Skoro dokonala mapa Tocny a okoli

47 nepřečtených
  • SoLaX

Porad se tu dost resi sjezdy, vyjezdy a vsemozny technicky pasaze v okoli Tocny a spousta lidi je porad nemuze najit. Vsechny rady sou super, mapka z Velointestu taky, ale novacci, co to tam moc neznaj se podle ni tezko zorientujou. Sam mezi ne patrim a i kdyz sem z Modran a Tocnou docela znam, tak dost mist je pro me velkou neznamou. Tak me napadlo, jestli byste nechteli vytvorit mapu, kde by to bylo vsechno zakresleny jako v ty Velointestacky, ale s meritky, barvickami a proste vsim co ma poradna mapa mit. Takze vsichni, co se v mistech jako Hocimin, Maturita, Gary, Lavina, Plot, atd. vyznate mi dejte vedet, poslu Vam mailem tu mapu (asi 1 mb gif – proste kvalitka :-)) a zkuste do ni (klido v malovani :-)) zakreslit co znate. Ja se tim nejak prohrabu, poresime to tu a zkusim tomu dat nejakou podobu.. Asi to chvilku potrva, ale nakonec myslim, ze to za tu praci stoji, ne?

0 0
    • atrex  

Ať to vyjde, hlásim se k odběru… A klidě nejen Točný

0 0
    • pos3k  

jeste bych prosil pak znaceni v terenu :-)

0 0
      • Pijer  

A občerstvovačky tam

0 0
        • SoLaX  

Ok, bezim se tam postavit k silnici s obcerstvenim :-) Doufam, ze jite kaviarovy tousty, nic lepsiho sem zatim nestih pripravit..

0 0
    • sun7dots  

Taky se hlasim… K odberu:) Rad bych i neco nakreslil, ale tahle oblast je mi naprosto neznama a utajena:(

0 0
      • fousac  

by si nejdriv musel zacit jezdit na kole, aby konecne taky neco poznal.. ;)

0 0
        • sun7dots  

To je ale desne prace:) Mne staci ze se dosouram k Vaclavovi nebo Pigimu… Hlavne se cestou moc nezpotit a neumazat.

0 0
    • McBlacky  

já bych klidně zakreslil co znám, ale spíš rukou a pak naskenoval. Kdybys mi poslal/předal ten podklad barevně vytištěnej…

0 0
      • SoLaX  

Tak fajn, doufam ze to klapne. Doma sem objevil papirvou mapu Modran, co byla kdysi v Modranskejch novinach (zdarma, takze mam asi 4 vytisky :-)), tak ji muzu poskytnout k zakresleni. Je asi stejne podrobna jako ta z netu. Tak se nekde muzem srazit dalo by se to treba hned na miste zakreslit..

0 0
    • kryspin  

to je super napad. ja bikuju sice spis mimo Prahu v Luzickejch a okolo Jestedu, ale kdyz mam zrovna kolo v Praze, tak to tu moc neznam a nevim kam jet. Tohle by bylo skvely.

0 0
    • kolombo  

Mapy asi není potřeba posílat, je jich, zadarmo, plný Internet. Jen si dopředu dohodněte měřítko a odkud čerpáte. A nebo se dají koupit velmi podrobné „základní mapy“ 1:5000 a pak z nich zkusit vytvořit nějakou 1:10ti tis. nebo 1:25ti tis.

0 0
      • SoLaX  

No prave me se do toho moc penez vrazet nechtelo, tak sem tu oblast ulozil z map na atlasu (pomoci PrintScreenu a Corelu sem jednotlivy vyrezy skladal jak puzzle:-) a udelal z toho jeden velkej obrazek v dostatecny kvalite.. Nebo znas snad jiny zdroj na mapy, kde by sla ulozit cela Praha 12?

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • o.ndra3  

Tak tady je trochu zmenšená mapa, kde jsem se pokus nakreslit to, co znám. Můžete tam skusit něco dočmárat, nebo jeslti máte Oziexplorer a GPS, tak vám můžu poslat .map soubor. Jinak ta mapa od Velointesu je sice pěkná ale naprosto zavádějící. Se nedivím, že podle ní nikdo nic nenajde.

ovi.wz.cz/teri­torium.png

0 0
      • SoLaX  

Hmm, tak to respekt pred moderni technikou :-) Vypada to dobre a ty popisky sou tam super. Tak ted jen jezdit a jezdit a vsechno to zakreslovat do ty jedny mapy.. Dobry by bylo udelat nejakej poznavaci vylet a projet vsechny ty nazvy z Velointestu.

