media/cycling/techdocs/en/bikecomponents/RearDriveSystem/SI-6LERA_v1_m56577569830563526.pdf zkontroluj délku řetězu max velikost pastorku 34 zubů www.parktool.com/…eadhowto.asp?… utáhni šroub B na maximum
zavisi to samozrejme aj od patky. Niektore su dlhsie, niektore kratsie, tazko kategoricky povedat „tento prehadzovac je na 34 zubov“.
Nevim jak shimano, ale campa v návodu uvádí velikost, vzdálenost a úhel patky stejně jako navářky pro smyk.
mám stejný problém,šroub je na maximum ale stejně to není ono…možná ten řetěz,ale nevím,jeví se mi jako akorát…
tak retez sem zkontroloval, ten je v poradku, sroubek na serizeni odklonu sem vymenil za delsi a zda se ze to pomohlo, jenze tim jak je dlouhej, se dotyka patky jen na uplnym kousicku, bojim ze to nevydrzi.
Ja mam kvuli tomu na konci sroubku nasroubovanou maticku.
vetru se do tohohle threadu.nevite nekdo na co je ten sroubek?
Asi pomaha pri montazi…
a proc tam nechaj ten cervik a konec rozklepou aby nesel vyndat?japonci?
Je to aretace toho cepu, kdyz ten srobek vysroubujes, tak jde sundat ten spodni cep…
Bohužel někdy nejde přehazku dostatečně „odtlačit“ tím štelovacím šroubkem. Tento problém se dá řešit i jiným způsobem – a to „povolením“ pružiny, která šponuje esíčko přehazovačky. Tím ta horní pružina v hlavním čepu přehazovačky bude mít oproti spodní přužině, která napíná esíčko, větší sílu a celou přehazku odtlačí trošku více dozadu. Jak na to? Musí se rozebrat čep, ve kterém je pružina napínající esíčko přehazky. U některých přehazek je segerovka, u některých se musí vyšroubovat kolíček, který zabraňuje přetočení esíčka a pak lze v jedné poloze čep vyndat – je tam nějaký bajonet. Na to už musíte přijít sami. Pružina, která šponuje esíčko, má jeden nebo oba konce v dírkách. Některé přehazky mají již předvrtané třeba 3 dírky, takže (pokud to jde) posuňte konec pružiny podle potřeby o jednu či dvě dírky tak, aby se předpětí pružiny zmenšilo. Když tam předvrtané dírky nejsou, tak je musíte vyvrtat. Pak je největší problém přehazku zase složit, chce to trpělivost. Obdobně lze upravit i předpští pružiny v horním hlavním čepu přehazky, tam se ale musí předpětí pružiny zvýšit. Pak ale bude napětí řetězu větší a může to trošku zhoršit přehazování. Pokud uvolním spodní pružinu, tak se zase napětí řetězu trošku zmenší, řetěz bude sice volnější, ale ne moc, v praxi to nepoznáte. Jsou vyzkoušeny oba způsoby a fungují.
Tady je popsany jak na to: www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…
www.parktool.com/…eadhowto.asp?… i s obrázkama
co je to za cernou obludu?:-)
Jestli myslíš Mavic Mectronik, tak to byla silniční přehazovačka poháněná elektrikou.