ahoj,hledal jsem ale nenalezl…tak se chci zeptat jaká je podle Vás optimální délka brzd.hadice na př.a zad.brzdu.Na HT 20",vidle zdvih 90–120mm.
ahoj,hledal jsem ale nenalezl…tak se chci zeptat jaká je podle Vás optimální délka brzd.hadice na př.a zad.brzdu.Na HT 20",vidle zdvih 90–120mm.
idealne tak akorat :-)
Tak to som aj ja zvedavy na odpovede…
vezmes obe brzdy tak jak jsou,nezkraceny a namontujes.jezdis… a kdyz mas pocit ze s tim nemuzes zit,tak zkratis.
no jo,jenže jsem se setkal s délkou 90cm (předek)což je akorát při vedení zadem,přes podkovu (u manitou) ale i 76cm,což je tak tak při tažení předem rovnou dolu.Tak nevim jestli se to nebude šponovat při zdvihu.a zadek se dělá kolik?.....Zase jsem viděl 130cm a i 137 cm.....co je asi přibliženě standart?
žádný standart není… ony ty hadice jsou stejně zkracovatelné…
vetsina vedeni se dela delsi nez je treba. holt se lip zkracuje nez prodluzuje. nandej (nech nandat) brzdy a sam uvidis jestli to potrebuje zkratit a zkrat to (v tvem pripade asi spis nech to zkratit). ale myslim ze by to napadlo i vola :-)
je logické,že kdyby to bylo dlouhé tak,to nechám zkátit,troufám si odhadnout,že to poznám…to by asi napadlo i vola jak Ty správně říkáš…jen jsem se pozastavil nad tím,že třeba u Shimana jsem měl hadici 90cm a teď mám u Hayes 76cm (napojené) a protože to není ještě namontované tak jsem chtěl získat nějaký poznatek jakou s tím má kdo zkušenost a případně nechat napojit rovnou delší hadici…
76 se pouziva u Hayesu diky tvaru trmenu a systemu uchyceni na vidlici a predpokladu, ze vedes hadicku vnitrkem z vnejsi strany spodni nohy teleskopicke vidlice (u USD to neplati) a mezi podkovou a korunkou z leva podel hlavove trubky zhruba do jedne tretiny vysky a prichytis ji v nejuzsim bode hlavove trubky primerene silnou stahovaci paskou odpovidajici barvy. Potom pokracujes mezi vedenim razeni prehazovacky a presmykace v uhlu 35° k brzdove pace. za predpokladu predstavce 90mm a natoceni rovnych riditek k sobe a pouziti rohu to vyjde. Jinak se zkrati hadice na miru.
:-)))
to je právě ono, „většina vedení“…existují asi vyjímky…
tak jinak, montoval sem nekolik paru brzd ruznych vyrobcu a jeste se mi nestalo ze by vedeni bylo kratky, spis naopak. a to sem daval i na kola, kde zdvih, potazmo vyska vidlice je vyrazne vetsi nez bude te tve. centimetry po me nechtej. este ti muzu poradit abys vzal treba starej bovden nebo treba hadicku od vzduchovani z akvarka a vyzkousej jakou dylku asi tak budes potrebovat, ale jak uz sem psal, tohle by te melo napadnout driv, nez se zeptas a nechas ze sebe udelat vola.
ptal jsem se proto,že mám možnost koupit napojené brzdy,vepředu 76cm,když jsem to měřil (jak Ty říkáš předem) tak mě to vychází jen tak tak…proto jsme chtěl vědět kdo s tím má nějakou zkušenost…a kvůli tomu si nemyslím,že bych dělal ze sebe vola ne?… :-) ale i tak je to pro mne přínos…
tak jestli ti jde az takhle o centimetry, tak tim spis ti nikdo nemuze poradit a stejne to budes muset zmerit nebo skusit sam, protoze na to bude mit vliv delka predstavce, sirka riditek, vyska vidlice.
no právě.....ale i přesto.....dík za diskusi… :-)) dnes jdu na to a uvidíme…
na visionu 19" mam 90mm a 130mm.vepredu je to lehce delsi nez by muselo byt a vzadu je to akorat.sneslo by to i tech 137 jak rikas.
to bude flame..
přiměřeně…
tak jen tak,…přední pasuje akorát,zadní jsem ještě nezkoušel,nemám nábu.....
Ahoj, mám doma kotouče, ale jsou už zkrácený, tak jsem se chtěl zeptat, kolik po mě budou cca v servisu chtít za prodloužení(takže samozřejmě i naplnění, odvzfušnění atd), obou dvou. Tu zadní hadici by se asi dalo použít dopředu. Vůbec nemám představu, kolik to bude stát.. Dík.
buď rád že máš servsi, kde ti to vůbec udělají a moc to neřeš…u nás ti hydry ani nezkrátí natož aby byly schopní vedení vyměnit za delší :o)
Taky bude záležet na materiálu, ale podle mě slušný servis by si za práci neměl vzít víc naž cca 2–3stovky – ale je to odhad, ceny se hodně liší.
oukej :) zanesu to tam a uvidim. já se jen bál, aby to nebylo dražší, než celý brzdy ;)
tohle byl odhad práce…kolik bude stát materiál ti neřeknu – bude záležet co tam budou mít :)
abys nedopadl jako já nechávala jsem si přendat brzdy z Morati na Stumpjumpera a v servisu to zřejmě jen přehodili, nedali delší hadici a my to ještě vylepšili, když jsme dali novou vidli, s ještě větším zdvihem… a paxem jela v neděli lesíkem a ve sjezdu se mi odvalil šutřík pod přednim kolem, následkem čehož byl pád a přetočení řidítek a to ukázalo, že hadice byla krátká, jelikož se vyrvala
přesně tomuhle chci zabránit, proto nechávám prodloužit obě hadice o 20cm..
To pak můžeš sázet barspiny :-)
O 20cm? No to potes koste…
Ahoj,
jaké jsou asi délky hadic na 29"HT vel L(konkrétně RB CRR 290)?
Moc díky
??