Univerzita HK - FIM, Univerzita PCE

11 nepřečtených
  • dieegoo

Tak hned ze začátku se omlouvám za totální off topic, ale je to pro mě důležitý… chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo studuje v Hradci na univerzitě na fakultě informatiky a managementu a v Pardubicích na fakultě elektrotechniky a informatiky. Kdyby ste mohli nahodit vaše zkušenosti, kde se vám jak líbí, kde to stojí za prd… předem díky

0 0
    • Crempa  

Ahoj, ja jsem prave ukoncil UHK a bratr studuje na UPCE takze ti k tomu muzu mozna neco rict…a to…jdi na UHK !!! :)) Ne vazne, nevim jaky obor mas na UHK vyhlidnutej (ja jsem delal AI-aplikovana informatika), ale celkove me prisla UHK velice dobra. Profersori super, vztahy ve skole taky, vyborna spoluprace mezi studenty (ne jako ne jakychsi Prazskych univerzitach kde jak jsem slysel si dela kazdy pro sebe). Co se tyce naplne studia tak pokud ti jde predevsim o tu informatiku tak je nejlepsi obor AI na UHK. Bratr ma informatiku na UPCE a dusej je na ekonomii, statistice apod. (nerikam ze se s tim na UHK nesetkas ale preci jen jsi bran jako informatik). Stejne tak se na UPCE uci napr. Pascal coz jsem doted nepochopil (polemiky o uceni se algoritmizaci apod. necham stranou). No a hrebickem do rakve UPCE je jejich sbesily informacni system (ale to je uz detail) :o) Takze asi tak… PS: jsem Pardubak ale na univerzitu do Pardubic bych nesel (teda aspon na informatiku ne)

0 0
      • dieegoo  

v HK jsem přijatej na Aplikovanou informatiku… už od víc lidí sem slyšel, že v Pardubicích je to takový divoký, ale radši chci znát názor od co nejvíc studentů. Jak hodnotíš obsah studia, učej se aspoň užitečný věci? Měli ste možnost udělat si Cisco certifikáty, Microsoftí certifikace a podobně? Zatím se taky přikláním spíš k Hradci…

0 0
        • Tomcat_1  

Jdi do HK. Vim o cem mluvim ;-)

0 0
        • chupas  

hlavne budes mit porad volno (kdyz si das dobre rozvrh) a budes teda porad chlastat, pripadne treba jezdit na kole. zejo Crempa :)) ja bych se jen vyjadril k certifikatum. nerikam, ze to je spatna vec. veskrze je to super, ovsem certifikat z tebe neudela veciznaleho. a ze uz jsem troubu s pCiscem videl :-/. hlavne chtit sam a ucit se to z vlastni vule. zivotopis plnej certifikatu vypada dobre, ale lip vypada, kdyz sednes k masine a vona zacne fungovat =)

0 0
          • dieegoo  

no stačí se zajít podívat oproti… tam těch troubů s certifikátama uvidíš :) nejde mi tak konkrétně o ty papíry, že ten certifikát mám, ale o to studium, který je k nim potřeba… tzn. sítě, linux, windows server… jde mi o to abych tam tři roky nestrávil učením se officů a základy ve windowsech…

0 0
            • Crempa  

No tak to te asi zklamu ale office apod. se budes ucit asi vsude, musis vzit v uvahu ze na podobnou skolu se dostane treba i clovek z gymplu, obchodky apod. Co se me tyce tak me tam dal asi nejvic predmet Databazove systemy, Pocitacova grafika a nebo Logicke programovani. Linux se tam treba uci taky ale porad jsou to zaklady. Na zadny vejsce te nenaucej nic tak aby jsi mohl hned do praxe jako odbornik, vsechno je to na tobe a tvem pristupu. Vejska je spis doklad ze ses schopnej resit problemy, ucit se novy veci apod. Tod muj ciste osobni nazor. BTW: site na UHK uci s prominutim magor takze se toho moc nedozvis. :-)

0 0
              • dieegoo  

Tak toho sem se bál :) to je jak u nás.. to přišel, sedl si za noťase, když měl dobrou náladu, tak pronesl pár vět a zas odešel…

Mám takovej pocit, že vzhledem k tomu co sem studoval do teď bude vejška hlavně o tom vychodit si ten titul, z odbornejch předmětů to bude více méně opakování :/

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.