0 0
      • Hurikan_Tom  

Sakrment! Das ist Wunderbar!!! Mi tak prolitlo hlavou, ze by se mohl vytipovat takovy TOP10 B-F tras a pak udelat takovou mapu.

Fakt dobry!!!

0 0
    • SoLaX  

Po delsi dobe obnovuju tenhle dred, pac sem o zkouskovym mel trochu casu (bylo to pak ve skole videt :)) a konecne s tou mapou pokrocil. Zatim je to jen takova betaverze – zakreslil sem do ni vsechny stezky podle Velointestacky mapy co znam. Znaceni je stejny – cervena sipka = sjezd, bila = vyjezd.. vic sipek vic adidas :). Dost tam toho chybi (hlavne na jih od Psa – okoli Jarova az Vrane a oblast mezi letistem a Komoranama – Gary, Weber, KKZ..), takze to prosim porovnejte s original mapou a kdo neco z toho znate, tak mi prosim popiste, jak se tam dostat, ja to projedu a zakreslim. Nebo jeste lip to tam domalujte sami, treba v Malovani. A kdo nic noveho neznate, tak se aspon vyjadrete ke zpracovani, co se tyce prehlednosti, srozumitelnosti a pravdivosti cesticek. Jak rikam, jeste to neni final verze, takze neni problem cokoli upravit. Mapu i original od Velointestu najdete tu.. solax.ic.cz

0 0
      • morlo  

Tak to je dokonaly, diky Ti. V tyhle oblasti se pohybuju nejvic a rozhodne nemam vsechno projety, tahle mapa je velkej prinos.

0 0
        • SoLaX  

No ja to zacal projizdet az tyhle prazdniny, ale je tam toho hafo. Tocna je fakt raj (aspon co se tyce Prahy).. A nejaky pripominky ke grafice nejsou? Ja totiz moc vizualni citeni nemam..

0 0
          • McBlacky  

je to ok, to hlavní tam je, ikdyž je toho tak 50% :) při projíždění tohohle se na zbytek stejně víceméně narazí

0 0
          • morlo  

Z hlediska vizualniho se mi to libi, decentni znacky (turisticky) a ostatni vsevysvetlujici, nemam pripominky :).

0 0
    • dav33  

Sice trochu mimo téma , ale zakládat nový tread se mi kvůli tomu nechce . Jsem v pátek a sobotu v Praze a budu mít volno , chci se jet někam na jih projet (Točná, Jílové nebo směr Všenory). Nepojedete někdo tím směrem , že bych se přidal (třeba aspoň kousek :-) ) na pohodové XC svezení . Pojedu z Krče , když tak něco doporučte . Díky .

0 0
      • SoLaX  

Nechci Te odsud vyhanet, ale klidne si kvuli tomu novy thread zaloz. Za thread o vyjizdce Ti nikdo nadavat nebude. Tady je to fakt mimo tema a i kdyby se nekdo chtel jet projet, tak se sem nemusi jit podivat.

0 0
        • makak  

Neporadil by si mi nějaký inteligentní soft, který by tu velkou mapu uměl vytisknout na několik listů A4? jinak díky za mapu, good job.

0 0
          • palkac  

zoner photo 8, moje tiskarna to umi sama(epson cx6400), jinak goog je posteriza

0 0
        • dav33  

V poho , mapy jsem si stáhl(dík) , jsem zvyklý jezdit sám , jen mě to tak napadlo , když se to tady opět tento týden objevilo .

0 0
    • SoLaX  

Za chvili bude dalsi verze, pac sem dneska objevil zbyly sjezdy a vyjezdy mezi Tocnou a Komoranama. Rano to du projet jeste jednou a odpo je to tu.. Takze tam bude chybet jen cast na Jih od Stekaciho psa, kde se teda neorientuju vubec, tak snad mi nekdo pomuze..

0 0
    • SoLaX  

Pro zajemce verze 1.1.. Doplneno par stezek. S vyjezdem Gary si nejsem jisty, jestli to neni ten vic na vychod.

0 0
    • Sodík  

Zdravím, nemáte někdo prosím nějakou slušnou mapu trailů na Točné? Zkoušel jsem nějak hledat, ale ty linky tady jsou staré a nefunkční – pokud jsem tedy něco nepřehlédl. Díky!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.